Elonas Muskas gali būti nušalintas nuo vadovavimo „Tesla“ ir dar gauti baudą - investuotojai išsigandę, prasidės teismo procesas  ()

Elonui Muskui kyla rimtas pavojus netekti savo įkurtos elektromobilių kompanijos „Tesla“ kontrolės – JAV Vertybinių popierių komisija (SEC) padavė milijardierių į teismą. E.Muskui gali tekti atsakyti už jo rinką sudrebinusius įrašus socialiniame tinkle „Twitter“ apie galimą pasitraukimą iš biržos, rašo „Bloomberg“ .


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-09-28 Elonas Muskas gali būti nušalintas nuo vadovavimo „Tesla“ ir dar gauti baudą - investuotojai išsigandę, prasidės teismo procesas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

SEC veiksmų ėmėsi neįprastai sparčiai – Niujorke pateiktame ieškinyje teigiama, kad E. Muskas klaidino investuotojus neteisingais teiginiais apie užsitikrintą finansavimą pasitraukimui iš biržos. SEC siekia prisiteisti neįvardytas pinigines nuobaudas ir, kas labiausiai neramina investuotojus, reikalaus, kad E. Muskas būtų nušalintas nuo vadovaujamų pareigų bendrovėje.

Investuotojai ir taip sunerimę dėl įmonės galimybių gaminti elektromobilius tokia apimtimi, kad būtų pelninga. E. Musko praradimo perspektyva kelia papildomą spaudimą – jo vardas su „Tesla“ susijęs kaip sinonimai, rašo Bloomberg.

Biržoje „Tesla“ akcijos išparduodamos, todėl jų kaina penktadienį krinta apie 13 proc., šiuo metu akcijos kainuoja mažiau nei 270 JAV dolerių.

„E. Musko teiginiai buvo neteisingi ir klaidinantys. Jie nebuvo pagrįsti faktais“, – argumentuoja SEC Vykdymo skyriaus vadovė Stephanie Avakian.

Spaudos konferencijoje SEC pareigūnai ilgai aiškino, ką blogai padarė E. Muskas: nuo grasinimų „sudeginti“ vadinamuosius trumpalaikius akcijų pardavėjus (short-sellers, angl.), iki teiginių, kad „Tesla“ akcijos bus superkamos po 420 dolerių – tai užuomina apie marihuaną.

Pats E. Muskas ieškinį pavadino „nepagrįstu“, jis teigė, kad yra „giliai nuliūdęs ir nusivylęs“.

„Aš visuomet ėmiausi veiksmų, siekdamas teisingumo, skaidrumo ir naudos investuotojams. Vientisumas yra svarbiausia mano gyvenimo vertybė ir faktai parodys, kad šito aš niekada nesukompromitavau“, – sako E. Muskas.

„Tesla“ išplatintame pranešime ketvirtadienį vėlai vakare patikino, kad visiškai pasitiki E. Musku. Kompanija neįtraukta į SEC bylą.

Visas skandalas prasidėjo rugpjūčio 7 dieną, kuomet E. Muskas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad jo valdoma kompanija taps privačia (trauksis iš biržos) ir tam jis turi užsitikrinęs reikiamų lėšų. Tuomet akcijų kaina smarkiai pašoko.

Pasak SEC, E. Muskas su jokiais potencialiais investuotojais nesiderėjo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(5)
(-1)

Komentarai ()