7 naudingi patarimai, renkantis tikrai kokybišką ir patogią kompiuterio klaviatūrą  (3)

Kaip išsirinkti patogiausią ir jums labiausiai tinkančią klaviatūrą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Ar klaviatūra yra patogu naudotis

Svarbiausia, renkantis klaviatūrą yra atsižvelgti į tai, kaip pirštai jaučiasi ant klavišų ir kaip mygtukai reaguoja į spaudimą. Kokia prasmė yra prieduose, jei ji nepatogi? Klavišai turi būti lengvai paspaudžiami.

Kai kuriose klaviatūrose yra specialūs mygtukai, kurie padeda aklojo teksto rinkimui. Pavyzdžiui, taškai ant „a“ ir „o“ arba sferiniai grioveliai, padedantys neliesti gretimų klavišų.

2. Bevielė klaviatūra

Belaidžių pelių jau turi beveik kiekvienas, o štai įsigyti klaviatūrą, veikiančią „Bluetooth“ pagalba, ir už tai sumokėti didesnę sumą pinigų ne kiekvienas yra pasiruošęs. Tačiau be reikalo.

Pirma: laidai ant stalo – tai tiesiog nepatogu. Jie gadina darbo vietos išvaizdą ir trukdo jei yra po stalu.

Antra: net pora papildomų metrų prieigoje prie kompiuterio gali padaryti jūsų gyvenimą patogesniu: nuspausti pauzės klavišą gulint ant sofos su klaviatūra yra daug patogiau nei kiekvieną kartą siekti kompiuterio.

3. Klaviatūra tinka prie interjero

Klaviatūra yra svarbus darbo vietos elementas, kuris gali daug pasakyti apie savininką. Kad ji atrodytų stilingai, pasirinkite nedidelę, modernaus dizaino. Juodos arba baltos spalvos klaviatūros puikiai dera prie bet kokio interjero.

4. Klaviatūra turi apšvietimą

Apšvietimą būtų galima priskirti prie ankstesnio punkto, bet kalbama čia ne tik apie estetiką. Apšvietimas klaviatūrai pirmiausia reikalingas, kad būtų galima spausdinti tamsoje. Todėl klaviatūrai be apšvietimo sakome „ne“.

Dar geriau, jei klaviatūra turi išmanųjį apšvietimą, kurio intensyvumas reaguoja į apšvietimą ir vartotojo rankos atstumą. Tai taupo belaidės klaviatūros akumuliatoriaus energiją.

5. Klaviatūra turi specialų blokelį su skaičiais

Jei jūs dirbate su lentelėmis, dažnai skaičiuojate ar tenka suvedinėti duomenų bazes, tuomet be atskiro skaičių blokelio (Numpad) būtų sudėtinga. Esmė tame, kad klaviatūroje akluoju būdu rasti skaičių klavišus yra daug sunkiau nei raidžių.

6. Klavišai veikia tyliai

Pastovus garsas spaudžiant klavišus, gali sukelti jūsų ir jūsų kolegų pasipiktinimą. Galų gale, juk sėdime ne prie rašomosios mašinėlės – dauguma šiuolaikinių klaviatūrų dirba tyliai. Išimtys yra modeliai su aukščiau iškeltais klavišais.

7. Yra papildomų naudingų funkcijų

Klavišai, skirti žaidimams, pritaikomi mygtukai, jutiklinis lietimo kilimėlis ir kitos parinktys. Jums nebūtina ieškoti modelio, kuris visa tai turėtų: svarbiausia, kad papildomos funkcijos padėtų išspręsti jums reikalingas užduotis.

Vienas iš universaliausių variantų, tinkančių darbui ir kūrybiškumui yra „Logitech Craft“ klaviatūra su valdymo ratuku. Su juo lengva slinkti ekranu per ilgus dokumentus, internetinius puslapius.

Šis valdymo ratukas geba dirbti su „Adobe“ ir „Microsoft Office“ programine įranga. Jį galima pritaikyti skirtingiems profiliams, o papildomus atskirų programų modulius galima atsisiųsti iš kūrėjo svetainės arba sukurti savarankiškai.

„Logitech Craft“ atitinka visus šiuolaikinės klaviatūros reikalavimus: patogi, bevielė, turinti išmanųjį apšvietimą ir stilingą dizainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(1)
(7)
(-6)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: