Nutekėjo būsimo supergreito sraigtasparnio vaizdai: kuriamas dar vienas Rusijos superginklas  (12)

Iš Kamovo dizaino biuro nutekėjo vaizdai, kuriuose matoma, kaip galimai atrodys būsimas supergreitas sraigtasparnis, kuriamas Rusijos federacijos Karinėms pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos socialiniuose tinkluose buvo paskelbtos nuotraukos, rodančios kad nauja orlaivio koncepcija leis padidinti greitį ir sumažinti trauką.

Iliustracijose matyti fiksuotas „delta“ sparnas, bendraašė rotorių sistema, lygiagrečiai išdėstytos pilotų vietos ir gale esantys stumiantieji varikliai – panašiai kaip „Sikorsky S-97 Raider“ ir “ Bell V-280 Valor” modeliuose. Bendraašius rotorius suks du varikliai.

Iš vizualizacijos ekspertai taip pat teigia matantys, kad sraigtasparnis bandys naudoti „nematomumo“ technologijas ir sprendimus – tokius, kaip infraraudonojo spektro karščio slopinimo sistemas ir įvairias fliuzeliažo kontūro sprendimus – kaip kad vidiniai ginkluotės skyriai.

Pasak prezentacijos, Kamovo dizaineriai tiki, kad naujos technologijos leis efektyviau panaudoti kurą, skristi greičiau ir toliau. Tikimasi, kad naujasis sraigtasparnis galės pasiekti iki 700 km/h greitį – t. y. tris kartus didesnį, nei tradiciniai sraigtasparniai.

Projektą pristatinėjo Kamovo dizaino biuro Vyriausiasis dizaineris Sergėjus Michejevas – akademikas, tyrėjas ir sraigtasparnių kūrėjas. Biurui jis vadovauja nuo 1987 m.

Parengta pagal „Defence Blog“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(22)
(-15)

Komentarai (12)