Vilniuje pradėjo veikti „Yandex. Taxi“ ir iš karto sukėlė perspėjimus: „Bet ar tokie dalykai gali būti panaudoti negeriems tikslams? Tikrai taip ir apie blogus ketinimus gali pasakyti tik patys kūrėjai“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

stdio 2018-07-30 14:06
Gal ši taxi bendrovė pati geriausia pasaulyje, bet štai ką reiškia prasta rėžimo reputacija. Bijau, kad reiks daryti panašų šakar makar kaip lukoil pervadinimą viada.
lizunas 2018-07-30 16:31
Tai kad jie net nepateikė prašymų leidimams gauti, kaip jie gali veikt?
Niemand 2018-07-30 16:48
Lietuvoje norint užsiimti e-tarpininkavimo veikla, įskaitant e-tarpininkavimu tarp taxi vairuotojų ir keleivių, jokių leidimų nereikia. Tai paprasčiausia komunikacinė platforma, panašiai kaip specializuotas facebook.
immortallt 2018-07-30 17:13
Buvo kaspersky lab, dabar bus šitas. Kam negaila savo privatumo? Kada nors turėsi kokią įtaką kur nors - mygom panaudos šantažui info, kurią pats pateiksi.
Shioks 2018-07-30 20:53
Manau kaikurie zmones daug daugiau fb atvirauja apie savo gyvenima, google jau senokai vos ne apie kiekviena yra surinkusi pakankamai info ir dabar kazko bijoti yra tiesiog kvaila, aisku tie kas saugosi ir saugosis. Siaip nemazai appsu praso prieigos prie mikrafono ir kameros ir dazniausiai perduoda duomenis treciosioms salims ir siaip, bet koki freeware naudojant bus renkami jusu duomenys. Cia reikia kalbeti bendrai apie privatuma internete, o ne apie viena isskirtini dalyka. Yandex Rusu, google Jav, China savo turi, tai kame esme?
bahuriux 2018-07-30 21:14
Esmė kam tu atskleisi savo duomenis, sąjungininkui, ar potencialiam priešui.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-07-30 22:19
O aš tai šiandien susiginčijau su Bite: kodėl turiu atsisakinėti paslaugų, kurių neužsisakiau! Na grįžęs namo pasiskaičiau sutartį - visgi sutartyje yra numatyta tokia "paslauga", kurios jei noriu galiu atsisakyti. Kaip ir pralaimiu ginčą, nes pats tą sutartį pasirašinėjau (elektroninėj formoj). Tiesa nesu tikras ar pasirašinėjau būtent tai, ką čia man rašo toj sutarty... Ir visgi paskutiniame lape žiūriu, kad prie sutarties prisegta ne mano asmens tapatybės kortelės kopija - ji kito asmens. Į VVTAT jau kreipiausi, kad išaiškintų situaciją... Ir vis taip galvoju ko verti asmens tapatybės kortelės duomenys? Ar realiai reikėtų susirūpinti ir savo saugumu (tikėtina, kad mano asmens tapatybės kortelės kopija nukeliavo kitam asmeniui)?
Shinigami 2018-07-31 07:14
Neseniai norėjau instaliuoti m.Ticket programėle kuria kuria Vilniaus viešasis transportas. Ten taip pat radau kad reikalingas mikrofonas. Tai nusiunčiau užklausa kam jiems reikia to mikrofono. Man atrašė, kad jiems jo nereikia ir jo prašo per klaidą, todėl po kelių dienų atsirado programėlės nauja versija be mikrofono.
procc 2018-07-31 22:43
Labai keista kad rusiškai kompanijai išvis leido atsirasti Lietuvoje ^^ Juk rusai Lietuvos priešas numeris 1!!! ... ^^
apvalus 2018-08-04 19:53
Vietoj to, kad uz Lietuvos kibernetini sauguma atsakinga NKSC reverse engineerint'u ta aplikacija ir pasiziuretu, kokius ten duomenis jie siuncia, keliamas kazkoks skandalas. Vien tik todel, kad imone is Rusijos. Pas mane sita aplikacija po defaultu gavo tik lokacijos prieiga, visa kita yra isjungta. Noredama gauti kitas prieigas, aplikacija tures atsiklausti. Kur problemos, nesuprantu... Konkreciai, kokia info? Lokacija?..