Nutekėjo nauja informacija apie „Galaxy S10 Plus“: skylė ekrane ir keturi objektyvai nugarėlėje  ()

„Samsung Galaxy S“ serijos išmanieji telefonai paprastai būna pristatomi ties žiemos ir pavasario sandūra, bet likus beveik trims mėnesiams iki numatomos pristatymo datos technologijų apžvalgininkai jau kaip užvesti dalinasi paskutiniais gandais. O naujausią gandą – numatomą įrenginio išvaizdą – išplatino svetainė „91mobiles“, rašo „Ars Technica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gandų skleidėjai nuotraukoje matomą įrenginį įvardino kaip „Galaxy S10 Plus“. Jis daugiau ar mažiau atitinka visus ligšiolinius gandus: įrenginio nugarėlėje bus net 4 kameros objektyvai (anot gandų – plataus kampo, telefoto, pagrindinis ir lauko gylio nustatymo), o asmenukių kameros sistema bus sudaryta iš dviejų objektyvų. Lyginant su „Galaxy S9“, ateinančių metų „Samsung“ flagmano rėmeliai aplink ekraną bus dar smarkiau suplonėję, o priekinė kamera į ekraną bus įkomponuota taip, kad atrodys lyg skylamušio darbas.

Funkciniu požiūriu kameros skylė neturėtų smarkiai skirtis nuo rėmelį liečiančio ekrano krašto iškirpimo – tai bus vaizdo negeneruojanti ekrano dalis. Darbą inžinieriams būtų galima supaprastinti negeneruojant vaizdą ir mažame ekrano plotelyje tarp kameros bei rėmelio, tačiau „Samsung“ nusprendė pademonstruoti savo inžinerinius gebėjimus bei apsupo kamerą „gyvais“ ekrano taškais.

Skylė ekrane bus ganėtinai didelė naujovė „Android“ įrenginiuose (nors tikėtina, kad korėjiečius aplenks kinai), nors tikriausiai ir veiks lygiai taip pat, kaip iškirpimas: plotą į šoną nuo šios skylės turėtų užpildyti sisteminė įrenginio informacijos eilutė, o visoms programėlėms bus suteiktas stačiakampis plotas vaizdo rodymui. Tiesa, pagal nutekintą vaizdą susidaro įspūdis, kad toji įrenginio informacijos eilutė bus maždaug dukart aukštesnė, nei įrenginiuose, kuriuose naudojamas iškirpimas.

Taip pat atrodo, kad „Galaxy S10“ telefone bus ir širdies susitraukimų dažnio jutiklis ties kamerų masyvu, tačiau pirštų atspaudų skaitytuvo nesimato nei ant nugarėlės, nei po ekranu – tikimasi, kad šio telefono atspaudų skaitytuvas bus pačiame ekrane. Ir galima laukti, jog tai bus pažangus, įmonės „Qualcomm“ neseniai pristatytas „3D-sonic“ jutiklis, sudarantis trimatį piršto paviršiaus vaizdą. Kiek anksčiau šiais metais telefonus su atspaudų skaitytuvu ekrane pristatė ir „Huawei“ bei „OnePlus“, tačiau jų skaitytuvai yra dvimačiai. „Qualcomm“ jutiklis, veikiantis ultragarso pagrindu, turėtų gebėti subraižyti tikslesnį piršto griovelių bei kalnelių žemėlapį, taip užtikrindamas didesnį saugumą.

Dėl ekrane atsirasiančio atspaudų skaitytuvo „Samsung“ atsisakys vartotojo atpažinimo pagal akies rainelę – ši technologija į aukščiausio lygio „Samsung“ įrenginius diegiama nuo 2016 metų antros metų pusės, kai „Samsung“ pristatė nelabai sėkmingą „Galaxy Note 7“ modelį.

Dar vienas dalykas, kurį galima pastebėti nutekintose nuotraukose – kad „Galaxy S10“ išsaugos lizdą ausinių kištukui. Universali 3.5 mm jungtis apatinėje įrenginio briaunoje palaikys kompaniją „USB Type C“ kroviklio jungčiai ir garsiakalbiams. Panašu, kad nebus atsisakyta ir pačių „Samsung“ kuriamo skaitmeninio asistento „Bixby“ mygtuko.

Daugiau telefono nuotraukų rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: