Anonsuotas „Xiaomi Mi A2 Lite 4G“ telefonas su visiškai švariu „Android 8.1“, trimis kameromis, dirbtiniu intelektu ir 4000 mAh baterija - „baterija veikia ilgiau nei bet kokio telefono, kokį esu turėjęs iki šiol“ (Video)  (1)

„Xiaomi Mi A2 Lite 4G“ - tai telefonas, kuris atrodo kur kas brangesnis nei yra iš tikrųjų. Kažkodėl tokį įspūdį dabar kuria ekrano viršuje esanti išpjova garsiakalbiui ir priekinei kamerai. Tačiau „Xiaomi Mi A2 Lite 4G“ iš tikrųjų yra gana pigus, tačiau pakankamai geras. Jis turi tris kameras, ryškų ekraną, o pirkėjai džiaugiasi ir geru garsu bei metaliniu korpusu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Ekranas: 5,84 colių įstrižainės IPS LCD (2280 x 1080px, 19:9).
  • Procesorius: 8 branduolių, 2.0 GHz taktinio dažnio „Qualcomm Snapdragon 625“.
  • Vaizdo plokštė: „Adreno 506“.
  • Atmintis: 3 GB RAM ir 32 GB ROM + iki 256 GB atminties kortelė.
  • Kameros: dviguba galinė kamera (12 MP, f/2.2, 1.25 μm + 5 MP, f/2.2, 1.12 μm) ir vienguba priekinė kamera – 5 MP, f/2.0 su dirbtinio intelekto sistema.
  • OS: „Android 8.1“, „Android One“.
  • Baterija: 4000 mAh.
  • Autorizacija: piršto antspaudų skaitytuvas, „Face ID“ - telefono atrakinimas veidu.
  • Jungtys: 3.5 mm audio jungtis, microUSB 2.0.
  • Ryšiai: „Bluetooth 4.2“ ir „WiFi 802.11ac“ ryšio moduliai, A-GPS, GLONASS, BDS, visos LTE dažnių juostos 4G ryšiui Lietuvoje: B1 / B2 / B3 / B4 / B5 / B7 / B8 / B20 / B38 / B40.
  • Jutikliai: akselerometras, giroskopas, e-kompasas, pirštų antspaudų skaitytuvas, GPS.
  • Korpusas: metalas.
  • Išskirtinės savybės: kompaktiško dydžio, nebrangus, bet spartus biudžetinės klasės išmanusis telefonas.
  • Matmenys ir masė: 15,21 x 7,16 x 0,86 cm; 170 g.

Kaina

„Xiaomi Mi A2 Lite 4G“ yra pigesnis „Xiaomi Mi A2“ variantas.

  • Gearbest.com šiam telefonui taikoma 21 % nuolaida ir jis kainuoja €150,28. Nemokamas pristatymas registruotu paštu. 
  • Ebay.com siūlo už €229.
  • Topocentras.lt prašo €249 + €5,25 kompensacinis atlyginimas autoriams
  • Perkant iš Kinijos - beveik 100 eurų pigiau, nei Lietuvoje.

Palyginimui - Xiaomi Mi A2 pigiausias modelis kainuoja nuo 200€

Minėjome, kad „Xiaomi Mi A2 Lite 4G“ yra pigesnis „Xiaomi Mi A2“ variantas, bet ko netenkate pasirinkę pigesnį įrenginį?

Na, pradėkime nuo to, kad „Xiaomi Mi A2 Lite 4G“ ekranas yra šiek tiek mažesnis – 5,84 colių įstrižainė prieš 5,99. Jo viršuje yra ne visiems patinkanti išpjova garsiakalbiui ir kamerai, todėl realus ekrano dydis yra kiek mažesnis.

Šio biudžetinės klasės išmaniojo telefono 8 branduolių „Snapdragon 625“ yra tikrai geras ir spartus, bet „Xiaomi Mi A2“ turi „Snapdragon 660“ procesorių (skirtumas 2.2 prieš 2.0 GHz).

Lygiai taip pat „Xiaomi Mi A2“ turi šiek tiek daugiau atminties – net pigesnė versija turi 4GB RAM ir 64GB ROM, kai „Xiaomi Mi A2 Lite 4G“ turi 3 GB RAM ir 32 GB ROM. Visgi, 3GB RAM šiuo metu visiškai pakanka sparčiam darbui su telefonu, o 32 GB duomenų atmintis su išorine kortele prasiplečia iki 256 GB. 

Vertinant bendrai, brangesnis „Xiaomi Mi A2“ turi daug smulkių pranašumų – naujesnę „Bluetooth“ versiją (5.0 prieš 4.2), mažesnį svorį (168 prieš 170 gramų), geresnes kameras (20+12 ir 20 prieš 12+5 ir 5 MP), labiau apsaugotą ekraną („Gorilla Glass 3“ prieš įprastą kietą stiklą) ir taip toliau. Tačiau ir „Xiaomi Mi A2 Lite 4G“ yra itin geras, nes kainų skirtumas yra didesnis nei kokybės skirtumas.

„Xiaomi Mi A2 Lite 4G“ turi ir vieną pranašumą – šiek tiek talpesnę bateriją (4000 mAh prieš 3000). Gamintojas teigia, kad šios baterijos pakanka 34 nepertraukiamo pokalbio, 16,5 vaizdo įrašų peržiūros, 12 GPS naudojimo ar 7,5 žaidimų valandoms. O pažaisti gali norėtis, nes šis telefonas turi atminties kortelės lizdą, kuris leidžia telefonui suteikti iki 256 papildomų gigabaitų. Aišku, juos galima užpildyti ir nuotraukomis.

„Xiaomi Mi A2 Lite 4G“ ne tik turi tris kameras, bet ir joms talkinančią dirbtinio intelekto sistemą. Ji užtikrina, kad visos nuotraukos atrodys kiek įmanoma natūraliau ir gražiau. Fonas jose bus meniškai nublukintas, o pagrindinių objektų kontūrai – ryškūs. Priekinė kamera užtikrina, kas asmenukės būtų labai kokybiškos, o veidas – gražus. „Xiaomi Mi A2 Lite 4G“ lengvai atpažįsta veidus – tai svarbu nuotraukose, bet ir leidžia atrakinti telefoną. Kitas patikimas būdas atrakinti telefoną – pirštų antspaudų skaitytuvas.

Na, o ekranas yra pakankamai didelis 19:9 santykio IPS LCD, kurio rezoliucija siekia 2280 x 1080px. Jei jus erzina garsiakalbio ir kameros išpjova, galite pasirinkti, kad viso ekrano režimas nelįstų į tuos laisvus kampus.

„Xiaomi Mi A2 Lite 4G“ yra tikrai patogus ir malonus naudoti telefonas, tik šiek tiek nusileidžiantis savo gerokai brangesniam broliui. Todėl jį taip ir pamėgo pirkėjai.

Vertinimai

Šiuo metu Gearbest.com portale „Xiaomi Mi A2 Lite 4G“ yra vertinamas 4,84 žvaigždutėmis iš 5. Tiesa, kol kas telefonas dar yra gana naujas ir savo atsiliepimus pateikė tik 49 pirkėjai. Štai ką keletas iš jų norėjo pasakyti:

  • Sergei – „Naudoju šį telefoną jau dvi dienas, man patinka jo baterija – naršant internete ir siunčiantis visokius failus per valandą baterijos lygis nukrenta tik 10 %. Ekranas yra geras, ryškus, kameros – vidutiniškos. Garsiakalbiai groja labai garsiai, naršant internete telefonas nestringa. Medžiagos, iš kurių pagamintas telefonas, yra malonios liesti“.
  • Viktor – „Modernios išvaizdos ekranas su mažu rėmeliu ir aukšta rezoliucija. Žadą atimantis baterijos tarnavimo laikas. Labai gera garso kokybė, garsiakalbiai groja tikrai garsiai ir kokybiškai. Daro labai geras nuotraukas ir vaizdo įrašus. Net asmenukės išeina labai geros“.
  • Csaba – „Labai greitas pristatymas. Ryškus, spalvingas ekranas. Didelė 4000 mAh baterija, kurios pakanka bent dviem dienoms. Dovanų pridedamas termoplastiko dėklas, todėl jo nereikia pirkti. Turi net du „Nano SIM“ kortelių lizdus + atminties kortelės lizdą. Operacinė sistema yra atnaujinta“.
  • Elva de Castro – „Puikus telefonas už tokią kainą. Dizainas yra minimalistinis, telefonas veikia labai gerai. Kol kas atrodo, kad baterija veikia ilgiau nei bet kokio telefono, kokį esu turėjęs anksčiau. Jis šiek tiek sunkesnis, nei tikėjausi ir pakuotėje nėra ausinių, bet tai vis tiek geras pirkinys“.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(15)
(3)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: