Paaiškėjo, kokiu automobiliu važinėja Š. Korėjos diktatorius - spėkite, kurioje šalyje pagamintas? (Video)  ()

Šiaurės Korėjoje visa informacija yra slepiama po devyniais užraktais, todėl nieko keisto, kad nedaug yra žinoma apie šalies lyderio automobilį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet paaiškėjo, kad Kim Jong Unas renkasi vokiškus modelius. Išorės dizainas išduoda, kad jis vežiojamas šarvuotu „Mercedes-Benz S600 Pullman Guard“ modeliu.

K. Jong Unas važinėja praėjusios kartos W221 kėbulo numerio „Mercedes-Benz“ automobiliu, kuris buvo gaminamas nuo 2008 iki 2013 metų. Viena iš skiriamųjų šio modelio įrangos detalių buvo šviesios odos apmušalai.

Šiaurės Korėjos diktatorius turi du „Mercedes-Benz“ limuzinus, kurių kiekvienas kainavo apie 1,2 mln. dolerių (1 mln. eurų). K. Jong Uno limuzinai nėra patys moderniausi, tačiau tai vis tiek išskirtiniai automobiliai.

Didelis, sunkus ir galingas

Standartinio W221 serijos „S600 Pullman Guard“ galinius ratus suka dviem turbinomis aprūpintas 5,5 litro darbinio tūrio V12 tipo variklis. Maksimali šio motoro išvystoma galia siekia 517 AG, o sukimo momentas – net 830 Nm. Didžiulio automobilio kėbulo ilgis siekia 6,4 metro, o plotis – 1,87 metro.

Šarvuotas „Mercedes-Benz“ sveria net 4,5 tonos, tačiau įspūdinga variklio trauka leidžia nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėti greičiau nei per 8 sekundes.

„S600 Pullman Guard“ taip pat neturi vokiškiems automobiliams įprasto ribotuvo, todėl gali pasiekti maksimalų 281 km/val. greitį. Vienintelė problema ilgesnėse kelionėse būtų didelės vidutinės degalų sąnaudos, kurios siekia 21,6 l/100 km.

Pakeitė naujas modelis

Neabejojama, kad K. Jong Uno limuzinas aprūpintas papildomą įranga, tačiau nėra informacijos apie tai, kokius priedus savo automobiliams pasirinko Šiaurės Korėjos lyderis.

Norintys panašios prabangos ir saugumo dabar gali rinktis naujesnės kartos „Maybach S600 Pullman Guard“ limuziną. Šis modelis debiutavo 2016 pabaigoje, o pirmieji automobiliai klientams buvo pristatyti praėjusiais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(7)
(-3)

Komentarai ()