Sugrįžta legendinė muzikos programėlė: ar atsimenate „Winamp“? Planuoja grandiozines permainas ir žada gerokai patriukšmauti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2018-10-22 14:26
man siaip vienodai sviecia kaip ten vadinasi pati programa. daug svarbiau ar ji sugeba korektiskai atidaryt kuo ivairesniu failu su visokiais debiliskais vidiniais kodekais, formatais ir standartais. viskas ko man reikia - kad butu kuo didesnis sarasas failu - kuriuos atidaro ir pilnaverte galimybe nenorimus failus pazymet, kaip neliestinus. jei sitos funkcijos bus kokybiskos - bus atnaujinami kodekai ir pridedami naujovisku failu standartai - daugiau nieko principe ir nereik. visokios isvaizdos modifikacijos ar ten negalimos isjungt papildomos-isplestosios funkcijos tik nervina... winamp ir dabar pas mane dar yra, bet tik kelis muzikinius formatus ant jos teleidziu.
R35P3CT 2018-10-22 14:58
Naudojau Winamp'a kol "nenukilino iki galo". Dabar turiu foobar2000, bet jei grįš Winamp'as normalus turbūt pereisiu vėl . Man svarbu kaip ir minėjo AAA000, kad galėtu atidaryti/atkurti failus. Dar man asmeniškai svarbu geras ekvalaizeris kuo daugiau dažnių gebantis valdyti/korguoti. Ir žinoma svarbiausia kokybė tiek atkūrimo/garso. O visi tiek paveikslėliai neturi didelės įtakos.
audriusn 2018-10-22 15:18
Foobar + susidedi reikalingus komponentus ir pamirsti kapstymusis.
conjurer 2018-10-22 17:17
Dėl to naudoju VLC, jis ne tik gali atkurti daugumą formatų, iš daugumos skirtingų šaltinių, bet ir konvertuoti bei transliuoti. Kam apsiriboti tik audio, kai gali turėti viską?
AAA000 2018-10-22 17:28
nesupratot gal minties iki galo as kodeku ir formatu nesupratimo-neatidarymo problema isivaizduoju mazdaug taip: arba turi but programa, vis su naujom versijom formatu papildymais. paimi naujausia ver. ir ant virsaus uzinstaliuoji - kai koks nors failo "neatidarymas" ivyksta. ir tam kartui pamirsti problema. arba jei nesuveikia - susinervini ir ismeti programa ir jokie dizaino pakeitimai neturi ivykt -be mano zinios - tokio atnaujinimo metu. arba programoje tam turi but kokia nors speciali funkcija - isidiegt papildymus. kad susisiektu su "debesimis" ar "dievo ruros tamsiaja materija" ir is ten issitrauktu reikiamus kodekus ir formatus. butent problemos islindimo atveju. ar bent informuotu - kad nera ir pas gamintoja. kam man ten kazko ieskot gamintojo saite - jeigu vistiek ner. o va - jei yra - nueisiu ir atsisiusiu. dabar ismeta koki nors gaidiska pranesimuka - susisiekit ten bb*z kazkur kazko ir saitai dar dazniausiai nuluze ar ten dar kokios nors nesam vyksta... arba tegu pripazista kokius nors svetimu gamintoju kodekus - per pvz adaptacijas is operacines sistemos. kad sugebetu issitraukt. nes buna kitam plejery veikia per sistemos kodekus - o vat sitam - ne - reikia "originaliu-nepakartojamu"... cia esmines funkcijos tokio tipo plejeriams. vietoj to - kokia nors suknista radija ikisa, kuri nieko negaudo... ar ten konvertacija is vieno gaidisko formato kur niekas nenaudoja i kita toki pati - tik dar reciau naudojama VLC beja ir man patinka bet konvertacija yra ne plejeriu funkcija. konvertacija turi atlikinet specifines programos, kur atpazista formato galimybes, ka tu prarandi konvertuodamas. cia specifiniai dalykai ir turi dirbt specialistai. mp3 pvz nesugeba palaikyt aukstu dazniu. kad tu ten konvertuosi i geresni formata, kur palaiko daugiau garso duomenu mases - tie dazniai savaime neatsiras taip kad geriau formatu ivairoves palaikymas - o ne nereikalingos funkcijos - su kuriom is esmes tegali tik nugaidint savo muzikos rinkiniu irasu kokybe . plejeriai konvertacija visada atliks gaidiskai. cia panasiai kaip kokius nors tapytus paveikslus atspausdint laikrastyje ofsetiniu formatu ar nusifotkint su mobilka , o originalus ismest. irgi atseit konvertacija...
UTF16 2018-10-22 18:03
VLC yra labai geras daiktas ir puikiai tinka bet kuriam eiliniam naudotojui, bet jeigu reikia pažangesnių grojaraščių tvarkymo, perkodavo ar vartotojo sąsajos suderinimo pagal labai individualius pageidavimus funkcijų, tai geriau nei Foobar2000 tikriausiai dar nėra. Specialiai nesidomėjau, ar VLC gali, bet Foobar2000 taip pat gali atskirti metaduomenis nuo failo, taip pat leidžia grojaraščio metaduomenis apdoroti kaip paprastą tekstą. Foobar2000 (per vidinius ir DirectShow filtrus) palaiko daugiau smulkių ir mažiau žinomų formatų nei VLC, bet kam neaktualu, tam jokio skirtumo. Dar toks kompiuterinis gėris, be kurio gyventi pasidaro labai sunku: https://www.foobar2000.org/components/v ... ve_seekbar
mindaugas.vaitiekūnas 2018-10-22 18:32
Na f2k man irgi buvo tas daiktas, kuris patiko. Tik tiek, kad tada buvo tie laikai, kai windows xp perrašinėdavau turbūt po kelis kartus per mėnesį, tai vis iš naujo f2k reikėdavo konfiguruot. Nors jei atmintis neapgauna, tai lyg ir turėdavo kažkokį konfigūracijos išsaugojimo failiuką. Vėliau aišku grįžau prie winamp stiliaus - pamėgau aimp2. Vėliau buvo atnaujintas į aimp3, tai man labai aiškiai pasikeitė atkuriamas garsas - aimp2 geriau skambėjo. Dabar jau ir 4-ta versija išėjusi. Teoriškai ją tebenaudoju, bet praktiškai muzikos iš kietojo disko nebesiklausau: leidžiu youtube ir nebesuku galvos dėl kokybės - bele kažkas plerpia
R35P3CT 2018-10-22 19:34
Priminei viena sound quality test'ą. https://www.youtube.com/watch?v=FURPQI3VW58 Tai manau už youtube geriau spotify, kad ir nemokama versija(mokama žinoma geresnė kokybė). Nes youtube tai tragedija(nors ir aš kartais per ten paklausau ).
conjurer 2018-10-22 19:54
Nežinau ką reiškia atskirti metaduomenis nuo failo, bet tu gali keisti failų metaduomenis. Nuspaudi dešiniu ant failo grojaraštyje, ir per "information" gali pasiekti ID3 ar kitokius metaduomenis, ir juos keisti. Viskas ką norėjau pasakyti, tai kad winamp'as ir foobar'as yra pasene dalykai. Tai buvo kažkas praeityje, bet dabar joks playeris dažniausiai nėra reikalingas, nes daugumą playerių užsikrauni naršyklėje. Muzikos kaupti nereikia, nes pilna svetainių kurios gali tau duoti muziką, filmus. Taigi jei reikia programos atkurti audio ir video failams, pilnai užtenka VLC. Beje norėčiau kad kas nors paminėtu bent vieną formatą, kurio vlc neskaito. Su pavyzdiniu failu.
AAA000 2018-10-22 20:48
visas postas geras, isskyrus sita vieta duosiu supaprastina pavyzdi pamastymui. sakykim yra ribotas formatas su kokybe 100%, kuri sudaro sakykim keturi spalvos kvadrateliai. uzkoduota du raudoni kvadrateliai ir du juodi. gryna kokybe. tu perkoduoji i talpesni formata, kur palaiko sakykim vietoj 4 kvadrateliu jau 8, formaliai kokybe programiskai pakils iki 200% nu ir nustatai sakykim 125%. perkodavus gausi 5 kvadratelius . pirmas bus raudonas, antras trecias ir ketvirtas bus kazkokie hybridai, ir paskutinis bus juodas. ir taip gausi ne kokybe - bet kazkoki spalvini marmala. aisku jei zinotum "smulkmenas" nustatytum 200% ir gautum greiciausiai 4 raudonus ir 4 juodus kvadratelius ir gryna kokybini suoli. arba ten sulies programiskai "greituoju budu" kur tu cia vertini ir isvis neaisku kas gausis - visokie balti ar juodi pikseliai vaizde islindines va tai ir yra ta tavo "kokybe" su muzika yra dar blogiau. nes zmogaus ausis jautresne nei akys. ten tokie suliejimai ir "kokybinimai" ypac islenda...
UTF16 2018-10-22 22:08
, SPC, GYM, PSF, 2SF... Beje, kalbant apie muzikos grotuvų „nereikalingumą“ – galvosūkis: Turi telefoną, kur telpa vos keli šimtai megabaitų muzikos. Kur nors važiuojant, pvz., į darbą, arba treniruočių salėje norisi paklausyti vis skirtingos muzikos, t. y. telefone esančią muziką reikia nuolat pakeisti. Vadinasi, reikia rasti būdą, kaip kiekvieną kartą programa sugeneruotų atsitiktinį grojaraštį ir, jei reikia, konvertuotų takelius į telefonui priimtiną formatą. Be to, muzika tinka ne bet kokia, o tik Bacho kūriniai, liaudies dainos ir elektronika, ir turi nepakliūti, pvz., popsas. Be to, būtinai reikia, kad į sąrašą pakliūtų tik rinktiniai gabalai, t. y. tokie, kurie „Rating“ laukelyje įvertinti 4 arba 5. Kaip spręsi šią problemą su VLC?
Vytax 2018-10-22 22:44
Jums tikrai reikia kiekvieną dieną klausyti šiuos egzotinius žaidimų failus? Juolab, kad techniškai tai išties nėra audio failai.
UTF16 2018-10-22 22:53
Aš taip ir žinojau, kad net jeigu iš pradžių aiškiai patikslinsi, kad formatai daugeliui nereikšmingi ir nelabai kam žinomi, būtinai atsiras Pilypas iš kanapių ir pasiteiraus „kam tu tą šūdą klausai?“ Jeigu buvo prašyta parodyti, ko negroja VLC, tai koks tavo reikalas, kokiu dažnumu kas ką klauso? Koks būtų moralas – neklausyti? Specialiai konvertuoti, kad daugiau vietos užimtų, nes Technologijos.lt forume kažkam nepatinka „techniškai ne audio failai“? P. S. Prie VLC nepalaikomų formatų taip pat yra AviSynth skriptai. Taip, techniškai irgi ne audio ir ne video failai. Bet koks kieno reikalas? VLC nepalaiko ir viskas.
conjurer 2018-10-23 00:37
O kaip tu šitą problema sprendi dabar? Aš ją išsisprendžiau senai - mp3/flac ausinukas su 32GB kortele. Bet kalbant apie muzikos grotuvus, aš net neįsivaizduoju nuo ko pradėti. Turbūt foobaras ir daug pluginų. Žinau kad su VLC galėčiau perkonvertuoti turėdamas playlistą, jei žinočiau kad tą formatą VLC palaiko. Gal net pasirašyčiau atskirą skriptą, kuris manu atrinktų tokius failus, bet neaišku ar galima būtų pasitikėti audio failų metadata. Gal gabalas būtų įvertintas 5, bet vis tiek būtų totalus šūdas. Tačiau dabar gyvenam laikais kur telefonai turi gigabaitus vietos, microsd pigios, o telefonus nuolat keičiam nes jie nuolat sudūžta. Visai kitos IT problemos. Pamenu laikus kai tekdavo daryti tokius dalykus, nes nebuvo alternatyvų, tačiau dabar jei sugebi išsispręsti tokią problemą su senu telefonu ir keliom programom, tikrai sugebi užsidirbti naujaum telefonui.
UTF16 2018-10-23 01:19
Tokius metaduomenis kaip įvertinimas, žanras ir dar kelis aš visada perrašau rankiniu būdu pats. Kad muzikinis katalogas nebūtų šiukšlynas, tam man ir reikia gero metaduomenų redaktoriaus, kur failais būtų galima manipuliuoti iškart – juos perkelti, nukopijuoti, ištrinti, konvertuoti ir pan. Bandžiau aš ir su VLC, aš ten nė pusės žingsnio be pagalbos negaliu žengti. Pvz., kaip padaryti, kad grojaraštis išliktų uždarius programą?
Finalfour 2018-10-23 02:51
Foobar2000 ir jo pluginai. Ka cia dar diskutuot.... Ir Rekordbox. Bet cia jau specifiniai profesiniai reikalai.
kestutisz 2018-10-23 09:49
"visiškai nauja „Winamp“ versija su visiškai nauja klausymo patirtimi" - iš principo Winamp nuo to ir numirė, kad pradėjo gaminti "naujas patirtis" vietoj stabilizavimo to kas jau buvo puiku. Plius dar prisidėjo pirkimai-parardavimai kai pasidarė nebeaišku čia tas ar jau malware koks. Jei grįš prie šaknų išgyvens, jei ne tai ne.
bahuriux 2018-10-23 10:35
Jei kam įdomu daugiau info ir palyginimų apie audio/media playerius. https://en.wikipedia.org/wiki/Compariso ... r_software
nzn 2018-10-23 11:18
Naudoju winamp iki šiol tike muzikos formatams atkurti tiek video (klipams), ir neturėjau jokių problemų. Nustatymuose labai lengvai galima nurodyti, kad naudotų išorinius kodekus, ir pačio winamp'o atnaujint nereikia. Pragrota tūkstančiai valandų, tiek muzikos tiek video, tiek vaizdo projekcijų. Nieko geriau iš tokių nemokamų playerių su tiek galimybių dar nėra sukurta. VLC irgi labai geras pasekėjas, tik gaila nėra tiek išvystyta playlist, eque ir viazdo projekcijų galimybė.
Shinigami 2018-10-23 11:27
Kad tas "sugrįžta" nebūtu sugrįžta kaip ir Nokia 3410. Kai tik pavadinimas tas pats, o visa kita, nauja. Jei programa turi winamp pavadinimą, tai nereiškia, kad tai yra winamp. Programinėje įrangoje pavadinimas reiškia tik vartotojo sąsają, nes vartotojas daugiau nieko nemato ir daugiau jam niekas nerūpį.