Artėja net 5 nauji aukščiausio lygio „Samsung“ telefonai (Video)  ()

2019 metai jau visai ne už kalnų. O tai reiškia, kad artėja ir „Samsung Galaxy S“ serijos naujų telefonų pristatymas, tradiciškai vykstantis vasario pabaigoje Barselonoje, prieš pat „Mobile World Congress“ parodos pradžią, rašo „Ars Technica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau kurį laiką „Samsung“ tenka stebėti mažėjančius telefonų pardavimų skaičius, ir, jeigu tikėtume naujausiu „Wall Street Journal“ reportažu, įmonės strategai su nesmagia tendencija kovos pasiūlydami iškart penkis naujus aukščiausio kokybės lygio modelius bei leis rinkai pačiai nuspręsti, kas jai tinka labiausiai.

Straipsnyje nurodoma, kad „Galaxy S10“ pristatymas turėtų įvykti kažkada vasarį, bet vietoj įprastinių dviejų išmaniųjų telefonų modelių (mažo ir didelio), „Samsung“ pristatys iškart tris „Galaxy S10“ variantus. Jų ekranų dydžiai svyruos nuo 5,8 iki 6,4 colių. Be to, po tarpusavyje labai panašių S8 ir S9, naujasis S10 dizainas turėtų būti visiškai atnaujintas.

Tas pats leidinys skelbia, kad kartu „Samsung“ ruošia ir ketvirtą „Galaxy S10“ – su 5G ryšio galimybe ir dar didesniu ekranu. Šio aparato kodinis pavadinimas yra „Beyond X“, jo ekrano įstrižainė turėtų būti net 6,7 colio.

Be to, įrenginys bus išskirtinis ir dėl to, kad jame bus net šeši kameros lęšiai: keturi gale ir du priekyje. „Wall Street Journal“ netikslina, kokią funkciją kiekvienas iš šių lęšių atliks tačiau pagal šio rudens naujienas galima numanyti, kad priekinės sienelės įprastinis lęšis bus papildytas plataus kampo lęšiu, kuris veiks tarsi asmenukių lazda, o galinės sienelės kamerų konfigūracija bus panaši, kaip ir „Galaxy A9“.

„Galaxy A9“ galinės kameros konfigūracijoje yra praktiškai visi per pastaruosius metus išbandyti išmaniųjų telefonų kamerų triukai: bus plataus kampo lęšis, telefoto objektyvas, pagrindinė kamera ir lauko gylį atpažįstanti kamera, leidžianti fotografuoti su bokeh efektu.

Tikėtina, kad šis didesnysis telefonas bus pristatytas vėliau nei pagrindiniai „Galaxy S10“ linijos atstovai: „Samsung“ derasi su ryšio operatoriais, kurie iki įrenginio išleidimo laiko sugebėtų paleisti bent kažkaip veikiantį 5G ryšių tinklą.

Reikia priminti, kad pirmi 4G ryšio standartą palaikiusių telefonų itin godžiai siurbė akumuliatoriaus energiją, nes pirmieji 4G modemai buvo kuriami kaip atskiri lustai ir tik vėliau jie buvo integruoti į SoC platformas. Panašu, kad 5G modemai šį kelią pakartos ir iš pradžių bus montuojami atskirų lustų pavidalu. Ir visai įmanoma, kad didžiausią ekraną būtent 5G modeliui „Samsung“ parinko tam, kad už jo galėtų sutalpinti didžiausios talpos akumuliatorių, kuris galėtų išmaitinti ėdrų modemą.

Penktasis aukščiausios klasės „Samsung“ telefonas turėtų būti kol kas dar tik gandais apipintas ir viešai iš tolo parodytas sulankstomas įrenginys „Galaxy F“, nors vis dar gali būti, kad jis oficialiai vadinsis „Samsung Flex“ arba „Samsung Galaxy Flex“.

O dar prieš kelias dienas buvo paskleista nepatikrinta informacija apie tai, kad „Galaxy S10“ ekranai bus ne su kokios nors formos iškirpimu, o su ekrano skylute kameroms – toks dizaino variantas buvo parodytas ir „Samsung“ kūrėjams skirtoje konferencijoje. Taip pat galima tikėtis, kad tai bus pirmieji „Samsung“ telefonai su ultragarsiniu pirštų atspaudų skaitytuvu, įmontuotu ekrane. Ir vieni iš pirmųjų telefonų su „Qualcomm 8150“ lustų rinkiniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai ()