„Citroën“ siūlo keistai atrodančią technologiją, kuri gali padėti daugybei žmonių, kuriems keliavimas automobiliu yra kančia (Video)  ()

Įmonė „Citroën“ pristatė akinius „Seetroen“, kurie per keliones automobiliu padės kovoti su pykinimu. Šio prancūzų išradimo pagrindą sudaro technologija, kuri iš pradžių buvo sukurta jūreiviams ir kurią ištobulino startuolis „Boarding Ring“. Šių akinių kaina sieks 99 eurus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akinių rėmelių, pagamintų iš minkšto plastiko, viduje yra skysčio, kuris gali judėti frontaline (į kairę ir į dešinę) ir sagitaline (į priekį ir atgal) ašimi. Tai padeda akiniams sukurti horizonto liniją, kuri pašalina konfliktą tarp skirtingų jutimo organų.

Ši technologija yra užpatentuota ir praėjo visus būtinus bandymus. Jos veiksmingumo rodikliai siekia 95 proc. Tokius akinius patariama užsidėti pajutus pirmuosius pykinimo požymius. Po 10 – 15 minučių, kai smegenys vėl sinchronizuojasi su judėjimu, kurį jaučia vidinė ausis (ji yra atsakinga už pusiausvyrą), akinius galima nusiimti.

Praėjusiais metais buvo pranešta, kad „Porsche“ nusprendė kompensuoti savo klientams išlaidas už akinius nuo saulės. Automobilių „Porsche“ savininkai skundėsi, kad jų salone yra daug akinančių elementų. Tai ypač galiojo automobiliams su šviesių spalvų interjerais.

„Seetroen“ pristatymas video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()