Milijardinės sumos - Europos telekomunikacijų bendrovės už 5G vystymą moka daugiausiai visame pasaulyje. Ir štai kodėl

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2018-09-30 15:05
Man tik įdomu, kuo pagrįstas 5G atsiperkamumas, kad jie taip dėl jo plėšosi? - Aš labai abejoju jog tai vyksta dėl mokslo ir technologijų plėtros. Pvz.: Lietuvoje intensyviai buvo stumiamas šviesolaidinio interneto projektas. Teko girdėti, jog tai buvo iš esmės dėl NATO komunikaijų plėtros.
Creatium 2018-09-30 19:18
Matyt yra jaučiamas poreikis iš rinkos greitesniam internetui. Jeigu 5G turės tas savybes, kurios dažnai skelbiamos, tai įgalins nemažai daug naujų idėjų ir verslų.
Vytax 2018-09-30 19:52
Kažkokie kliedesiai. Lietuvoje realiai nebuvo jokio interneto. `Tiktai supuvusios telefono linijos. Tad buvo investuojama į tai kas tuo metu buvo moderniausia. Kai tuo tarpu vakarų šalyse buvo išvystyti kabelinės televizijos tinklai. Kol jų galimybės nebuvo iki galo išnaudotos, į optiką niekas ten neinvestavo.
AAA000 2018-09-30 21:28
sutinku. tik optiniai kabeliai kiek zinau sensta dar greiciau nei supuve telefono linijos gali tekt pastoviai naujas linijas tiest.
amas 2018-10-01 02:29
O varge, jūs bent isivaizduotumėt kiek gali kainuot internetas tai iškart pasidarytu aišku, ko čia taip visi draskos, UK vis dar yra normalu reklamuotis neribotu duomenų kiekiu laidiniam. O greitį pasiūlo net 7mb ir čia normalu mieste. Aiškų gali ir nulį pasiūlyt, imk tv paketą su internetu, bet irterneto greitis nulis. O mobilus tai kaip čia pasakius, neribotas neegzistuoja, 20 gb maximumas apie £30. Ale daugiau nieks neišnaudoja. Internetas optinis be telefono linijos negalimas, nesvarbu, kad telefono aparato neturi, linijos nuoma £12.
Vytax 2018-10-01 10:03
Ne. Viskas atvirkščiai.
Dario 2018-10-01 10:20
Žinau tik vieną, čia UK nuo LT atsilieka dviem šimtmečiais jei kalbam apie interneta. Kažkas tarp akmens ir plieno amžiaus, per vidurį kažkur.... Ir čia kalbu apie Londoną, provinvijoj situacija po uraganinio lygio.
HardAxe 2018-10-01 10:21
lietuvoj optiką kasė telekomas. Jis nelabai turėjo apternatyvų vystitis bevieliu būdu, tai kol sėdėjo monopolyje susikasė tiek kabelių, kad ir liktų laidinio ryšio monopolininku. 5G žada mažą lagą. Realiai galėsi per 5g transliuoti RC kopterio vaizdą į 5G akinius ir skraidysi miške aplenkdamas medžius. Su 4g
Finalfour 2018-10-01 12:53
Taip. 5G pagrindinis featruras yra butent mazas pingas. Ten sneka eina apie 1-5 ms pingus. Tai resikia, kad tarkime masina su autopilotu gales buti valdoma is nutolusio centro ir ji saugiai apvaziuos netiketai i gatve isbegusi vaika. Teoriskai Praktikoje tai bus nerealus dalykas zaidimu megejams Losti game su 1 ms pingu kur nors miske be laidu yra osom. Aisku, jeigu to reikia Tai cia tik iliustracijos, kame reples su tuo 5g. Ne greityje ten esme, nors greiciai ten irgi komsinio lygio be abejo.
Elite 2018-10-01 19:22
https://www.google.com/search?ei=PEayW5 ... EcUtIiBCE8 Nepamirškim ir dėl sveikatos, nes pagal popierius, tyrimų subjektai būsime mes. Kad ir kiek gera technologija, tai nereiškia, kad ji neturės ilgalaikių sveikatos poveikių. O apie juos, nelabai net užsimenama kažkodėlei. Bendrai paėmus, 5G labai daug ką pakeis, tiek paprasto vartotojo naudai, tiek ir ne. Jei šitokios sumos investuojamos, be sveikatos tyrimų, tai iškelia labai daug rimtų klausimų. https://www.dailymail.co.uk/health/arti ... rns-a.html
Finalfour 2018-10-01 20:02
Megsti samokslo teorijas? Ok, tada kuo gi skiriasi 5g dazniai, nuo visu kitu dazniu, kurie supa mus nuolat (2g, 3g, 4g, wifi 5 gz ir 2.4 gz., radijas tv ir t.t.). jei pradesi teigti, kad pastarieji kenkia, tai nepradedam diskusijos net....
AAA000 2018-10-01 20:28
gali kuo nors pagrist? varyje sensta tik izoliacinis apvalkalas. varis savaime mazai genda - tik daugiagyslis labiau. bet kur rimtesnes linijos - monolitines gijas stengiasi vedziot. optikoj pats sviesolaidis sensta. tamseja, atsispindimumas prasteja ir krenta pralaidumas. aisku kol veikiantis - tai dazninis pralaidumas kaip tukstanciu variniu giju bet tas kaip suprantu - neilgai.
AAA000 2018-10-01 20:38
5g dazniai mazdaug 2-4 kart pakele ir sumazejo atitinkamai perdavimo atstumai. kenkia fiziskai dar aukstesni dazniai, kur jau baltymus iskepa - kaip mikrobanges. cia kolkas tik arteja sunku pasakyt tikslia riba nuo kurios radio daznis kenkia - bet pvz galingais lokatoriais galima iskept akiu obuolio skysti gal iki 5-10 kilometru atstumu ir padaryt bet ka akla. nes obuolio nedengia nei plaukai nei kaulas. ilgiau palaikius ir is arciau, manau ir smegenis iskeptum. wifi to negali nes galingumai per mazi. bet zenkliai pakelus galinguma - manau kazka jau butu galima nuveikt zmogus yra pastoviai save besitaisanti ir besiremontuojanti biologine masina. ir savoka "nekenkia" yra salygine. nekenkia - kol speja remontuotis. arba nedaug pakenkus - persikelus "reabilitacijai" i maziau kenksminga aplinka - organizmas pakenkimus atitaiso. bet jei aplinka padaryt netoli pakenkimu ribos zmogiskajam organizmui - cia nezinau - nezinau. jau pilkoji zona - kenkia ar ne silpnesniem organizmam zala gali but juntama. musu medicina kai atsilikus - kryptis paimta sarlatanizmo vystymo - tai nieko ir negali pasakyt rimtesnio
HardAxe 2018-10-01 22:37
5G yra ne tik daznis, ber ir moduliacija. Gali but (jei neklystu del sito teiginio), kad pvz, uzgesins 2G ir tam daznyje paleis 5G. Tiesiog 5G reikes didesnio kalanu skaiciaus, tai jis suvalgys ir 2G, ir dar kalna naujo spektro. Siai dienai tuose dazniuose kuriuos ims 5G yra antzemine TV. Atzemines TV yra tik keli labai galingi siustuvai, kurie apima visa lietuva. Pristacius vietoj ju daug silpnesniu siustuveliu GSM rysiui AAA smegenys keps maziau. Nebent jis kalbes telefonu, tada siustuva prides prie savo smegenu 2mm atstumu. Keista, kad televizija bobutem smegenu nekepa, o nuo GSM pradeda virti galva. Beja, VHF, UHF ir trumpesni dazniai nuo tam tikro signalo lygio kenkia akims, dirbant su tokiais siustuvais rekomenduojama nelaikyti galvos siustuvo antenos lygyje, bent pagal HAM teorija. Tik kalba eina apie gerokai didesnia galia uz GSM. Beja, ka tik paklausiau protingo zmogaus puse gyvenimo priziurincio rimtus optinius kabelius (ne telekomas namai, bet pagrindines tarpmiestines arterijas) kiek laiko gyvena optiniai kabeliai ir ar ilgiau uz varinius, atsakymas yra nezinau. Tiek variniai tiek optiniai tam lygmeny gyvena ilgai, pasitaiko tik technines problemos. Kabeliai kurie iena i kiekvieno namus jau kita kalba, tai taip iseina, kad uz kiek nupirksi, - ta ir gausi. p.s. prisimenu anyksciuose pastate GSM boksta, viena pirmu. Zmones pradejo blogai jaustis, atsirado galvos skausmai, kalnas kitu salutiniu poveikiu ir t.t. Prirase liaudis skundu. Atsakymas buvo mazdaug toks "siuo metu bokste veikia tik signalinės lempos. GSM technine iranga nera sumontuoja, ji bus atvezta ir paleista po dvieju menesiu".
Finalfour 2018-10-01 23:06
HardAxe atsakymas kaip slapiu skudureliu AAA000 per veideli Gaila, kad vis tiek nesupras.