5 naujausios programėlės, kurias verta išbandyti: naujiena iš „Instagram“, nuotraukų atgaivinimas, papildyta realybė vaizdo siužetuose ir stalo tenisas (Video)  ()

Ar žinote tą jausmą, kai apie kokią gerą, neįprastą ar naudingą išmaniųjų telefonų programėlę sužinote per vėlai? Arba kai ją pagaliau išbandote, o visi draugai tik numoja ranka: „Oi, šią jau metus naudoju!“ Bet to išvengti labai sunku – kasdien atsiranda šimtai naujų programėlių ir arba apie jas sužinai iš karto bei sėkmingai pradedi naudotis arba rizikuoji praleisti ir vėliau tikėtis sužinoti netyčia iš draugų ar pažįstamų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tad „Bitės Profai“ peržiūrėjo šimtus naujų programėlių ir dalinasi penkiomis iš jų, kurias šią liepą reikėtų atsisiųsti, jeigu norite žengti koja kojon su naujovėmis.

„Dažnai pamatau, kaip draugai ar kolegos kilnoja antakius, kai prie jų pasinaudoju viena ar kita naujesne programėle. O besikilnojančius antakius paprastai palydi du klausimai: „Kas tai per programėlė?“ ir „Kodėl aš apie ją nieko nežinau?“

Kalbant atvirai, tai – geri klausimai. Pats visuomet išbandau naujas programėles, nes nuolat seku, kas naujesnio pasirodo „iOS“ ir „Android“ išmaniesiems telefonams skirtose skaitmeninėse parduotuvėse, perbėgu akimis įvairius užsienio portalus bei seku kai kuriuos mėgstamus programėlių kūrėjus. Bet kaip apie naujas tikrai geras programėles sužinoti neturintiems laiko ar įpročio sekti visas parduotuves bei užsienio portalus? Vienas būdų – toliau skaityti šį tekstą“, – sako „Bitės Profas“ Karolis Špiliauskas ir dalinasi penkiomis naujausiomis programėlėmis, kurias verta išbandyti.

1. Mėnesio pagalbinė programėlė

Programėlė: „Driving Detective“

Platforma: „Android“

Kaina: nemokama

„Tikrai dažnai kalbama apie tai, kad vairuojant automobilį jokia forma negalima naudotis telefonu, bet pagunda greitai atrašyti žinutę ar atsiliepti į svarbų skambutį išlieka. Bet štai pasirodė nauja programėlė „Driving Detective“, kurią atsisiuntus viskas pasikeis. Kaip? Kai tik įsėsite į automobilį ir pradėsite vairuoti, programėlė tai pajaus ir automatiškai išjunks jūsų telefono skambėjimo garsą arba aktyvuos režimą „netrukdyti“. O kai išlipsite iš automobilio – programėlė pati pajaus, kad jau einate ir savaime atstatys telefono nustatymus. Kol kas šią programėlę gali įsirašyti – arba slapta įrašyti savo draugams bei artimiesiems – visi „Android“ telefonų savininkai, bet tikėkimės, kad kažkas panašaus pasirodys ir „iOS“ telefonams“, – pataria „Bitės Profas“.

2. Mėnesio naujiena

Programėlė: IGTV

Platforma: visos

Kaina: nemokama

Maloniai nustebinusi šio mėnesio naujiena, anot „Bitės Profo“, yra naujas vartotojų pastaruoju metu ypač pamėgto socialinio tinklo „Instagram“ vaizdo įrašų formatas bei jų trukmė: „Besinaudojantys „Instagram“ pagaliau gali žiūrėti vertikalius vaizdo įrašus, t. y. tokiu formatu, koks pritaikytas pailgiems išmaniųjų telefonų ekranams. Taigi, dabar mėgstamus bei sekamus turinio kūrėjus galima matyti nebesukiojant telefono ir visu ūgiu! Taip pat šiems vaizdo įrašams nebetaikomas vienos minutės apribojimas, todėl laukia tiek patogiau žiūrimas, tiek ilgesnis turinys. Nors ši naujovė yra automatiškai integruota soc. tinkle „Instagram“, ją galima atsisiųsti ir atskira programėle.“

3. Mėnesio laisvalaikio programėlė

Programėlė: „StoryZ Photo Motion“

Platforma: „iOS“

Kaina: nemokama

K. Špiliausko teigimu, neblėstant gražių ir įspūdingų nuotraukų populiarumui socialiniuose tinkluose, kuriamos vis naujesnės programėlės, kurios leidžia žmonėms savo nuotraukas padaryti kuo gražesnėmis. „Matote, kad jau seniai socialiniame tinkle nesidalinote jokia įspūdinga nuotrauka, o viduje kirba nenugalimas jausmas nustebinti savo draugus ir pažįstamus? Tuomet atsisiųskite programėlę „StoryZ“, kurios suteikia visoms jūsų turimoms nuotraukoms gyvybės. Pavyzdžiui, jei turite nuotrauką, kurioje šauniai buriuojate, programėlė leis padaryti judančias bangas arba mirksinčias šviesas ir sūkuriuojančius dūmus, jei įsiamžinote su draugais vasaros koncerte. Įdomu ir tai, kad šia programėle gali naudotis tiek pradedantieji, tiek ir tie, kas jau patyrę nuotraukų redagavime.“

4. Mėnesio mokama programėlė

Programėlė: „Super Rainbow Brush“

Platforma: „iOS“

Kaina: 2.29 EUR

„Dažniausiai rekomenduojame nemokamas programėles, tačiau laikomės nuostatos, kad jeigu programėlė labai naudinga arba išskirtinai smagi – vieną tokią taip pat galime parekomenduoti. Šį mėnesį mūsų TOP mokamos programėlės titulą užsitarnavo smagi nauja programėlė, kuri leidžia tiek jau nufilmuotuose vaizdo įrašuose, tiek filmuojamuose gyvai naudoti įvairią 3D grafika. Ši programėlė sumaniai išnaudoja papildytą realybę, kad leistų vaizdo įrašuose naudoti įspūdingus efektus, todėl įsigiję „Super Rainbow Brush“ garantuotai nustebinsite draugus ar pažįstamus bei sulauksite klausimo „Kaip tai padarei?!“ – klausia „Bitės Profas“.

5. Mėnesio žaidimas

Programėlė: „I‘m Ping Pong King :)“

Platforma: visos

Kaina: nemokama

Pasak K. Špiliausko, kartais tikrai sunku atrasti žaidimą išmaniesiems telefonams, kuris patiktų visiems, bet visada galima surasti staigmenų: „Nebūčiau pagalvojęs, kad stalo tenisas, kuris taip smagiai žaidžiasi su kolegomis biure, gali taip pat smagiai žaistis ir išmaniajame telefone, bet „I‘m Ping Pong King :)“ tai visiškai įrodo. Žaidimo pliusai yra jo minimalistinis, bet labai patrauklus dizainas ir pats žaismas: žaidimą labai lengva pradėti, tačiau jis protingai sunkėja ir prisitaiko prie žaidėjo įgūdžių. Ir, be to, žaidimas puikiai subalansuotas vasarai: kas gali būti geriau nei stalo teniso partija laukiant ilgoje eilėje parduotuvėje prieš savaitgalį ar tingiai gulint pavėsyje gamtoje?“

Galiausiai, kaip teigia K. Špiliauskas, jei norėsite sužinoti, kurios programėlės ar žaidimai šiuo metu yra naujausi ar populiariausi, visuomet galite kreiptis į didžiuosiuose Lietuvos miestuose esančius „Bitės Profus“ ir jie visuomet jums patars.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(9)
(-6)

Komentarai ()