Kaip privaloma visuotinė saulės energijos idėja virto tikru skandalu: ginčai jau 15 mėnesių, stambus verslas tai vadina „visos šalies švyturiu“, statytojai ir draudėjai iniciatyvą deda į šuns dienas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2018-12-11 21:45
Net ir taip "apiplėšti" jie vis tiek gyvena kur kas geriau nei mes
immortallt 2018-12-11 22:37
A++ iš esmės ir bus A+ su saulės baterijomis. Šildymo sistemos turbūt jau neįrenginėsi, elektrinius kilimėlius.
AAA000 2018-12-11 22:49
gal nenusisnekek. padaryt is namu kazkokius siltnamius runkeliams, ir pastatyt nama - aktyviai gaminanti energija - visai skirtingi dalykai. pazanga pasiekiama TIK energijos atpiginimu. o ne sutaupymu. is "pazangiu" taupymo technologiju gaunasi nebent osvencimo koncentracijos stovyklos. buhalteriai kai pradeda kistis - tai taip ir gaunasi - nes jie tesivadovauja tik kokiais nors is konteksto istrauktais rodikliais.
HardAxe 2018-12-12 10:10
kai žiemą lauke -25, mašinoj būna -25. Kai lauke +30, mašinoj būna +60. O izoliacijos nauda, jei pavėsyje, tai priklauso nuo deltaT. Jei ne saulė tai šaltam klimatui aktualiau. Kai saulėta - nepaskysiu.
HardAxe 2018-12-12 10:11
Kai lauke -25 mašinoj -25. Kai lauke +30, mašinoj +60 ant saulės. Izoliacijos nauda priklauso nuo deltaT, bet tiesioginė saulė turi savo efektą.
Xdmin 2018-12-12 21:25
Jei nesudetingai eina sumazinti vartojima tai manau tuo keliu ir reikia eiti, tik viskam turi buti sveiko proto ribos. Deginti malkas nes kazkas tingi putplasciu prie sienos prisiklijuoti neatrodo logiska. Bet siekti A++ ir aukstesniu klasiu, kur su kiekviena klase irengimo kastai kyla eksponentiskai o atsiperkamumas taip pat eksponentiskai mazeja - irgi nelogiska.
iPienius 2018-12-12 22:59
Kalifornijoje zmones masiskai perka Teslas. net 27% visu Teslu cia parduodama. https://electrek.co/2018/11/22/tesla-sa ... ket-share/ teoriskai butu galima automobili ikraudineti dienos metu norint suvartoti pertekline elektra, bet nelabai imanoma, kai reikia vazineti kiekviena diena ir darba ir masina nebuna namuose.
punktyras 2018-12-13 07:23
Galima įkrauti ir darbe. Dar geriau – ne vienas elektromobilis, galima daugiau energijos sukaupti.
immortallt 2018-12-13 19:29
Labai greitu metu, elektromobiliai, ypač dideliais akumuliatoriais kaip Tesla, ir taps tinklo dalimi ir net gaus pinigus už tai, kad įsikrauna (na reikės turbūt vis tiek mokėti už elektrą, bet su nuolaida) tam tikrais momentais, o ką jau kalbėti apie elektros kainų skirtumų išnaudojimą.
AAA000 2018-12-13 22:04
gal nebefantazuok savo roziniu buhalteriniu sapnu tu ziuriu net nesuvoki kas vyksta pasauly. pigesne alternatyva isvis pastatyt visur nemokamos elektros rozetes - kazkiek dotuojamas visuomenes mokesciais. atsinaujinanti energetika ta gana greit leis padaryt. apmokestint tereikes nebent tik labai stambius elektros vartotojus. arba ivest kokias nors nemokamos energijos kvotas kiekvienam pilieciui - pvz sakykim kokiu 20000kwh metams. mokesti imt tik virsijus. va net tiek leis manau atsinaujinanti energetika. jei ta darys protingos visuomenes. o akumuliatorines tackes cia tiesiog labiau pasekme viso sito. jos vel islindo - nes atpigo (globaliu mastu) elektros energijos gamyba. o tau ten kazkas fantazuojasi - kad elektrines tackes cia kazkokio progreso variklis kiekvienakart kai perskaitau tavo komentarus energetikos srity - lydausi is juoko. P.S. - dar apie rekuperatoriu ka nors parasyk
Xdmin 2018-12-13 22:28
Nesutinku. Nemokama elektra butu viso progreso atsukimas atgal. Isvis nemokamu resursu neturi buti, nes tada jie buna nevertinami ir naudojami netaupant. Jei butu nemokama elektra, ar kurentum savo troba malkomis ar tiesiog ijungtum elektrini tena? Ar isjungtum ji isvaziuodamas i darba? Sviesu turbut isvis niekas negesintu.
