Norite tvarkyti savo kompiuterių atminties diskus? Išbandykite „EaseUS Partition Master Free 12.9“ - nuo duomenų perkėlimo ir ištrynimo iki ištrintų duomenų atkūrimo (Apžvalga)  ()

„EaseUS Partition Master Free 12.9“ programa yra skirta „Windows“ operacinėmis sistemomis dirbantiems įrenginiams: „Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP“. Smagu yra tai, kad šią programą galima išbandyti visiškai nemokamai. Žinoma, tokiu atveju visų galimų paslaugų negauname, bet galime pratestuoti ir pasižiūrėti ar ši programa mums bus naudinga.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-07-27 Norite tvarkyti savo kompiuterių atminties diskus? Išbandykite „EaseUS Partition Master Free 12.9“ - nuo duomenų perkėlimo ir ištrynimo iki ištrintų duomenų atkūrimo (Apžvalga)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš principo ši programa leidžia įvairiai tvarkyti savo įrenginių atminties diskus: keisti jų dydį, perkelti, kopijuoti, sukurti naujus, ištrinti, patikrinti jų būseną, atkurti, paslėpti, išvalyti ir taip toliau. Žinoma, funkcijų ir galimybių daugėja priklausomai nuo to, kokią programos versiją atsisiunčiame. Ji yra mokama, tad jei norėsis šią programą išnaudoti maksimaliai, teks įsigyti licenciją.

Tad „EaseUS Partition Master Free 12.9“ yra nemokamas įrankis valdyti atminties diskus ir jų skaidinius (angl. partitions). Su šia programa galima per kelias minutes nukopijuoti ar sukurti naują disko skaidinį ir jame saugoti svarbiausius dokumentus bei failus.

Ši programa palaiko tokias diskų ir jų skaidinių failų sistemas: EXT3, ReFS, EXT2, NTFS, FAT16, FAT12, FAT32. Programa palaiko įvairias kalbas, tarp kurių yra anglų, lenkų, vokiečių, ispanų kalbos. Deja, bet lietuvių kalbos dar nėra.

Taip pat gali darbuotis su daugybę įvairių failų saugojimo diskų ir laikmenų: HDD diskais – ATA (IDE), ATA (SATA) išoriniais SATA (eSATA), SCSI, IEEE, 1394 (FireWire); SSD diskais; itin didelės talpos kietaisiais diskais GPT ir MBR; išorinėmis laikmenomis – USB 1.0/2.0/3.0 atmintukais, įvairiomis atminties kortelėmis ir kt.; SCSI, IDE ir SATA RAID valdikliais bei RAIDed konfigūracijomis (RAIDs kietasis diskas).

O ką gali ir kaip darbuojasi nemokama „EaseUS Partition Master Free 12.9“ programos versija?

Nemokamoje versijoje galima atlikti turimų diskų analizę ir pasitikrinti ar juose nėra kokių nors problemų. Taip pat keisti diskų dydį, keisti failų sistemą (iš FAT32 į NTFS), paslėpti, ištrinti, sulieti bei išskirti, perkelti, pasižiūrėti detalesnę informaciją.

Tad kažko labai įspūdingo nėra, bet kaip nemokamoje versijoje siūloma ganėtinai nemažai galimybių ir galima šiek tiek pažaisti su programa. Norint gauti visas funkcijas reikės įsigyti mokamą versiją.

Nukeliavus į „Cleanup and Optimization“ skiltį galima optimizuoti diskus, išvalyti didelio dydžio failus bei ištrinti nereikalingus failus. Ir šios funkcijos veikia tikrai greitai ir kokybiškai.

Jau po pirmojo sistemos tikrinimo „EaseUS Partition Master Free 12.9“ rado daugiau kaip 1 GB nereikalingų failų, kuriuos iškart ištrynė. Nereikėjo pirkti mokamos versijos, kaip kad dažnai būna su kitomis programomis, kurios sistemą patikrinina, bet jei norime ją išvalyti reikalauja įsigyti mokamą versiją. Tad šiuo klausimu viskas puiku.

Sekantis itin geras dalykas šioje programoje yra „Data recovery“. Tai prarastų duomenų atkūrimo galimybė. Šiuo atveju reikės papildomai atsisiųsti „EaseUS Data Recovery Wizard Professional 12.0“ programos nemokamą versiją.

Ji sugeba atkurti ištrintus, prarastus ar netyčia pakeistus failus įvairiose laikmenose: kietuosiuose diskuose, išoriniuose diskuose, USB atmintukuose, atminties kortelėse ir kt. Net jei ir ištrynėte failus esančius kompiuterio „Šiuklių dėžėje“, ši programa sugebės juos atkurti.

Tad programos kūrėjai teigia, kad galima atkurti kone viską. Tiek per klaidą ištrintus failus, iš formatuoto ar pažeisto kietojo disko, tiek prarastus failus po kompiuterinių virusų atakos ar net perrašytos operacinės sistemos.

Žinoma, prieš tai galima tiesiog iš anksto pasinaudoti „EaseUS Partition Master Free 12.9“ programos teikiamomis galimybėmis ir pasidaryti diskų kopijas, bet gyvenime juk nutinka ir visiškai netikėtų bei neplanuotų dalykų ir net padarytos failų kopijos gali būti netyčia prarastos. Tad tokiu atveju ši „Data recovery“ funkcija tampa labai naudinga.

Galima atkurti įvairių formatų dokumentus, vaizdo įrašus, nuotraukas, garso įrašus, elektroninius laiškus ir kitokius failus. Juos galima atkurti iš įvairių įrenginių: kompiuterių, kamerų, muzikos grotuvų, kietųjų diskų, išorinių diskų, USB atmintukų ir taip toliau.

Nusprendėme ją išbandyti, tad atlikome USB atmintuko greitąjį („Quick“) ir gilųjį („Deep“) skenavimą. Tiesą sakant rezultatai maloniai nustebino.

Įprastai yra teigiama, kad po to, kai yra ištrinami ar pažeidžiami failai, geriau „ant viršaus“ nieko naujo neįrašynėti. Jei bus įrašomi nauji failai, senieji bus galutinai nepasiekiami. Mūsų atveju USB atmintuke buvo likusių duomenų, tada jie buvo ištrinti, įrašyti nauji duomenys ir vėl ištrinti. Taip darėme norėdami patikrinti „Data recovery“ galimybes. Ir galime drąsiai sakyti, kad viskas veikia puikiai.

„Quick“ nuskaitymo atveju buvo rasti visi duomenys ir būtent tie, kurie buvo vėliausiai įrašyti į USB atmintuką. „Deep“ nuskaitymo atveju buvo surasti ir dar senesnį failai, kurių jau nesitikėjome atkurti. Visgi, yra viena problema. Norint juos atkurti, teks įsigyti „Pro“ licenciją, kuri kainuoja 69,95 dolerius, tad šis malonumas nėra itin pigus.

„Mac“ versijai sukurta failų atkūrimo programa, apie kurią rašėme kiek anksčiau, taip pat veikė puikiai ir tam tikrą kiekį failų leido atkurti nemokamai. Deja, „Windows“ platformai tokios nemokamos galimybės atkurti duomenis nėra, bet ištestavę nebe pirmą šios kompanijos kūrėjų programą galime teigti, kad tiek „EaseUS Partition Master Free 12.9“, tiek jos „Data recovery“ funkcijas užtikrinanti „EaseUS Data Recovery Wizard Professional 12.0“ programa veikia tinkamai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(3)
(2)

Komentarai ()