Daugiau nei 10 metų vėliau, nei planuota, bet pagaliau prasidės kosminis turizmas (Video)  ()

Prieš keturiolika metų prasidėjusi Virgin Galactic kosmoso turizmo programa praeitą savaitę žengė dar vieną rimtą žingsnį pirmyn – bandomasis lėktuvas VSS Unity pakilo į 82 kilometrų aukštį ir sėkmingai nusileido.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bandymas atliktas Mojave dykumoje Kalifornijos valstijoje. Kompanijos atstovų teigimų, tai buvo skrydis į kosmosą, nors oficialiai kosmoso riba laikomas šimto kilometrų aukštis virš Žemės paviršiaus.

Kaip bebūtų, kompanija teigia jau kitąmet pradėsianti reguliarius komercinius skrydžius į kosmosą; jie jau turi daugiau nei 600 klientų, kurie pasiryžę sumokėti po ketvirtį milijono dolerių už skrydį bei kelias minutes nesvarumo būsenoje.

Taip pat skrydžiai bus naudojami moksliniams tyrimams; jau ir bandomajame skrydyje buvo keletas NASA mokslinių instrumentų.

2004 metais įkurta Virgin Galactic, pagal originalų planą, turėjo pradėti skraidinti turistus dar 2007 metais, bet įvairios techninės kliūtys, tarp jų netgi dvi mirtinos avarijos, gerokai sulėtino progresą. Visgi atrodo, kad artimiausioje ateityje komerciniai privačių asmenų skrydžiai į kosmosą gali tapti realybe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai ()