„Apple“ pagavo inžinierių, kuris nugvelbė kompanijos „atidžiai saugomas paslaptis“: „Apple“ reakcija buvo greita ir skelbia, kad nebus jokio pasigailėjimo  ()

Buvęs bendrovės „Apple“ inžinierius kaltinamas pavogęs intelektinę nuosavybę savaeigių automobilių projekte. Vos po kelių dienų šis inžinierius perėjo dirbti į startuolį Kinijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak internete publikuoto baudžiamojo skundo, Xiaolangas Zhangas buvo suimtas dėl prekybos paslapčių vagystės iš „Apple“ projekto.

Dėl šio nusikaltimo jo gali laukti iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė bei 250 tūkst. JAV dolerių bauda.

„Apple“ labai rimtai žiūri į mūsų intelektinės nuosavybės konfidencialumą ir saugojimą“, – naujienų agentūrai AFP sakė bendrovė.

„Mes šiuo klausimu bendradarbiaujame su teisėsauga bei darysime viską, kad šis darbuotojas ir kiti su juo susiję asmenys atsakytų už savo veiksmus“, – teigė įmonė.

X. Zhangą „Apple“ pasamdė 2015 metų gruodį. Jis dirbo komandoje, kuri kūrė techninę bei programinę įrangą savaeigiams automobiliams. Pasak Federalinių tyrimų biuro (FTB) skundo, šis projektas buvo „atidžiai saugoma paslaptis“.

Balandžio mėnesį X. Zhangas išėjo tėvystės atostogų bei su šeima išvyko į Kiniją. Mėnesio pabaigoje grįžęs į „Apple“ jis pranešė išeinąs iš įmonės, kad galėtų grįžti į Kiniją bei būti su sergančia motina.

FTB skunde teigiama, kad X. Zhangas užsiminė, jog dirbs Kinijos savaeigių automobilių startuolyje „XMotors“.

Įmonė pamanė, kad kinas išsisukinėjo ir atsivedė „Apple“ produktų saugumo komandą, kuri liepė jam atiduoti visus bendrovės įrenginius bei išvedė jį iš įmonės patalpų.

„Apple“ saugumo komanda vėliau pastebėjo, kad X. Zhango veikla įmonės tinkle prieš jam sugrįžtant iš tėvystės atostogų išaugo „eksponentiškai“.

X. Zhangas ieškojo duomenų konfidencialiose duomenų bazėse bei siuntėsi techninius failus, teigiama baudžiamajame skunde.

„Apple“ kameros taip pat užfiksavo, kaip tėvystės atostogų metu buvęs įmonės darbuotojas paslapčia įėjo į savaeigio vairavimo technologijų laboratoriją.

X. Zhangas vėliau pripažino paėmęs mikroschemas ir „Linux“ serverį iš techninės įrangos laboratorijos bei perkėlęs dalį „Apple“ failų į savo žmonos kompiuterį, sako FTB.

Galiausiai FTB agentai jį sulaikė San Chosė miesto oro uoste, iš kur X. Zhangas ruošėsi išvykti į Kiniją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(36)
(6)
(30)

Komentarai ()