„Facebook“ tyliai bando naują funkciją - jau galima išbandyti mobiliuose įrenginiuose  ()

Nors didžiausias pasaulyje socialinis tinklas laikosi savo nuomonės ir mygtuko „nepatinka“ siūlyti neketina, jis vartotojams (kol kas – tik JAV) pradeda siūlyti ribotos apimties „nubalsavimo“ mygtuko bandymus. Šie bandymai, prasidėję be formalaus „Facebook“ pranešimo, jau vykdomi mobiliuosiuose įrenginiuose, rašo „Ars Technica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašu, kad šis išrinktiesiems, kurie gavo galimybę dalyvauti bandyme, naujasis funkcionalumas yra prieinamas tik viešų įrašų (angl. public) komentaruose. Tyrimo dalyviai kiekvieno komentaro dešinėje pusėje mato skaičių su dviem rodyklėmis – aukštyn ir žemyn – kuriomis šį skaičių galima padidinti arba sumažinti vienetu.

Pirmą kartą išvydus tokią balsavimo sistemą, „Facebook“ vartotojui parodys ir paaiškinimą, kam ši sistema turėtų būti naudojama: „Paremkite komentarus, kurie yra apgalvoti, neigiamai vertinkite tuos, kurie yra nesvarbūs ar nemandagūs“.

Ši balsavimo sistema veiks šalia jau ilgą laiką naudojamos „emocijų“ sąsajos, leidžiančios įrašą ar komentarą „pamėgti“, reaguoti į jį šypsena ar pykčiu. „Balsavimo“ sistema veiks atskirai – pavyzdžiui, galėsite prie to paties komentaro spausti ir „patinka“, ir nubalsuoti prieš jį.

Kol kas bandymai, panašu, vyksta tik mobiliojoje „iOS“ platformoje – „Ars Technica“ žurnalistai dar nematė „Android“ naudotojų, turinčių galimybę balsuoti. Be to, ir „iOS“ įrenginių naudotojams ne visada pasiseka – tai priklauso nuo atsitiktinio priskyrimo naujos funkcijos bandytojų grupei.

Nuo šių metų balandžio feisbuko balsavimo sistema bandoma ir Australijoje bei Naujojoje Zelandijoje.

„Facebook“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas dar 2015 m. žadėjo vartotojams pasiūlyti būdą išreikšti savo nepritarimą kokiai nors socialiniame tinkle esančiai žinutei, tačiau po to pranešimo ilgą laiką veikė tik išplėstas „Facebook“ emocijų rinkinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(5)
(-3)

Komentarai ()