Štai ką jau gali šiuolaikinės technologijos: spausdintuvas specialiai Hario Poterio gerbėjams - magiškai atgyjančios nuotraukos ir portretai (Video)  ()

Filmų apie jaunąjį burtininką Harį Poterį gerbėjai tikrai atkreipė dėmesį į vieną magišką filmuose matyto pasaulio triuką: laikraščiuose atspausdintų straipsnių herojų portretai atgyja. Bet, kaip sakė mokslinės fantastikos rašytojas Arthuras C. Clarke'as, bet kokia pakankamai pažangi technologija yra neatskiriama nuo magijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tad magiškai turėtų atrodyti ir bendrovės „Lifeprint“ sukurtas spausdintuvas specialiai Hario Poterio gerbėjams.

Tiesą sakant, „Lifeprint“ papildytosios realybės (AR) spausdintuvas pirmąkart viešai buvo pristatytas dar 2016 metais, tačiau su burtų pasauliu jis tuomet neturėjo nieko bendro, o internautai iškart pastebėjo, kur jo potencialas būtų didžiausias. Tad „Lifeprint“ spėjo prieš šių metų šventinį sezoną pristatyti ir atnaujintą spausdintuvo versiją, jau aiškiai susieta su gyvenimu ir mokslu Hogvartso akademijoje, rašo „The Verge“.

Tam reikėjo, kad spausdintuvo gamintojai susitartų su filmų serijos autorių teisių turėtojais „Warner Bros“ – susitarimą pasiekus ir buvo pagamintas spausdintuvas „The Harry Potter Magic Photo and Video Printer“, kuris ir supakuotas taip, kaip pridera magiškam pasauliui, ir kuria nuotraukas, kuriose matomi žmonės juda ir būna pasipuošę apvaliais akiniais ar apsivynioję kaklus šalikais su geltonais ir raudonais dryžiais.

Kaip ir naudojantis 2016 m. „Lifeprint“ spausdintuvu, norint gauti judančią nuotrauką, reikės nufilmuoti norimus žmones specialia programėle bei išsiųsti šio įrašo kadrą į spausdintuvą, kuris savo darbą atliks nedelsiant – vartotojas gaus nejudančią nuotrauką. Tačiau stebuklai prasidės tada, kai į tą pačią nuotrauką pažiūrėsite per savo išmaniojo telefono ekraną, naudojant „Hyperphoto“ programėlę: telefonas atpažins nuotrauką ir į jos rėmus įklijuos anksčiau nufilmuotą vaizdo įrašą, papuoštą atitinkama atributika.

Be to, vartotojams suteikiama galimybė dalintis savo stebuklingomis nuotraukomis su kitais „Lifeprint“ programėlės naudotojais. Be kosmetinių skirtumų naujoji papildytosios realybės spausdintuvo versija pasižymi ir nemenkais privalumais – ji yra 20 proc. mažesnė už 2016 m. pasiūlytą spausdintuvą, o spausdinamos nuotraukos būna geresnės kokybės.

Amerikiečiams toks žaisliukas kainuoja 150 JAV dolerių, bet, pridėjus siuntimo kainą bei mokesčius, Lietuvoje jo kaina išaugtų iki 205 dolerių (182 eurų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(16)
(-13)

Komentarai ()