„Apple“ skelbia naujus anonsus - pristatė naujus kompiuterius „MacBook Air“, „Mac Mini“ ir du „iPad Pro“ (Video)  ()

Prieš mėnesį naujų išmaniųjų telefonų seriją pristačiusi įmonė „Apple“ spalio pabaigos renginį dedikavo šiek tiek didesniems įrenginiams: į Niujorką žurnalistus sukvietusi įmonė pristatė naują „MacBook Air“ nešiojamąjį kompiuterį, stalinį „Mac Mini“ kompiuterį ir du „iPad Pro“ planšetinius kompiuterius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„MacBook Air“

Pristatymas buvo pradėtas nuo „MacBook Air“.

„Apple“ vadovas iš pradžių pasigyrė, kad kompiuteryje atsirado labiausiai vartotojų laukta naujovė – visų mylimas „Retina“ ekranas. O paskui kompiuteris pradėtas narstyti po kauliuką.

Taigi, kokie tie kauliukai?

Kauliukai, tenka pripažinti, smulkūs (ir didele dalimi – jau naudoti). Mat 13,3 colių įstrižainę išlaikiusių kompiuterių tūris sumažėjo 17 procentų, o masė – 8 procentais (nuo 1,36 kg iki 1,25 kg). O korpusų gamybai bus naudojamas 100 proc. perdirbtas aliuminio lydinys, kurio standartas sukurtas pačių „Apple“ inžinierių, taigi, kokybės požiūriu neturėtų skirtis nuo ankstesnių aliuminio korpusų, dėl kurių į darbą buvo paleista daug sunkiosios technikos.

Nepaisant smulkumo, naujųjų kompiuterių techninės charakteristikos bus tikrai neprastos: juose montuojami 8 kartos dviejų branduolių „Intel“ i5 procesoriai, galima bus rinktis įrenginius su iki 16 GB darbinės atminties, veikiančios 2133 MHz dažniu ir iki 1,5 TB nuolatinės atminties.

Kompiuterių kaina prasidės nuo 1200 JAV dolerių kitoje Atlanto pusėje (šiapus Atlanto galima tikėtis panašios sumos eurais), juos iš anksto užsakyti galima jau dabar, o jų prekyba prasidės kitą savaitę. Galima bus rinktis iš 3 korpuso spalvų: šviesaus aliuminio, melsvą ir auksinę.

„Mac Mini“

Antrasis produktas skirtas darbui ne kelionėje, o namie – tai yra stalinis kompiuteris, prie kurio galima prijungti savo pageidaujamą klaviatūrą, pelę, monitorių ir kitus reikalingus išorinius įrenginius. Tai yra kur kas galingesni produktai, kuriuose yra ne tik 4, bet ir 6 branduolių 8 kartos „Intel“ procesoriai, juose gali būti montuojama iki 64 GB 2666 MHz dažniu veikiančios darbinės atminties ir iki 2 TB talpos SSD duomenų kaupiklis.

Korpuso spalvos pasirinkimas – tik vienas: labai tamsiai pilkos spalvos. Jis taip pat gaminamas tik iš perdirbto aliuminio. Šio kompiuterio minimali kaina yra 800 dolerių.

„iPad Pro“

Atnaujinta „Apple“ planšetinių kompiuterių serija yra turbūt vertingiausias šiandien pristatytas įmonės gaminys: T.Cookas gyrėsi, kad per praėjusius metus „iPad“ kompiuterių parduota daugiau nei bet kurio kito gamintojo nešiojamųjų kompiuterių.

Taigi, nuo šiol „Apple“ siūlys 11 arba 12,9 colių įstrižainės „iPad Pro“ kompiuterius, kurie už ankstesnės „iPad Pro“ serijos atstovus tūriu bus mažesni net 25 procentais, jų storis bus vos 5,9 mm, o ekraną ribojantis rėmelis bus smarkiai susiaurintas – dėl šio susiaurinimo išnyks „Namų“ mygtukas ir atrakinimui bus naudojama „FaceID“ veido atpažinimo technologija, kuria bus galima patvirtinti ir apmokėjimą už pirkinius.

Kompiuteriuose bus montuojami dar neregėti 7 nm technologinio proceso būdu pagaminti „A12X Bionic“ procesoriai, sudaryti iš 8 pagrindinių ir 7 vaizdo procesoriaus branduolių bei neuroninio variklio – kiekvieno centrinio procesoriaus branduolio našumas padidėjo 35 procentais, o suminis visų branduolių išnaudojimas leidžia kompiuteiro našumą padidinti 90 procentų, lyginant su pirmtakais, todėl „Apple“ atstovai giriasi, kad „iPad Pro“ gebės pasiūlyti net „Xbox One X“ našumo lygį.

Be to, šie kompiuteriai turės jau nebe „Lightning“, o „USB C“ jungtį, kas turėtų gerokai padidinti ir atpiginti jų prijungimo prie kitos įrangos galimybes – jungties pasikeitimas yra tikrai džiaugsminga žinia „Apple“ produktų naudotojams.

Taip pat prie šios planšetės labiau meniškoms sieloms bus siūloma įsigyti pieštuką, kurį bus galima magnetiškai tvirtinti prie kompiuterio korpuso – taip jį prilipdžius iškart bus įkrovinėjamas pieštuko akumuliatorius. O klientams, kurie dažnai susiduria su tekstų kūrimo darbais, siūloma įsigyti papildomą magnetiškai prijungiamą klaviatūrą, kuri atliks ir stovo, ir apsauginio dėklo vaidmenį. Mažesnysis „iPad Pro“ kainuos nuo 800 JAV dolerių, didesnysis – nuo 900 dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Vaidas Neverauskas
(7)
(6)
(1)

Komentarai ()