Įtariama, kad Kinija vandenyne jau bando ateities ginklą: į atvirus vandenis išplaukė apsiginklavę elektromagnetine patranka (Video)  (0)

Į atviruosius vandenis išplaukė Kinijos karinių jūros pajėgų laivas, apginkluotas, manoma, elektromagnetine patranka (angl. railgun).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Yuting“ klasės desantinis laivas „Haiyangshan“ ir jo neįprastas ginklas 2018 m. keliskart buvo pastebėtas Jangdzės upėje ir Wuchango dokuose Ulhano mieste.

Naujausiose bandomojo laivo nuotraukose, pasklidusiose socialiniuose tinkluose prieš kelias dienas, matyti atviruosiuose vandenyse plaukiantis laivas su įtariama elektromagnetine patranka.

Pati Kinija apie šį ginklą užsiminė dar praėjusių metų kovą (nors pirmosios „Jangdzės monstru“ pravardžiuojamo laivo nuotraukos pasirodė prieš metus, sausį) – valstybinis laikraštis „Global Times“ savo internetinėje svetainėje parašė, kad Liaudies išlaisvinimo armijos jūrų pajėgos „pasiekė pastebimų pasiekimų, susijusių su pažangiais ginklais, įskaitant elektromagnetinių ginklų bandymus jūroje“.

Praėjusių metų birželį CNBC pranešė, kad remiantis naujausiais JAV žvalgybos duomenimis, Kinija elektromagnetines patrankas, šaudančias dideliu greičiu lekiančiomis dalelėmis ir pasižyminčias iki 200 km šūvio nuotoliu, tarnyboje planuoja naudoti nuo 2025 m.

Elektromagnetinė Kinijos patranka pirmąkart pastebėta 2011 m., o pasak CNBC, pirmąkart išbandyta po trejų metų. Bet tikėtina, kad ginklas pirmą kartą sėkmingai įmontuotas laive tik praėjusių metų pabaigoje – ir manoma, kad ginklo bandymai jau prasidėjo.

Kai įprastų ginklų šovinį ar sviedinį priverčia judėti sprogęs parakas, elektromagnetinės patrankos atveju šovinį/sviedinį išjudina elektromagnetinė energija. Tai lemia ir itin didelį kulkos/sviedinio skriejimo greitį – iki 2,6 km/s. (palyginimui – vidutinis artilerijos ar tanko pabūklo sviedinio greitis šiais laikais siekia apie kilometrą per sekundę). Tačiau elektromagnetiniai ginklai pasižymi tuo, kad jiems reikia labai daug energijos.

Parengta pagal „Business Insider“ ir „Task & Purpose“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai (0)