Europoje prasidės inteneto cenzūra? Europos Parlamentas priėmė autorinių teisių direktyvą ir kuo tai gresia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zipper 2018-09-13 23:52
Elite 2018-09-14 13:48
Skatinkite visus kuriem dar rūpi privatumas ir laisvė naudoti VPN (virtualus privatus interneto tinklas). Galima ir keliems naudoti vieną VPN planą labai nebrangiai ir kokybiškai. Visos cenzūros apeinamos labai lengvai. Neleiskim, kad už mus spręstų ką mes turime žinoti o ko ne. Būkim savarankiši ir nepriklausomi. Jei pasiduosim ir nesaugosim savo laisvių, ateis ir Anti-Encryption law (draudimas šifruoti duomenis tinkle), ir tai bus dar tik pradžia. Žodžio laisvės niekas iš kart neatims, bet tik lašas po lašo, kol neliks to ką tašo. Kiekvienas savo laisvės raktą laikome savyje, neatiduokim jo niekam, bet naudokim visi!
Skeptikas 2018-09-14 16:51
The tolerant left strikes again ! Komuniūgos nerimsta. UK policija sėdi per dienas internete ir stebi kas kokį komentarą parašys. Vietoj to, kad gaudytų pedofilų babajų grupuotes, kurios metų metus tvirkina nepilnamečius. Policija, kurios vadovai visur ir visada dejuoja dėl nepakankamų pajėgumų bei lėšų suranda resursų skaityti facebook ir twitter. Kiek dar reikės, kad būtų baigta apsimetinėti. Įvairūs įstatymai, kuriais esą stabdomas terorizmas, patyčios ir neapykantos kurstymas yra nukreipti prieš pačius piliečius. Hate speech, hate crime, gender kvotos ir panašūs vėjai kuriems švaistomos lėšos turi dingti iš valstybinių programų. Tokie parazitai kaip Europos lyčių lygybės institutas, kurie pampsta iš mokesčių mokėtojų pinigų, nors savo pačių įstaigose klesti priekabiavimas. Matom kaip puikiai antiteroristiniai aktai padėjo "sustabdyti" žudynes Charllie Hebdo, Paryžiuje, Londone ir t.t. Taip pat suieškoti ir sulaikyti žudikus. Sarkazmas, jei kas nesuprato. Tačiau šie įstatymai tampa pretekstu kontruoliuoti, o kartais ir visiškai sužlugdyti žmonių gyvenimus. Teroristinių aktų pagrindu gali būti sulaikytas ir tardomas vien dėl to, kad kažkam kažkas pasirodė. Atleistas iš darbo dėl "hate speech" . Arba išvis nepriimtas į darbo vietą, nes tu nespalvotas ir turi dešrą tarp kojų. Orveliška 1984 tvarka tampa realybe ! Sveikinimai !
Niemand 2018-09-14 19:25
Išliblaivyk, šita direktyva neturi nieko bendro nei su neapykantos kurstymu, nei su policijos veikla. Čia apie autorines teises, draudimą cituoti ir prievolę įrodinėti, kad nesi dramblys ir turinį sukūrei pats.
Skeptikas 2018-09-14 21:27
P.S. Žinoma galima į viską žiūrėti ir kitaip. Pvz. Kinijoje viskas masiškai filtruojama ir moderuojama. Taigi jei neprieštarauji partijos politikai ir nieko kito blogo nedarai tai gyvenimas teka kaip tekėjęs ir tau neįdomu kas tas google, facebook, etc...
Niemand 2018-09-14 22:07
Rašai apie tai, apie ką žalio supratimo neturi... Direktyva įpareigoja portalu savininkus nuo tam tikro dydžio diegti automatinius filtrus, kurie dievai žino kokiu būdu turėtu atpažinti svetimą autorinį turinį. Tokiu nėra gamtoje, bet politikams dzin. Didiesiems, pvz., snukiaknygei, tai nelaimė, nes teks gadinti gyvenimą savo vartotojams. Smulkiesiems - konkurencinis pranašumas, nes jiems gadinti gyvenimo savo vartotojams nereikės. Iš kitos pusės, tai trukdys smulkiems išaugti. Dar iš kitos pusės monstrams kaip snukiaknygė bus pigiau susimokėti kokį milijardą baudos, nei iš tikro pradėti gadinti gyvenimą savo klientams. T.y. realiai nukentės vidurinis sektorius. Žodźiu, blogis, nesuvokiama sveiku protu, bet kentėti galima. Palies tik tuos, kurie naudojasi vidutinio dydžio turinio platformomis. Sekantis dalykas - draudimas cituoti. Čia jau be komentaru... Vieninteliai variantai - arba ETT nukirs, arba masinis nevykdymas, galbūt kaip protesto forma. Priešingu atveju visas internetas turės anonimizuotis be galimybės nustatyti puslapio savininkus ir turinio autorius. Technologiškai - be problemu, tik va kiek blogeriu ir "influenceriu" sutiks anonimais būti Baudimas už viešą įžeidinėjimą visada buvo, bus ir turi būti. Tiesiog vieša erdvė išsiplėtė nuo turgaus aikštės į internetą. Policijos veikla ir norai suprantami, tačiau neturėtu būti jokio sekimo dėl visa ko, tik esant rimtam pagrindui. Paradoksalu, bet įstatymai čia nieko neišspręs. Ir taip 99 proc. policijos veiklos sekimo srityje su jokiais įstatymais nedraugauja. Čia jau reikia politinės valios savivalei nutraukti. P.S. nuorodą url pavidalu numesti galėsi, cituoti - ne, nebent perfrazuoti
Skeptikas 2018-09-14 22:37
Kaip pagal šią direktyvą interpretuoti, jeigu url nuorodoje yra teksto, kuris atitinka citatą ?
Niemand 2018-09-14 23:12
Url visada yra lygiai vienas žodis, ten tarpu techniškai būti negali. Nepainioti su hyperlink'u.
Skeptikas 2018-09-14 23:28
Kas sprendžia už tą vidutinį pilietį ? Teismas. Taigi jei nebus parašyta nuomonė ar pnš. tai gali pilnai susilaukti baudelės. Čia Lietuvos lygmeniu, o ką kalbėti apie UK, Deutsche ordnung, kur įstatymai atitinkamai skirtingi hate speech, hate crime ir panašiais atvejais. Žiūrint plačiau tai savotiškas bauginimas, kad tylėtum ir nekritikuotum. Back in the USSR !
Niemand 2018-09-14 23:54
Teisėjas ir yra vidutinis pilietis... Ir abejoti ju nešališkumu pagrindo nematau. Kritika - racionalūs faktais ir logika pagrįsti argumentai. Kur baudžia, ten niekuo panašiu net nekvepia, tiesiog dergimasis. Saviraiškos laisvė nėra laisvė meluoti ar dergtis.
Skeptikas 2018-09-14 23:55
Tikriausia nereikia sakyti, kad mažieji beveik visada naudojasi google, facebook, amazon turinio platinimo, informavimo paslaugomis, etc ?
Niemand 2018-09-15 00:45
Čia ne apie hostingą kalba, o apie svetaines su turiniu. Pvz., technologijos.lt dėl gabaritu direktyva, net jei bus priimta, poveikio neturės, o delfi.lt (įtariu, nors nesu visai tikras) - turės.
Skeptikas 2018-09-15 13:19
Aš ir nekalbu apie hostingo tiekėjus, o kaip apie platformas, kuriuose naudojamas įvairus turinys pvz. 10 sekundžių įrašas iš video, kalbos ir t.t. Įvairios recenzijos, aprašymai, reklamos, etc. Taip pat kas nustato tuos gabaritus ? Kokio jie dydžio ? Nes delfi.lt UK ar Prancūzijos, etc. lygmeniu lašas jūroje.
Niemand 2018-09-15 17:19
Kažkaip neteko susidurti su dergimusi gydytoju, policininku ir t.t. atžvilgiu... Kuo čia dėtas CŽV kalėjimas? Gabaritus nustato direktyva. Iki 50 darbuotoju ir iki 10 mln. apyvarta. Jiems jokiu filtru nereikės. Taip pat visam ne pelno sektoriui.
unixar 2018-09-16 10:02
vienu zodziu zajebys. nafik blet pisau kur pasaulis eina. cia kazkas dar ginti bando, trumpo proto, gal analitinio mastymo neturi ar mokykloi pamokas praleidinejo ir nemasto apie veiksmu pasekmes i prieki, bet matai nieko blogo cia jam... mhm kai blet savo nuotrauku negalesi issitraukti ir isikelti kai negalesi nieko atsiversti nesusimokejes i prieki, kai google membershipas kainuos 5,99 i menesi ir nepamirsk kad google tik nukreipineja i sveitaines kurios irgi taps mokamomis kai blet pasiemes kompiuteri negalesi juo naudotis be kreditiniu korteliu va taada ir pamatysi? menininkus gina? ka blet as negalesiu literaturos skaityti uz dyka ir cia moketi reikes net jeigu autoriu jau blet 500 metu mires? cia tooookia pinigu rinkykla ir ziauria kontrole padare, kad pyzda. su sitais isitikinimais tu busi skanuojamas kas diena ir neduok dieve ras prie ko prisipisti. tavo duomenis? nesvaik pamirsk privatuma dabar tvarka bus, kad bet kada bet kas gales lysti i kompa, filtruoti asmeninius duomenis, nu zodziu daryt, bet ka. vienu zodziu zajebys zmones be teisiu zajebys. ai cia kad straipsnio neplatintum? uzsikrusa blet. kad ten ziniasklaida nekentetu? blet ir kur tokiu debilu randa ir kokiais zodziais jais itikina, kad cia nieko blogo nebus as neisivaizduoju, bet cia ziauru. ne siandien, ne ryt ar poryt, bet po metu kitu bus va butent taip kaip ir sakau. geras startas cia tokia sistema per 10 metu idiegti palaipsniui iseitu tik ar zmones tikrai jau tokie gyvuliai, kad nieko net pakeist negali tik ziureti gailiom akim kaip gyvuliai garde ir laukti to paskutinio? kai zmogau kita karta cia galvosi nieko tokio tai tu kovok uz save ir savo laisve, o ne elkis kaip aukos sindromo apimtas kai auka dar ginti nusikalteli pradeda. cia ne jie kentes. ne juozas. ne ir ten ne kokia it imone, o tu. tu ir tik tu bei zmones kaip tu tai geriau kovok uz save o ne monopoli kuris tave po to skausmins ant kiekvieno kampo.
unixar 2018-09-16 10:09
tuoi zmones prieisim tokia riba, kad negalesi kalbeti. manot nesamone? pokalbyje imsi ir pacituosi kokio politiko rolando pakso zodzius. atrodo nesamone? vaje labai greitai ateis laikai kai tai bus labai lengvai datempiama iki intelektualines vagystes. man tai ziauru ir nepateisinama.
Berserkas 2018-09-16 11:29
Cituoti negalima, nes intelektinė nuosavybė į žodžius? Be to Facebook ateityje galėtų naudoti Artificial intelligence. Turint omenyje jog jie renka daugybe duomenų tai problema nebūtų implantuoti, aišku ji turėtų spragų. Tačiau viso ko pasekoje, po šio, bus daugiau ribojimų. Kaip viskas pakryps? Nežinia. Bet manau jog "kibernetinis karas" bus kasdienybėje.
nzn 2018-09-17 10:09
Įstatymai aišku absurdiški, bet kaip apeiti jau sugalvojo, tiesiog autoriai su tarpininkais kaip FB Google ir pan, pasirašo nulinio tarifo sutartis. Ir tai legalu, ir visiems priimtina. Kas bus toliau.. pagyvensim pamatysim..