„Opel“ įklimpo į rimtą skandalą: automobiliuose surado nelegalią programą, įsakyta atšaukti apie 100 tūkst automobilių  ()

Vokietijos transporto ministerija paskelbė įsakymą atšaukti apie 100 tūkst. „Opel“ automobilių dėl taršos emisijų tyrimo po to, kai prokurorai apieškojo įmonės biurą, praneša naujienų agentūra „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos Federalinė transporto priemonių valdyba (KBA) dar 2015 m. rado keturias programas, gebančias keisti automobilių taršos emisijas ir įsakė „Opel“ atnaujinti automobilių programinę įrangą, ištrinant šias programas, teigiama transporto ministerijos pranešime.

„Po to, kai KBA 2018 m. pradžioje aptiko dar vieną programą, kuri buvo pripažinta nelegalia, mes nutarėme įsakyti atšaukti „Cascada“, „Insignia“ ir „Zafira“ modelius“, - rašoma pranešime.

„Opel“ atstovai teigia, kad įmonė bendradarbiauja su Vokietijos institucijomis, tačiau negali atskleisti tyrimo detalių.

„Visi „Opel“ automobiliai atitinka taršos reikalavimus“, - teigiama įmonės pranešime.

Dar 2016 m. „Opel“ pripažino, kad „Zafira“ programinėje įrangoje yra įdiegta programa, tam tikromis sąlygomis išjungianti išmetamųjų dujų valymo sistemas. 2016 m. „Opel“ atstovai tikino, kad ši programinė įranga atitinka visus reikalavimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Kauno diena
Kauno diena
Autoriai: Darius Mikutavičius
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: