Jei į jus atlekia traukinys, ar tikrai galite išgyventi atsigulę tarp bėgių, kaip rodo filmuose?  (1)

Filmo herojų vejasi traukinys. Jis bėga, tačiau mašinistas jo nemato, o trauktis nėra kur. Desperatiškai jis neria žemyn ir pilvu prisiglaudžia prie pabėgių. Traukinys garsiai dardėdamas per minutę pravažiuoja nekliudydamas herojaus ir jis išgyvena kovoti dar vieną dieną. Bet ar tai realu? Ar gulėdamas tarp bėgių žmogus tikrai būtų saugus?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis motyvas filmuose yra gana dažnas, o ir praktiškai šią ekstremalią pramogą išbandžiusių žmonių tikrai yra. Jie savo žygius filmuoja, talpina internete, o tada susilaukia baudų. Dažnai jie net patys nesupranta, kaip jiems pasisekė.

Iš tiesų, išgyventi gulint tarp bėgių, yra įmanoma. Patys bėgiai yra pakankamai aukšti - mūsų kraštuose jų aukštis svyruoja nuo maždaug 15 iki 19 cm, kitose šalyse jie būna dar didesni. Traukinio riedmenys taip pat yra dideli, todėl tarp traukinio ašių ir pabėgių yra šiek tiek vietos. Ypač jei kalbame apie tokia šalis kaip JAV, kurios dažniausiai ir būna vaizduojamos šiuose filmuose. Tačiau šansai išgyventi visgi yra pakankamai maži.

Po traukiniu dažnai montuojami įvairūs prietaisai - ašys nebūtinai yra žemiausia traukinio vieta. Dar daugiau - tarp vagonų dažnai kabo daug pavojingų daiktų.

Laidai, žarnos, grandinės - įvairūs nekonstrukciniai tarp vagonų nutiesti komponentai dažnai nutįsta žemiau bėgių viršaus. Tarp jų yra ir sunkių metalinių jungčių, kurios gali lengvai užmušti žmogų. Net jei smūgis žmogaus ir nepražudys, jis gali būti užkabintas ir nuvilktas kelis ar kelioliką šimtą metrų.

Todėl geriausia prie bėgių ir juo labiau ant jų tiesiog nebūti - tai yra per daug pavojinga. Traukiniai gali priartėti ir pakankamai tyliai, galite trumpam prarasti budrumą, o pasekmės gali būti įvairios - nuo išgąsčio iki kraupios žūties. Slėpdamiesi tarp bėgių nuo to neišsisuksite, todėl tiesiog nevaikščiokite geležinkeliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(78)
(8)
(70)

Komentarai (1)