AAA000 2018-12-14 16:49
as ir nesiulau nemokamos elektros. as siulau dali resurso tiesiog padalint socialiai teisingu principu. jei yra normali visuomene, kiekvienas tokios visuomenes narys turi turet prieiga prie PIGAUS resurso. ne svaistyt kiek nori. o gaut adekvacia dali. kaip jis panaudos - jo asmeninis reikalas. tau geriau kad kokie nors kaimieciai ar bomzai eitu i miska - pizdintu mediena - kurentu savo bomzynus - terstu aplinka - sudegtu ten ju vaikai kai kada ar patys girti. ar geriau skirt nemokamai kazkiek elektros ir tegu sildosi ta elektra. tegu negesina tu sviesu - koks tau skirtumas? ar tau tiesiog maloniau gaut i galva is tamsios tarpuvartes? kurioj vietoj tau cia diskomfortine problema? jei virsija kiekius - tada pradeda moket. jei ten jau verslaus naudojant elektra ir panasiai. elektros energija cia faktiskai pirminis resursas, ir visuomene nori ar nenori - tures islaikyt monopolinius elektros paskirstymo tinklus kazkokia dalimi. tai galima ne tik pinigais moket maziau gudresniems pilieciams, bet ir butinuoju resursu. pvz Lietuva nevykdo ten kazkokiu tualetu prijungimo normu... padaryt kanalizacijos paslauga dotuojama is visuomenes mokesciu - nemokamai - ir susijungs visi. vietoj to prikurta visokiu fekalo apskaiciavimu - baudimu - kontroles ir kitu debilizmu... ir vistiek tersimas, nemokus vistiek nemoka ir gyvena apsisyke... baust racionalu tik mokius - o labiausiai tersia butent verslas, kuris mokus. visuomene tokais paslaugas gali gaut dykai - kurios butinosios, monopilines ir technologiskai nera labai brangios. aisku ribotais kiekiais, o ne kiek nori. tai kam dar ir biurokratija islaikyt - jei vistiek pinigus tures isleist elektraim bustui, maistui? kruvos laiko ir resursu atsilaisvintu ir butu automatine kontrole... moket pinigais racionalu tik uz tai kas yra brangu paciai visuomenei - pvz uz aukstesnio lygio medicinines paslaugas, didesni komforta ir pan... dabar duoda pasalpa pinigais, o paskui dar kontroliuot reikia , kad ta pasalpa isleistu apmoket komunalines paslaugas ar maistui... tegu moka elektra iskart... maistas ten dar netinka kokybe ir pan. su elektra tokiu problemu ner... tuo paciu ir elektromobilizmas, ir svari - atsinaujinanti energetika dar labiau plis.
Xdmin 2018-12-14 17:48
Mano galva elektra ir dabar yra pigi ir prieinama visiems. Ji yra tokia pigi, kad zmones net tingi kurenti malkas, geriau su elektriniu peciuku pasisildo. Taip pat, pati elektra nera brangi, bet jos perdavimas, itampos zeminimas ir kiti nuansai pakelia jos kaina kelis kartus. Idomu, kai zenkliai padauges gaminanciu elektra kaip keisis elektros perdavimo/pasaugojimo paslaugu kainos.
immortallt 2018-12-15 14:53
Elektra per mėnesį vidutiniškai šeimai kainuoja kokie 20€. Vidutinės ASMENS pajamos kažkur 700€ į rankas, šeimos turėtų būt apie 1400€, tai elektra kainuoja vidutiniškai 1,5% mėnesio pajamų. Čia vietoje "žvakių" išsaugotas maistas, pramogos, patogumas (skalbimas, maisto gaminimas ir t.t.). Tikrai kad brangi elektra. Elektroje didžiausią kainos dalį sudaro tinklo išlaikymas, tai yra infrastruktūra. Jei padarysi nemokama, tai bus naudojama energija neefektyviai, sąnaudos išlaikymo infrastruktūros augs, tarša augs, iš biudžeto vis daugiau pinigų reikės skirti. Kas laimės? Na nebent tie, kas elektrą gamina ar tinklą prižiūri. Viskas. Bet kadangi gebėjimu mąstyti bent žingsniu į priekį nepasižymi, nestebina tavo toks išsišokimas ir elementariai, istorijos neišmanymas.