Ar žinote, jog pirmasis „Google“ serveris turėjo LEGO kaladėlių korpusą ir ką reiškia „Google“ logotipe geltona spalva - ji atsirado ne šiaip sau  ()

Šį logotipą matote kasdien. Tai - „Google“ ženklas, matomas prie visos eilės produktų, kurie, atrodo, yra neišvengiami. Bet ar kada susimąstėte, ką reiškia šio spalvingo logotipo spalvos? Kaip jos buvo pasirinktos?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ kompanija įkurta 1998 metais, tačiau pirmasis logotipas buvo sukurtas dar prieš tai. Tai buvo keistai užrašytas žodis „Google“, o trys raidės iš šešių buvo raudono atspalvio. Vėliau 1998 metais logotipas tapo tvarkingesniu, o ir spalvos šiek tiek pasikeitė - pirmoji G ir L tapo žaliomis, antroji O - raudona, antroji G - mėlyna. Visgi, dar tais pačiais metais logotipas pakeistas dar kartą ir „Google“ įgijo tas pačias spalvas, kokias matome ir šiandien.

Grafikos dizainerė Ruth Kedar, sukūrusi dabar jau legenda tapusį logotipą, prisimena, kad buvo išbandytos įvairios spalvų kombinacijos. Nuspręsta apsistoti ties pirminėmis spalvomis - raudona, žalia ir mėlyna. Tačiau tuomet buvo nuspręsta, kad tai yra proga parodyti, kad „Google“ laužo taisykles ir eina prieš srovę, todėl į pirmąjį logotipą buvo įterpta ir viena antrinė spalva - L tapo geltona.

Priežasčių, kodėl pasirinktas spalvotas dizainas, ieškoti reikia kompanijos pradžioje. Kompanijos įkūrėjai Larry Page ir Sergey Brin 1996 metais sukūrė paieškos algoritmą „BackRub“. Siekdami apsaugoti pirmąjį serverį, kuriame buvo patalpintas algoritmas, studentai iš LEGO kaladėlių sukonstravo labai paprastą korpusą. Tos kaladėlės, kaip įsivaizduojate, buvo raudonos, geltonos, žalios ir mėlynos.

 

Taigi, istorija yra visai paprasta. Spalvos buvo derinamos tol, kol atrodė gražiausiai. Mėlyna spalva yra maloni žmogaus akiai ir veikia raminančiai, todėl ji buvo pasirinkta kaip dominuojanti. Mėlynas turėjo būti pirmas, centrinis ir paskutinis simboliai, kai 1998 metais logotipą papuošė šauktukas. Šis ženklas, pasitelktas kopijuojant „Yahoo!“ vėliau buvo pašalintas.

Su laiku žalia patamsėjo, o geltona tapo oranžine. Tiesa, po didžiųjų tragedijų, tokių kaip 2010 metų lėktuvo su aukščiausiai Lenkijos valstybės pareigūnais sudužimo Rusijoje, „Google“ logotipas pasirodo bespalvis.

Tai tiek tos paslapties. Tiesa, nemažai žmonių netiki tokiu paaiškinimu ir mano, kad „Google“ logotipo spalvose dvejetainės sistemos skaitmenimis yra užkoduoti slapti pranešimai, tikrieji kompanijos įkūrėjai ar net pranašystės apie ateitį. Tačiau iš tiesų spalvos buvo pasirinktos, nes jas pasufleravo kelios LEGO kaladėlės, o ir atrodė jos malonios akiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()