Tikriausiai kvailiausias poelgis motociklų lenktynėse - italas drąsiai truktelėjo kito motociklo stabdžius (Video)  (4)

Garsiausių pasaulio motociklų varžybų „Moto GP“ antros serijos „Moto2“ lenktynėse užfiksuotas sveiku protu sunkiai suvokiamas epizodas, galėjęs kainuoti net ir vieno iš lenktynininkų gyvybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

San Marine vakar vykusiose lenktynėse „The Marinelli Snipers Team“ ekipai atstovavęs italas Romano Fenati, lėkdamas apie 220 kilometrų per valandą greičiu, važiavo šalia tautiečio Stefano Manzi bei netikėtai pačiupo šio motociklo stabdžių svirtį. Nors tokio akibrokšto nesitikėjęs pastarasis sportininkas trumpam prarado motociklo kontrolę, galiausiai jam pavyko išlaikyti pusiausvyrą ir išvengti skaudžios avarijos.

Nepaisant to, R. Fenati kaipmat sulaukė sankcijų – lenktynių teisėjai jam parodė juodą vėliavą, reiškusią jo pasirodymo San Marine pabaigą. Negana to, 22-ejų sportininkui iš karto po finišo skirta dvejų lenktynių diskvalifikacija, o netrukus bus sprendžiama ir dėl dar griežtesnių sankcijų – manoma, kad Italijos lenktynininkas iš motociklų sporto gali būti diskvalifikuotas visam gyvenimui.

Kvailas ir pavojingas incidentas - video siužete

Nors pats R. Fenati iš karto po lenktynių pripažino savo kaltę ir atsiprašė tiek S. Manzi, tiek ir savo gerbėjų, kitų sportininkų jis buvo pasmerktas – daugelis mano, jog italui nebeturėtų būti suteikta galimybė varžytis motociklininkų varžybose.

„Per visus savo auto ir motosporto stebėjimo metus dar nesu matęs kažko panašaus į tokį pavojingą lenktynininko elgesį. Vairuotojas, kuris gali pasielgti taip, niekada nebeturėtų atstovauti šiam sportui ir jo vertybėms“, – tikino vienos iš „Moto GP“ komandų vadovas Giovanni Castiglioni.

Jam pritarė ir „Forward Racing“ ekipos vadovas – būtent šioje komandoje R. Fenati turėjo varžytis kitame sezone, tačiau susitarimas su lenktynininku jau atšauktas, kaip, beje, ir dabartinė italo sutartis.

„Mūsų sportas – jau ir taip itin pavojingas, tad bet koks elgesys, padidinantis šią riziką, yra visiškai netoleruotinas. Negalime pateisinti tokio mūsų būsimo piloto elgesio, tad turime nutraukti susitarimą su juo“, – tikino Giovanni Cuzari.

Pats R. Fenati teisinosi pasielgęs spontaniškai bei tikino, norėjęs ne sužeisti S. Manzi, o jį įspėti dėl praėjusiame posūkyje atlikto rizikingo judesio.

„Mano charakteris – impulsyvus, o šiuo savo poelgiu norėjau ne jį sužeisti, o įspėti, jog jo važiavimas buvo pavojingas. Nenoriu savęs teisinti, žinau, kad mano poelgis yra nepateisinamas, tad tiesiog noriu visų atsiprašyti už tokį veiksmą“, – sakė R. Fenati.

Sprendimas dėl jauno lenktynininko ateities „Moto2“ serijos varžybose bus priimtas per artimiausias savaites.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(22)
(0)
(22)

Komentarai (4)