GAZ pristatė agresyviai nusiteikusį „Sobol“ - jam vanduo nėra kliūtis  ()

Rusijoje susisiekimas su atokiais rajonais – itin sudėtingas. Neatsitiktinai šioje šalyje yra bene didžiausia pasaulio visureigių rinka. Ekstremalioms sąlygoms pritaikytas mašinas ruošia ne tik pavienės dirbtuvės, bet ir didžiosios kompanijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vanduo – ne kliūtis

Žemutiniame Naugarde neseniai vykusioje parodoje sunkvežimių ir komercinių automobilių gamintojas GAZ pristatė bekelei pritaikytą „Sobol“ mikroautobusą. Skelbiama, kad išskirtiniu pravažumu pasižymintis visureigis gali lengvai judėti bet kokiu reljefu, taip pat įveikti gilų sniegą, pelkėtas vietoves ir netgi kirsti atvirus vandens telkinius.

Automobilis turi nuolatinę keturių ratų pavarą su perdavimo skaičiaus pažeminimo galimybe.  Priekinis ir galinis jo diferencialai blokuojami mechaniškai, tačiau pati paskirstymo dėžė valdoma naudojantis elektronika.

Gausiai aprūpintas įranga

Įrengę tiltus, kurie yra aukščiau nei ratų stebulės inžinieriai visureigio prošvaisą padidino iki 53 centimetrų.  Priekyje ir gale įrengti pontonai, kurie leidžia mašinai plūduriuoti net ir tuo atveju, kai ji visiškai pakrauta.

Mikroautobusas taip pat turi elektroninę ratų slėgio reguliavimo sistema, plaukimą pagreitinantį sraigtą, du papildomus salono šildytuvus, elektrinę gervę, vandens išsiurbimo sistemą ir specialias padangas.  

Automobiliu iš viso gali važiuoti 10 žmonių – du priekinėje kabinoje ir dar aštuoni salone. Esant poreikiui visa galinė kėbulo dalis gali būti perdaryta į krovinių skyrių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(11)
(-5)

Komentarai ()