Ateitis jau čia: „Samsung“ su prototipiniu telefonu sėkmingai atliko pirmąjį komercinį 5G vaizdo skambutį (Video)  ()

Stambūs mobiliojo ryšio operatoriai „Samsung“ gimtinėje, Pietų Korėjoje, jau pamažu pradėjo platinti komercinius 5G tinklus. Remiantis nauju pranešimu, ryšio tiekėjai „SK Telecom“ neseniai atliko pirmąjį sėkmingą komercinį 5G vaizdo skambutį, naudojantis prototipiniu „Samsung“ telefonu, kuris buvo panašus į „Galaxy S9+“. Kompanija sunkiai dirbo su „SK Telecom“, kad išplėtotų šią infrastruktūrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SK Telecom“ generalinis direktorius Park Jung-ho atliko komercinio tinklo vaizdo skambutį iš Budango, Kiongi provincijoje, personalo vadybininkui Seule. Atstumas tarp šių miestų yra apytiksliai 22.9 kilometrai, o tai reiškia, kad signalas turėjo keliauti per kelis prieigos taškus. Panašu, kad buvo susidurta su tam tikromis tikslumo problemomis, tačiau jos turėtų būti išspręstos, kai ateityje atsiras daugiau prieigos taškų. Generalinis direktorius pastebėjo, kad skambučio kokybė buvo kur kas geresnė negu LTE.

Be „SK Telecom“, 5G ryšio tinklus Pietų Korėjoje taip pat pradėjo skleisti ir „LG Uplus“ bei „KT“, tačiau ši paslauga kol kas tiekiama tik verslininkams. Įprasti vartotojai negalės naudotis 5G ryšiu bent jau iki tol, kol nebus išleisti tinkami telefonai, o jie pasirodys kitų metų kovo mėnesį.

Kol kas komerciniu 5G tinklu gali džiaugtis 13 Pietų Korėjos miestų. Stambūs šalies mobiliųjų ryšių operatoriai planuoja išplėtoti šiuos tinklus prieš pasirodant 5G ryšį palaikantiems telefonams.

Kompanijai „Samsung“ tai buvo proga pademonstruoti savo galimybes su 5G ryšiu. Pirmasis kompanijos 5G ryšį palaikantis prietaisas turi pasirodyti kitų metų kovo mėnesį. Panašu, kad pasirodys ir 5G ryšį palaikantis „Galaxy S10“ variantas. Jis bus parduodamas tik tose rinkose, kuriose bus pasiekiamas 5G tinklas. Technologijos gigantų konkurentai, kaip „LG“, „OnePlus“ ir „Xiaomi“ taip pat kitąmet išleis 5G ryšį palaikančius telefonus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: EkranuTaisymas.lt
EkranuTaisymas.lt
(9)
(6)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: