Puikus procesorius, beveik flagmanų lygio kamera, kokybiškas surinkimas ir naujausios versijos „švari“ „Android“ operacinė sistema: išsami „Xiaomi Mi A2“ apžvalga ir kokius trūkumus paslepia labai gera telefono kaina (Video)  ()

Per metus „Xiaomi Mi A1“ tapo tikru hitu. Didelis ekranas, spartus „Qualcomm“ procesorius, padori kamera ir švari „Android 8“ operacinė sistema. Už 200 eurų nesiekiančią sumą sudėtinga buvo rasti geresnį įrenginį. Šiais metais jį pakeitė „Mi A2“ išmanusis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar šis modelis turi tokias pat galimybes patirti savo pirmtako sėkmę. Atsakymas – Varle.lt telefonų specialistų parengtoje apžvalgoje.

„Xiaomi Mi A2“ praktiškai atkartoja praeitų metų modelio formulę, tačiau vietomis čia galima pastebėti tam tikrų kompromisų.

Vieniems šios telefono trūkumai gali pasirodyti tikrai kritiniais, Varle.lt telefonų specialistai teigia, kad teigiamos šios įrenginio pusės nustelbia juos.

Dizainas: tipinis vidutinės klasės telefonas, tačiau su dideliu ekranu ir apsauginiu stiklu

Išoriškai „Xiaomi Mi A2“ niekuo neišsiskiriantis telefonas. Tai standartinis 2018 m. vidutinės klasės išmanusis: didelis pailgas 18:9 ekranas su plačiais simetriškais rėmeliais, aliuminė galinė korpuso dalis su dviguba kamera ir pirštų atspaudų skaitytuvu. Tiesą sakant, jį lengva supainioti su „Redmi 5 Plus“ arba „Note 5“.

„Mi A1“ įrenginiui truko individualumo ir jis buvo panašus į „iPhone 7“, o „Mi 2“ modelio dizaine neliko jokių premium klasės ženklų. Bendrai sudėtinga kritikuoti surinkimo kokybę ir medžiagas. Skirtingai nei visiškai biudžetiniuose „Redmi“ klasės modeliuose, čia nėra pigių plastmasinių antenų įdėklų.

Ekranas čia yra apsaugotas „Gorilla Glass“ stiklu, tačiau be 2.5D suapavalinimo kraštuose. Beveik 6‘‘ col. ekranu jau nieko nenustebinsi, tačiau 2:1 kraštinių santykio dėka tokiu įrenginiu įmanoma naudotis viena ranka.

Dėl neaiškios priežasties gamintojas atsisakė standartinės 3,5 mm garso jungties ir atminties kortelių lizdo. Ištraukiamas lizdas palaiko dvi nanoSIM korteles, tačiau padaryti jį kombinuotu „Xiaomi“ kažkodėl pagailėjo. Dar šioks toks nepatogumas kalbant apie „Xiaomi Mi A2“ ergonomiką yra jo masyvi kamera. Telefono pristatymo metu buvo nuskambėjusi frazė: „Kaip „iPhone X“ kamera!“. Vardan to gamintojui teko paaukoti ergonomiką ir ant galinės korpuso dalies išdėstyti didelį vertikalų kameros modulį, kuris išsikiša iš korpuso 2 mm.

Apibendrinant dizainą, reikėtų pasakyti, kad „Xiaomi Mi A2“ lietimo prasme kažkiek primena praeitų metų „OnePlus 5T“ flagmaną.

„Xiaomi Mi A2“ apžvalga: ekranas ir garsas

„Xiaomi Mi A2“ turi 5.98 col. įstrižainės IPS ekraną su Full HD+ raiška. Tokia raiška yra labiau reklaminis triukas, nes Full HD+ reiškia apie 403 ppi pikselių tankį, o žmogaus akis nebeskiria virš 300 ppi, tad jei nenaudosite VR akinių daugiau pikselių ir nereikia, ypač turint omenyje tai, kad didesnė raiška tik mažina našumą ir autonominio darbo laiką. Bendrai ekranas ryškus, matymo kampai maksimalūs ir tiek, daugiau nieko ypatingo čia nėra. Dar džiugina tai, kad į komplektaciją gamintojas pridėjo dėkliuką nugarėlei. Tokie priedai visada praverčia, ypač kai rankose naujas telefonas.

Nepaisant to, kad garso išvesčiai naudojamas tik vienas ant apatinės kraštinės išdėstytas garsiakalbis, garsumo atsargų čia tikrai daug. Įjungtas 80% garsumo „YouTube“ filmukas puikiai girdimas kitame buto gale.

„Xiaomi Mi A2“ apžvalga: iš tikrųjų puiki kamera

„Xiaomi Mi A2“ kameros srityje išlaiko aukštą lygį. Dvigubas „Sony“ 12+20 megapikselių modulis su optiniu vaizdo stabilizavimu ir faziniu automatiniu fokusavimu pasižymi f/1.8 diafragma abejuose objektyvuose. Tai tikrai flagmanų kameroms būdingos charakteristikos. Kamera puikiai save demonstruoja ne tik techninių specifikacijų prasme, bet ir realybėje.

Firminė „Google“ HDR technologija leidžia „Xiaomi Mi A2“ puikiai veikti su spalvomis ir apšvietimu tiek dienos metu, tiek nepakankamo apšvietimo sąlygomis.

Reikėtų pažymėti tai, jog triukšmo slopinimo algoritmai kartais čia pavogia detales naktiniuose kadruose, tačiau daro tai ne taip agresyviai, kaip „Samsung“ išmaniuosiuose.

Lyginant su praeitų metų modeliu, „Xiaomi Mi A2“ užtikrina šiek tiek ryškesnius kadrus ir jo automatinis fokusavimas veikia sparčiau bei tiksliau. Fotografavimas naktį ženkliai patobulėjo: padidinti pikseliai bei platesnė diafragma turi reikšmingos įtakos kokybei.

Priekinė kamera čia taip pat patyrė kardinalių pokyčių. „Mi A1“ išmaniajame buvo labai silpna priekinė kamera, o „Mi A2“ įrenginyje gamintojas nepagailėjo iš tikrųjų kieto 20 megapikselių modulio, kuris, beje, programiniame lygmenyje yra papildytas dirbtinio intelekto algoritmais.

„Xiaomi Mi A2“ apžvalga: naujas procesorius

„Xiaomi Mi A2“ yra aprūpintas puikiu šiuolaikišku vidutinės klasės „Qualcomm Snapdragon 660“ procesoriumi. Našumo prasme jis lenkia savo pirmtaką ir vienodai efektyviai susitvarko su bet kokiomis užduotimis: socialinių tinklų programomis ir žaidimais su vidutiniais-aukštais nustatymais. Šiai dienai tai yra optimalus sprendimas daugumai naudotojų pagal kainos, našumo ir energijos efektyvumo sąnaudas.

Mūsų rinkoje prieinami 32 GB ir 64 GB vidinės atminties versijų modeliai, kurie turi 4 GB RAM. Reikėtų pažymėti, kad šiame išmaniajame nėra atminties kortelių lizdo, todėl jei telefono atminties kiekis jums svarbus dalykas, rinkitės 64 GB variantą.

„Xiaomi Mi A2“ apžvalga: baterija ir autonominis veikimas

3000 mAh talpos baterija išgyvena vieną aktyvaus naudojimo dieną (3–4 aktyvaus ekrano val.), tačiau daugiau tikėtis neverta. Vidutinio ekrano ryškumo metu žaidimuose „Mi A2“ pajėgus išsilaikyti apie 4 val., o atkurdamas Full HD vaizdo įrašus lėktuvo režime – 9 val. Pakankamai kuklūs rezultatai „ilgai gyvenančių“ išmaniųjų, tokių kaip pvz., „Nokia 7 Plus“ su identišku procesoriumi, ekrano įstrižaine ir operacinės sistemos versija, fone. Tiesa, greitojo įkrovimo palaikymas pagerina šią situaciją. Komplektacijoje esančio įkroviklio dėka telefonas reikšmingai pasikrauna vos per 20–30 min.

„Xiaomi Mi A2“ apžvalga: apibendrinimas

Galima drąsiai teigti, kad daugelio aspektų prasme „Xiaomi“ išmaniųjų „Mi A“ serija tam tikra prasme tapo naujuoju „OnePlus“. Už minimalius pinigus naudotojas gauna optimalų našumą, beveik flagmanų lygio kamerą, kokybišką surinkimą ir naujausios versijos „švarią“ „Android“ operacinę sistemą. Žinoma, kompromisų ir trūkumų čia irgi yra: nėra microSD lizdo ir standartinės ausinių jungties ir NFC palaikymo.

Tačiau bendrai turime reikalų su tikrai puikiai subalansuotu ir iš tikrųjų nebrangiu įrenginiu, kuris daugelio parametrų prasme atitinka daugumą šiuolaikinių išmaniųjų tendencijų. 

„Xiaomi Mi A2“ apžvalga: kaina

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: