Lietuvos gatvėse jau ne vienas „Arteon“, o štai amerikiečiai jų nesulaukia - kas kiša koją „Volkswagen“?  ()

„Volkswagen Arteon“ - naujas aptakus automobilis, keturduris kupė, senojo CC įpėdinis. Lietuvoje jų ne vienas, bet štai dėl nesklandumų į JAV šie automobiliai neprasibrauna.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobilių gamintojas „Volkswagen“ dėl nesklandumų, susijusių su automobilių emisijų tyrimais, priverstas atidėti „Arteon“ sedano debiutą Jungtinių Valstijų rinkoje, skelbia „Automotive News“. Panašu, kad amerikiečiai, laukiantys ir negalintys sulaukti, kada galės įsėsti į aptakių formų naująjį VW, turės apsišarvuoti kantrybe. Anot atstovų, automobilio, kurį Vokietijoje jau galima įsigyti nuo 2017 metų, jiems teks palaukti dar kelis mėnesius.

Nors pagal pirminį planą „Arteon“ pirkėjus Jungtinėse Valstijose turėjo pasiekti šių metų trečiąjį ketvirtį, „Arteon“ į Ameriką greičiausiai ateis tik „2019 metų pradžioje“, o tokį vėlavimą lems „sertifikavimo proceso vilkinimas naujų WLTO emisijų tyrimų klausimu“.

Konkrečiai kalbama apie naują pasaulinę darniąją mažos galios transporto priemonių bandymų procedūrą (WLTP): tai naujas emisijų tyrimo standartas, pritaikytas Europos Sąjungos, siekiant naujų automobilių bandymus kuo įmanoma labiau priartinti prie realių vairavimo sąlygų.

CC arba „Passat CC“ įpėdiniu tapęs „Arteon“ aprūpintas 268 arklio galių 2 litrų turbo keturių cilindrų varikliu, jo gamyboje panaudota „Volkswagen“ MQB platforma (ji naudojama ir dabartiniuose „Golf“, „Jetta“ ir „Audi A3“) modeliuose).

„Arteon“ Jungtinių Valstijų rinkoje laukia iššūkiai: amerikiečiams priimtinesnės aukštesnės ir grubesnės transporto priemonės, o šis sedanas – visiška priešingybė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()