Dar vienas technikos stebuklas „CES 2019“ parodoje: kilimėlis, kuris automatiškai įkrauna kompiuterį ar telefoną (Video)  ()

Las Vegase vykusioje technologijų parodoje „CES 2019“ prancūzų komandos „Energy Square“ pristatytas produktas sulaukė įvertinimo. Už inovatyvumą apdovanotas įrenginys – dar vienas žingsnis link laidų atsisakymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Energy Square“ yra kompiuterius, telefonus ir kitus įrenginius įkraunantis kilimėlis, tačiau krovimo funkcija įjungiama tik tuomet, kai ant jo padedamas įrenginys, priešingu atveju jis „užmiega“ ir neeikvoja energijos.

Tam, kad jis veiktų, ant kompiuterio (telefono, išorinės baterijos, bevielių ausinių etc.) reikia priklijuoti specialią metalinę plokštelę, kuri įjungiama į įrenginio krovimo lizdą. Plokštelės itin plonos, todėl nekrenta į akis, o prireikus gali būti lengvai atjungiamos.

Tai nėra naujovė savaime: jau ir anksčiau rinkoje buvo pasirodžiusių panašių įrenginių, tačiau prancūzų kūrinys išsiskiria tuo, kad turi patobulintą krovimo technologiją, leidžiančią pilnavertiškai įkrauti kompiuterį ar telefoną, net jei šis intensyviai naudojamas (pavyzdžiui, žaidimams). Kūrėjai teigia, kad jis gali visiškai atstoti krovimo laidą, ankstesni produktai tai padaryti ne visada galėdavo.

Be to, naujasis įrenginys išsprendė dar vieną rimtą problemą: apipylus kilimėlį skysčiu – šiam nieko nenutiks.

„Mūsų įrenginys veikia taip, kad įsijungia tik susilietęs su specialia juostele. Padėjus metalinį daiktą ar užpylus skysčio, paviršius išliks neveiklus, juo netekės srovė, todėl nėra jokio pavojaus, kad įvyks trumpas sujungimas. Išorinė įrenginio dalis puikiai izoliuota, atspari vandeniui, tad netyčia išpylus kavos puodelį – šiam nieko nenutiks“, – DELFI teigė kompanijos vadovas Timothée Le Quesne.

Reikia turėti omenyje, kad įrenginio efektyvumas bus jaučiamas tuomet, jeigu jį naudosite daugiau nei kompiuterio ar galbūt telefono krovimui. Bet kokiu atveju jam pačiam reikia energijos, kitaip sakant – jis pats su laidu, todėl vieną ar du laidus pakeitus kitu – menkas sutaupymas.

„Energy Square“ planuoja, kad jų įrenginys galėtų būti labiau patrauklus įmonėms, bet prekiaus ir individualiais užsakymais. Pirmieji įrenginiai rinką turėtų pasiekti šių metų viduryje, prognozuojama kaina – apie 250 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Paulius Paulaitis
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()