Iranas oficialiai parodė savo pirmąjį naikintuvą: „100 proc. tėvyninės gamybos“ ir pasižymi „pažangia aviacijos elektronika“ (Video)  (3)

Teherane vykstančioje gynybos pramonės parodoje Iranas pademonstravo savo pirmąjį šalyje sukurtą naikintuvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valstybinės televizijos reportaže matyti prezidentas Hassanas Rouhani, sėdintis naujojo lėktuvo „Kowsar“ kabinoje, apsilankęs Nacionalinėje gynybos pramonės parodoje.

Kaip nurodo naujienų agentūra „Tasnim“, šis 4-osios kartos naikintuvas pasižymi „pažangia aviacijos elektronika“ ir turi universalų radarą. Agentūra pridūrė, kad šis lėktuvas yra „100 proc. tėvyninės gamybos“.

Valstybinė televizija paskelbė, kad lėktuvo bandymai jau sėkmingai atlikti. Naikintuvas buvo parodytas ant oro uosto tako, laukiantis leidimo pradėti pirmąjį viešą parodomąjį skrydį. Apie šį lėktuvą pirmąkart buvo viešai paskelbta šeštadienį – gynybos ministras Amiras Hatami sakė, kad orlaivis bus pristatytas trečiadienį.

Jis neatskleidė jokios išsamesnės informacijos apie šį projektą ir sutelkė dėmesį į Irano pastangas pagerinti savo priešraketinę gynybą. A. Hatami sakė, kad gynybos programą skatina plėtoti patirtis, įgyta per raketų atakas, patirtas Irano 9-ame dešimtmetyje per aštuonerius metus trukusį karą su Iraku, taip pat Izraelio ir JAV kartojami grasinimai, kad santykiuose su šiitiška respublika neatmestinos jokios priemonės.

Irano varžovėms regione Jungtinės Valstijos yra pardavusios ginkluotės už milijardus dolerių, bet reikalavo, kad Teheranas apribotų savo gynybos programas. Vašingtonas šiuo metu ruošiasi atnaujinti skaudžias sankcijas, kad priverstų Teheraną nusileisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai (3)