Įspūdžiai gyvai išbandžius „Xiaomi Mi 8“: „geriausia „iPhone X“ kopija, kokią tik esu matęs ir dar dvigubai pigesnis“  (3)

„Xiaomi“ – viena sparčiausiai kylančių kinų kompanijų. Jos išmaniųjų telefonų pardavimai pasaulyje per metus ūgtelėjo net 48,8 procentais ir nuo „Apple“ atsilieka tik 3 procentais. Neatmetama, kad agresyvią kainų politiką ir toliau taikanti kompanija greitu metu gali aplenkti net savo artimiausius konkurentus. Šiuo metu ji yra ketvirta po „Apple“, „Huawei“ ir „Samsung“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patraukli „Xiaomi“ telefonų kaina ir solidūs techniniai parametrai, pritraukia vis daugiau vartotojų. Žinoma, daugiausia dėmesio vis dar sulaukia vidutinės ar biudžetinės klasės telefonai.

Tiesa, „Xiaomi“ flagmanai nebuvo labai patrauklūs, o ir kaina lygiuodavosi su „Samsung“ ar „Huawei“ prekės ženklais.

Šį kartą plačiau apžvelgsiu „Xiaomi Mi 8“, kuris bent jau man pasirodė tikrai patrauklus ne vien dėl savo geros kainos. Lietuvoje „Xiaomi Mi 8“ kaina svyruoja nuo 529 iki 549 eurų. (Kinijoje „Xiaomi Mi 8“ galima įsigyti gerokai pigiau už 350-400€ su nemokamu siuntimu į Lietuvą registruotu paštu, tačiau akcija yra laikina ir baigsis labai greitai).

Dėkoju telekomunikacijų bendrovei „Tele2“, kuri ir davė išbandyti šį kinų flagmaną.

„iPhone X“ kopija, bet veikia ne visos funkcijos

Naujausias „iPhone“ modelis pasirodys jau netrukus, tad kinai ir vėl turės darbo: galės sėkmingai kopijuoti ir taip bandyti suvilioti tuos, kurie negali įpirkti tikrosios „Apple“ produkcijos. Šis „Xiaomi Mi 8“ – ne išimtis. Mano rankose – didesnė „iPhone X“ versija tik su „Android“ operacine sistema. Valdymas „swype“ principu, išėma viršuje, tiesiog erzinančiai viskas atrodo kaip „iPhone“ telefone. Rankose „Mi 8“ nesijaučia taip solidžiai kaip „iPhone X“, bet kainų skirtumas tai kompensuoja.

„Super AMOLED“ (2248x1080) ekranas net 6,21 įstrižainės ir tai tampa normalu. Dauguma flagmanų pakankamai dideli. Kraštinių santykis 18.7:9 su „The Notch“ išėma. Naudojamo ploto yra tiesiog daugiau. Man šiek tiek nepatinka, kad norint pamatyti gaunamus pranešimus, reikia perbraukti ekraną į apačią. „OnePlus 6“ išėma yra mažesnė, todėl lieka vietos pranešimams.

Jei pageidaujate ryškesnių spalvų, nustatymuose padidinkite ekrano kontrastą. Matomumas saulės šviesoje man pasirodė geresnis nei pradėjus naudotis telefonu kuomet nustatytas automatinis spalvų kontrastas. Svarbu nepatingėti paieškoti ir prisitaikyti išmanųjį pagal savo poreikius.

„Xiaomi Mi 8“ turi veido atpažinimo funkciją, bet kol kas pas mus Lietuvoje ji neveikia. Gavus sistemos atnaujinimą, be pataisymų ir optimizavimo, prideda veido atrakinimą besinaudojantiems šiuo išmaniuoju Italijoje ir Tailande. Man, esančiam Lietuvoje, toks atnaujinimas tikrai nereikalingas. Apsaugoti išmanųjį galima įprastu kodu ar piršto jutikliu, kuris veikia labai greitai.

Verta pastebėti, kad daugelis gamintojų pirmiesiems vartotojams nesuteikia visų galimybių ir su papildomais atnaujinimais pagerina kameros veikimą, ryšio sutrikimus ar prideda papildomų funkcijų.

Naujausias procesorius ir „MIUI“ privalumai

Gera naujiena ta, kad norint turėti naujausių techninių parametrų išmanųjį, nebereikia mokėti daug pinigų. Jei „OnePlus“ telefonai iki šiol tuo galėjo girtis vieninteliai, tai dabar jau ir šis „Xiaomi Mi 8“ nenusileidžia kitiems flagmanams.

Naujausias „Snadpragon 845“ procesorius, 6 GB RAM darbinės ir 64 GB vidinės atminties. Yra galimybė naudotis dviem SIM kortelėmis, deja, praplėsti micro SD kortele jau negalima. Gerai, jei užtenka, bet turintiems didesnių poreikių, vietos trūkumas gali sukelti nepatogumų. Šiuo atveju „OnePlus 6“ pranašesnis, nes turi versiją su 8 GB RAM ir 128 GB vidine atmintimi. Tiesa, „Xiaomi Mi 8“ rinkoje yra ir daugiau versijų, bet Lietuvoje prekiaujama tik šia.

Man patinka, kad vidutinės klasės „Xiaomi“ telefonai turi „Android One“ (švarią) operacinę ir nėra apkrauti nereikalingomis programomis. Šis „Mi 8“ telefonas yra su „MIUI 9.6“ vartotojo sąsaja, kuri turi ir savo privalumų. Patinka, kad skambinant šiuo telefonu galima įrašyti pokalbius ir nereikia siųstis nereikalingų programėlių. Dirbant žurnalistu, labai naudinga įsirašyti pokalbį norint vėliau cituoti straipsnyje.

Yra įdiegtų programėlių, kurias verta išbandyti. Failų tvarkyklėje galite matyti savo telefono turinį vienoje vietoje ir lengvai prisijungsite prie kompiuterio, jei naudojatės WI-FI ryšiu. Tuomet nereikia jungtis laidu. Taip pat „Saugumo“ programėlėje optimizuosite išmaniojo galimybė susikurti antrąją erdvę ir taip apsaugoti savo turimus failus, bet man ji nepatiko. Greitai pasidalinti nuotraukomis „iPhone“ telefone galima per „Air Drop“, o „Xiaomi“ telefone per „Mi Drop“. Jei kopijuoti, tai kiek įmanoma daugiau.

Rašyti arba skaityti atsiliepimus apie telefoną galima „MIUI forume“. Reikia tik prisijungti su savo paskyra ir taip sekti visus rūpimus klausimus apie savo išmanųjį.

Kamera lenkia „iPhone X“

Šis „Xiaomi Mi 8“ turi dvigubą 12 MP pagrindinę ir 20 MP priekinę kameras. Specialistai iš „DxOmark“ detaliai įvertino šio telefono kameros galimybes ir, jų nuomone, rezultatas geresnis net už brangesnį „iPhone X“, kuris surinko 97 balus, kai „Xiaomi Mi 8“ 99. Už tokią kainą, tai fantastiškas pasirinkimas.

Kameros valdymas paprastas ir patogus dirbtinio intelekto pagalba. Jei nepatinka, galima išjungti. Yra ikonėlė ir nereikia ieškoti nustatymuose. Jei „Samsung Galaxy Note 9“ ar „Asus Zenfone 5“ šie algoritmai įtakos nuotraukoms nepadarė, tai „Xiaomi Mi 8“ telefone skirtumas matosi. Nuotraukos ryškesnės ir spalvų pridėti tikrai nereikia. Galima drąsiai dalintis socialiniuose tinkluose. Nepatiko portreto režimas „Mi 8“ telefone. Ir čia „iPhone X“ pasirodė geriau.

Pradžiugino video kokybė. Galima filmuoti 4K raiška 30 kadrų per sekundę ir veikia vaizdo stabilizatorius. Prisimenu „Xiaomi Mi Note 2“ flagmaną, tai jo filmavimo kokybė buvo labai prasta. Su kiekvienu nauju išmaniuoju „Xiaomi“ gerino šią sritį ir dabar ji prilygsta kitiems gamintojų flagmanams.

Didžiausias trūkumas – garso kokybė. Išbandžiau šio telefono galimybes „Karklė Live Music Beach“ festivalyje ir labai nusivyliau. Garso lygis per didelis ir klausytis žiūrint tokį vaizdo įrašą tiesiog neįmanoma. Patartina nestovėti arti scenos, norint nusifilmuoti mėgiamo atlikėjo pasirodymą.

Baterija

„Xiaomi Mi 8“ turi 3400 mAh talpos akumuliatorių, kurio tarnavimo laikas mane iš tiesų labai liūdino. Telefoną vežiausi testuoti į festivalį. Teko bateriją krauti net du kartus per dieną. Didelis skaičius žmonių vienoje vietoje sumažina signalo stiprumą ir tuomet sunkiau užkrauna norimo puslapio informaciją. Taip pat noras užfiksuoti ir pasidalinti nuotrauka ar vaizdeliu sekina bateriją. Labai dažnai persijungdavo į 3G tinklą ir tai pradžioje buvo didžiausia šio telefono bėda. Su atnaujinimu situacija pagerėjo.

Belieka sulaukti dar vieno atnaujinimo, kuris leis telefoną atrakinti veidu.

Visai kita situacija naudojantis šiuo telefonu mieste, kur ryšio kokybė puiki. „Xiaomi Mi 8“ akumuliatorius atlaikė visą darbo dieną, o tie, kurie naudosis mažiau, ir dvi paras ištemps. Pakraunamas jis per pusantros valandos ir tai džiugi žinia naudojantiems išmanųjį aktyviau.

Apibendrinimas

Neabejotinai „Xiaomi Mi 8“ yra geras pasirinkimas. Tai geriausia „iPhone X“ kopija, kokią esu matęs ir plius, už gerokai mažesnę kainą. Patinka, kad ši kompanija, norėdama įsitvirtinti rinkoje, labai gerina savo įrenginių kokybę. Įdomiausia tai, kad visai nesenai buvo pristatytas „Pocophone F1“, kuris taip pat yra „Xiaomi“ produktas, tik kaina dar patrauklesnė turėtų būti. Lietuva yra sąraše šalių, kuriuose bus prekiaujama šiuo išmaniuoju.

„Xiaomi Mi 8“ patiko puikus ekranas, gera kamera ir „MIUI“ vartotoja sąsaja. Nepatiko tai, kad neturi apsaugos nuo dulkių ir vandens, nėra tradicinės ausinių jungties ir nėra galimybės praplėsti micro SD kortele.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Robertas Narmontas
(16)
(6)
(10)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: