Bus labai įdomu stebėti, kas gausis: „Dyson“ pradės gaminti elektromobilius  ()

Britų elektros prietaisų gamintoja „Dyson“ pranešė pasirinkusi Singapūrą pirmajai elektromobilių gamyklai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši gamykla yra 2,5 mlrd. svarų (2,8 mlrd. eurų, 3,3 mlrd. JAV dolerių) pasaulinių investicijų į naujas technologijas programos dalis.

„Dyson“, įkurta ir valdoma „Brexit“ remiančio milijardieriaus verslininko Jameso Dysono, teigia, kad gamyklą ketinama užbaigti 2020 metais.

Bendrovė, geriausiai žinoma kaip belaidžių dulkių siurblių, rankinių plaukų džiovintuvų ir ventiliatorių gamintoja, tikisi paleisti elektromobilius 2021 metais.

„Sprendimas, kur gaminti mūsų automobilius, yra kompleksiškas, paremtas produkcijos tiekimo grandinėmis, prieiga prie rinkų ir galimybių naudotis patirtimi, padėsiančia pasiekti mūsų tikslus“, –savo pranešime sakė „Dyson“ vykdomasis direktorius Jimas Rowanas.

„Be to, Singapūras siūlo prieigą prie sparčiai augančių rinkų bei plačias produkcijos tiekimo grandines ir aukštos kvalifikacijos darbuotojus“, - pridūrė jis.

„Singapūras turi palyginti didelę išlaidų bazę, bet taip pat - puikią technologinę patirtį. Dėl šių priežasčių tai yra tinkama vieta aukštųjų technologijų mašinų gamybai bei mūsų elektrinių transporto priemonių gamybai“, – sakė direktorius.

„Dyson“ praėjusiais metais pranešė apie savo sprendimą gaminti elektrinius automobilius. Tai –sektorius, kuriame bendrovė susidurs su aršia konkurencija iš jau esamų žaidėjų.

Elektrinių transporto priemonių populiarumas didėja, nes pasaulio šalių vyriausybės planuoja palaipsniui atsisakyti teršiančių automobilių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(5)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: