Išmanusis telefonas, net 4 kartus brangesnis už naujuosius „iPhone“: specifikacijos - tikras pasityčiojimas, tačiau turi tokį asistentą, kokio nėra jokiame kitame pasaulio telefone (Video)  ()

Tarsi deimantais ir auksu apsagstytas feniksas iš pelenų kyla prabangiųjų telefonų gamintojas „Vertu“, pristatantis naujausią prabangų modelį „Aster P“. Tai bus rankų darbo išmanusis telefonas, kurio kaina nustebins net ir paskutinių „iPhone“ modelių nenustebintus žmones: ne mažiau nei 4000 dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet štai įrenginio techninės charakteristikos, kurias pateikia svetainė „Engadget“ rodo, kad iš Kinijos identišką telefoną (žinoma, be aukso, safyrų ir krokodilo odos) galėtume įsigyti už kokį 100 eurų. Na, gal 200 eurų: 4,9 colių įstrižainės „Full HD“ (1920 x 1080 taškų) ekranas, pernykštis vidutinės klasės „Qualcomm Snapdragon 660“, 6 GB darbinės atminties, 128 GB nuolatinės atminties, 3200 mAh akumuliatorius.

Telefone veikia ir pernykštė „Android 8.1“ operacinės sistemos versija. Kiek keistoka ir kamerų konfigūracija: 20 MP raiškos jutiklis asmenukėms ir 12 MP raiška įprastinėms nuotraukoms. Matyt, turtingi žmonės save matyti mėgsta labiau nei kitus?

Galima kažkiek pateisinti tokią kainą 133 karatų safyro stiklu, dengiančiu ekraną, 5 klasės titano lydinio korpusu, galine įrenginio sienele, kurią dengia krokodilo arba driežo oda. Įdomiai atrodo ir tarsi sparnai atsidarantys du „nano-SIM“ skyreliai. Ir, žinoma, išskirtinė „Vertu“ telefonų savybė – asmeninio pagalbininko (ne skaitmeninio asistento, o tikro žmogaus!) iškvietimo mygtukas.

O šis asistentas, anksčiau įrenginį bandžiusių žurnalistų teigimu, gali bemaž viską: rezervuoti staliuką restorane, kur jokiais kitais būdais staliuko negausite, nes visos vietos ten jau ir taip rezervuotos, įsigyti bilietus į F-1 lenktynes paskutinę dieną prieš renginį, gauti galimybę apsilankyti pačių garsiausių virtuvės šefų degustacijose... Viską, ko geidžia širdis. Gal tik išskyrus kelionę aplink Mėnulį – visus bilietus į jį jau susipirko milijardierius iš Japonijos (nors kas ten žino, kokiu telefonu jis tuos bilietus pirko). Esminis reikalavimas – turėkite labai, labai storą piniginę.

Taigi „Aster P“ pigiausios versijos – „Baroque“ serijos mėlyni, rudi, juodi ir oranžiniai telefonai kainuoja 4200 dolerių. „Gothic“ serija jau brangesnė – už juodo nefrito ar baltos spalvos telefoną reikės pakloti apie 5100 dolerių. Bet jeigu kišenių gylis visiškai neribotas, galima rinktis auksinį modelį, kuris atsieis 14 120 dolerių.

Įdomu tai, kad oficialiai telefoną galima užsisakyti tik Kinijoje. Nors jeigu kišenės tiek gilios, kad valstybių sienos jokių asmens laisvių neriboja, tai neturėtų būti didelė kliūtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(24)
(-16)

Komentarai ()