Tiesiog pasakiškos sumos už 1998–2003 m. BMW M5 E39: kokia beprotybė darosi su šiais automobiliais? (Video)  (1)

Kai kurie šiuolaikiniai prabangūs automobiliai dar ilgai išlaikys savo aukštą vertę. Tačiau yra dar daugiau senesnių automobilių, kurių vertė dabar yra nepaprastai aukšta. Vienas iš tokių automobilių yra E39 kartos BMW M5, sukurtas 1998–2003 m. Modelio vertė dabar siekia net šešių skaitmenų sumas, o tokių pavyzdžių yra tikrai mažai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gooding & Co“ automobilių aukcione, visiškai nepriekaištingo 2002 m. BMW M5 kaina siekia nuo 140 000 iki 180 000 JAV dolerių, palyginti su pradine 75 000 JAV dolerių suma.

Tai milžiniškas pradinės kainos pakilimas. Dar įdomiau yra tai, kad jei norėtume peržvelgti „Kelly Blue Book“ – naujų ir panaudotų automobilių ekspertų kainų vertinimo portalą – E39 M5 verta mažiau nei 20 000 JAV dolerių. Toks kainų skirtumas stebina. BMW nutarė išsiaiškinti, kodėl atsirado šitiek entuziastų, pasiryžusių senam automobiliui paaukoti tokias dideles pinigų sumas.

Kainą lemia ir emocijos

Visos priežastys yra subjektyvios ir paremtos emocijomis. E39 BMW M5 dažnai laikomas geriausiu visų laikų M5 modeliu ir, galbūt, geriausiu visų laikų sportiniu sedanu dėl savo tobulos pusiausvyros tarp komforto ir paklusnumo, galingo variklio ir stilingos išvaizdos. Sėdint prie šio automobilio vairo galima pasijusti lyg vairuojant sportinį automobilį.

Taip pat E39 BMW M5 populiarumo suteikia pasirodymas kino filme „Žvaigždė“, kai viename epizode Madona sėdėjo būtent šio modelio automobilio galinėje sėdynėje, o jį vairavo Clivas Owensas, kuris vaidino kietą vairuotoją. BMW fanai žino šį filmą, mėgsta jį ir tikriausiai dėl šios priežasties yra pasiryžę sumokėti žymiai daugiau pinigų už automobilį – žvaigždę.

Šis BMW automobilis, parduodamas aukcione, buvo įvardinamas kaip „neįtikėtinai naujas“. Jo savininkas Kalifornijos iš tikrųjų nusipirko du visiškai naujus tokius automobilius. Vieną iš jų jis eksploatavo, o kitą tiesiog laikė garaže iki dabar. Automobilis pravažiavęs tik 437 mylias, o visi dokumentai vis dar supakuoti. Panašu, kad savininkas jį nusipirko ir laikė garaže visus šiuos metus.

Pasak Erico Kellerio, „Cincinnati“ specializuotos BMW parduotuvės „Enthusiast Auto Group“ įkūrėjo, šio BMW kaina priklauso nuo jo spalvos:

„Sakykime, kad šis automobilis vertas 150 000 dolerių. Jei jis būtų baltos spalvos ant juodos spalvos, jo vertė pakiltų net iki 220 000 JAV dolerių. Jei jis būtų mėlynas ant karamelinės spalvos, jį galima būtų parduoti už 200 000 dolerių, o jei būtų juoda ant juodos spalvos, pardavimo kaina galėtų būti apie 160 000 JAV dolerių“ – teigia E. Kelleris.

BMW teigia, jog visiems patinka E39 BMW M5 ir iškelia klausimą – ar galėtume „Porsche 911 GT3“ skirtus pinigus paaukoti šiam automobiliui? Tikriausiai ne. Bet vis tiek tai yra nuostabus kūrinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(20)
(12)
(8)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: