Lietuvos gydytojams trūko kantrybė - gal pagaliau pradėkite kampinį šlifuoklį naudoti pagal paskirtį, o ne pjaustyti savo plaštakas ir pirštus!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2018-09-22 12:55
Čia iš serijos „aš geras vairuotojas man saugos diržai nereikalingi“ Saugos instrukcijos krauju rašytos.. galbūt geras meistras 15 metų taip dirbs ir nieko.. ir bac ir viskas.. galbūt 5 geri meistrai ir visą gyvenimą pradirbs o vienam ir nepavyks kažkas.. o daktarai ir aiškina kad tokio pobūdžio sužeidimai jau kelia nerimą..
immortallt 2018-09-22 14:40
Na su granata irgi vinį galima įkalti, bet ar tai turėtų daryti sveiko proto žmogus?
vardasas 2018-09-22 15:05
Meistras visada naudos yrankius pagal paskirti. Ant bulgarkes deti medzio pjovimo diska ir dar pjauti be apsaugoas tik "genijus" gali sugalvoti. Aplamai bulgarkes nera pritaikytos pjauti medziui.
SaMaras 2018-09-22 16:22
Kad neskirta ji tam rašiau ir aukščiau.. o tos kur yra standartinėje komplektacijoje apsaugos pjaunant medį mažai ką padeda..
amas 2018-09-22 17:39
Benzo pjūklai atšoką, bet niekas apie tai jau nepapasakos, perpjauna galvą dažniausiai, dėlto ir medikai apie tai negirdėja, nebėr ką gydyt. Dabartinai, kiek žinau, turi apsaugas. Žinau, bent du žmonęs benzo pjūklu perpjautom galvom, laidojo uždaruose karstuose, bo baisiai negražiai atrodo. O viskas nutinka netikėtai gerai įrėmus kur nors patį galą, tai meta aukštyn, jei operatorius nevisai blaivas ar šeip paliegęs ir pizdėc
vardasas 2018-09-22 18:13
as kalbu apie tokius genijus kaip pvz kurie kaip imortal sake su granata vini ikalti galima jei nera plaktuko salia,juk zinai ka darai ir ziedo netrauksi tam reikalui lauk. jeigu jau turi toki diskeli nusipirkes kuris pritaikytas bulgarkei ( bet ne bulgarke diskeliui ) tai tu neturi jokio irankio nei po ranka nei kazkur uzkises.
vardasas 2018-09-22 18:21
nereikia buti nei paliegusiam nei isgerusiam, dirbau sita darba, gan aukstai pasokes buvo man kad daugiau taip nebepjauciau, kartais yra tokiu atveju kai atrodo tiek tereikia ir nusipjaus, nepatartina niekam pjauti su galune is apacios nes tik butent tada ir sauna i virsu, is apacios pjaunant aplamai reikia labai atsargiai vien del sito suolio, nes atrodo pjauni su viduriu ir kas cia tokio gali atsitikti ir tada uzgnybia tiktai lengsiuga ir pjuklas sauna atgal, issiplesia is medzio tuo tarpu tu prarandi pusiausvyra ir ziurek tau tas pjuklas jau pareina i galva.
iPienius 2018-09-22 19:16
jei deimantinis, tai greiciausiai skirtas ne metalui pjauti, o plytoms, betonui ir panasiai. jei kalbi apie ta, kur galvoju
Skija 2018-09-23 10:38
Truputuka spangstate ponas. Jei sakote, kad rankinis irankis soka i tave. Nei bulgarke, nei varna nesoka i zmogu. Soka visada nuo. Arba kelia irankio baze i virsu. Visada gali gaut is koto per kakta bet ne is disko ar grandines. Bulgarke medzio pjaut negalima. Skaptuot irgi rizikinga. Tiem reikalam yra dremelis skirtas medziui su 100 priedu.
_alvydas_ 2018-09-23 13:00
Spėju toks pagal saugumą nesiskiria nuo metalo pjovimo diskelių. Spėju minėtas tridantis diskelis kažkur gal panašiai pavojingas kaip benzininis grandininis pjūklas, kas yra labai daug nežinant įvairių niuansų, tai turbūt geriau ir neprasidėti bele kam. Elektiniai grandininiai labiau skirti mėgėjam pameistravimui gerokai mažiau meta atsirėmus galu į madieną. Ten lyg kažkokios truputi kitokios grandinės, bent jau turimam McCulloch, nepasakysiu už visus.
AAA000 2018-09-23 13:11
matyt nesi susidures. soka ir dar labai staigiai. pjuklo grandine pradeda lipt medziu aukstyn ir tau i snuki tiesiai atvaro o atitraukt paprastai nera kaip nes pats sau trukdai. taspatc ir su kampiniu slifuokliu - diskelis kabinasi i lenta ir tau i galva atskrenda. jei laikysi viena ranka - garantuotai galva persipjausi - nes nenulaikysi. jei laikai dviem rankom ir turi pakankamai jegos - gali spet uzstrigdyt. dar gali spet pasitraukt i sona - jei teisinga stovesena. bet jei irankis galingas, esi fiziskai silpnas ar ten privepes, sunkiai situacijoje gaudaisi - tai skaityk praktiskai su savo mirtim zaidi dremelis tiesiog silpnas irankis - pakankamai silpnas, kad ir viena ranka suvaldyt. nors ir jis salyginai pavojingas. yra tam nepavojingi irankiai - isilginiai varikliniai pjuklai. bet jie brangesni uz kampinius slifuoklius, ar maziau universalus uz grandininius pjuklus - del to nepopuliarus. plius jie letesni - reiktu tobulint technologija.
Skija 2018-09-23 20:47
Nezinau kokiais jus ten irankiais dirbat. Bet jie padaryti, kad visad eitu nuo zmogaus arba zemyn. Grandine ar diskas visad sukasi nuo taves. Ijunk padek ant zemes ir irankys varys pirmyn, o ne atgal. Jeigu yra per didelis "forsavimas" arba pjaunama kreivai, kampu, pjaunant pakeiciama takelio kryptis ipjovus daugiau nei max irankio D. Taip pat pirma pjaunant irankio galu paskui leidziant prieki zemyn. Na cia labai daug galima vardint ir vardint. Visa tai yra zmogiskos klaidos ir del to irankio kaltinti nereiketu. As manau didziausia klaida yra instrukciju neskaitymas. Viskas dazniausiai buna parasyta juodai ant balto. O mum atrodo kas cia tokio. Paimi ir nupjauni. Kartais pasiseka, o vat kartais ir ne.
AAA000 2018-09-23 22:05
tu ten gali pjaut pagal instrukcijas - tipo kaip tu rasai - "is virsaus" ar "is sono", ir sifuokli ar grandini pjukla trauks tolyn, viskas cia OK. bet taip samprotauja realiai nedirbe su tais irankiais arba kokie nors buhalteriai-fantazuotojai. sakykim pvz stovi koks rastas ar sija, prisukta prie sienos ir priejimo ner. nei pasiguldyt, nei is sono neprieisi. o spec irankio ner - nes tie patys buhalteriai-fantazuotojai pinigu neisskyre ar terminus darbui "optimizavo" iki statistiniu vidurkiu. nu ir prasideda reali, o ne popierine rizika. ir persipjauna taip galvas net ir specialistai
Skija 2018-09-23 22:34
Ka ir sakiau, nereikia tada kaltinti irankio. O padeties be iseities nebuna. O rizika visada reali. Net ir su 40 metu praktika zmonems daug ko nutinka. Tavo salygoje reiketu nusukti rasta ir atlikus darba atgal i savo vieta. Arba statyti "holderi" uzfiksuoti pjuklo eigos maksimuma ir viskas bus ok. Cia gincytis gali iki begalybes, nes aisku holderio nera o darbadavys su dubinka uz nugaros stovi, tai tada lipi ir pjauni. Tai sioj vietoj reiktu pagalvoti ar tinkamoje imoneje dirbi. Lietuviska realybe. Bet cia straipsnis turbut apie namuose besidarbuojancius.