Paskelbti naujo Rusijos artilerinio ginklo vaizdai  ()

„TsNIITochMash“ dizaino biuro („Rostec“ dukterinės įmonės) „Instagram“ paskyroje buvo paskelbti naujos savaeigės (ir pritaikytos desantiniams veiksmams) artilerinės sistemos „Lotos“ vaizdai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujojo ginklo paveikslėlis matyti šių metų firminio „TsNIITochMash“ kalendoriaus puslapyje, ir būtent šio puslapio vaizdas „atsitiktinai“ buvo publikuotas „Instagram“, rašo „Defence Blog“.

„Mūsų įkvėpimu buvo lotoso gėlė. Nors viduje ji trapi, ji auga labai sudėtingose sąlygose“, – rašoma kalendoriaus puslapyje.

Naujosios savaeigės „2S42 Lotos“ 120 mm mortyros (kurią galima nuleisti parašiutu iš lėktuvo) modelis buvo atskleistas ir tarptautinėje karinių technologijų parodoje „Army-2017“, vykusioje netoli Maksvos.

„2S42 Lotos“ įrengtas stipriai automatizuotas kovinis bokštelis su 120 mm mortyra. Šioji suderinama su graižtviniais sviediniais, specialiai sukurtais šiai sistemai – bet gali šaudyti ir įprastomis 120 mm minomis.

Naujasis ginklas sukurtas atnaujintu desantinės mašinos BMD-4 pagrindu. Jis pritaikytas keturių žmonių įgulai, susidedančiai iš vado, vairuotojo-mechaniko, šaulio ir užtaisytojo.

Naujos transporto priemonės bendras svoris yra 18 000 kg. Maksimalus greitis – didesnis nei 70 km/h, o veikimo nuotolis iki 500 km. Didžiausias šūvio nuotolis – 13 km, mažiausias – 1 km sviediniams ir 400 m minoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(35)
(-28)

Komentarai ()