Dar viena netikėta „iPhone“ problema: kodėl jis taip keistai elgiasi šaltyje ir ką su tuo daryti  (4)

Žiema yra puikus metų laikas, bet ne išmaniesiems telefonams. Užtenka, kad temperatūra termometro stulpelyje nukristų žemiau nulio, ir telefonas lauke pradeda išsijunginėti. Liūdnas faktas, su kuriuo tenka susidurti kiekvieną šaltą sezoną. Kodėl taip atsitinka ir ką su tuo daryti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas atsitinka su „iPhone“ šaltyje

Šaltas oras ir „iPhone“ yra sunkiai suderinami dalykai. Išmanusis pradeda greičiau išsikrauti, sulėtėja jo veikimas arba staiga visiškai išsijungia. „Apple“ specialistų nuomone, optimali temperatūra, užtikrinanti normalų „iPhone“ veikimą yra nuo 0 iki + 35 ° C. Išjungtame režime jis gali būti laikomas nuo – 20 iki + 45 ° C.

Tiesą sakant, „iPhone“ pradeda „streikuoti“, kai temperatūra yra artima nuliui. Tuomet ekranas prastai reaguoja į paspaudimą, išmanusis telefonas atsijunginėja nuo tinklo, savaime iš naujo persikrauna arba visiškai išsijungia. Kodėl taip nutinka?

Kaltos ličio jonų baterijos. Šaltuoju metu baterijų jonai praranda savo savybes, todėl padidėja vidinė varža ir taip prarandama talpa. Žinoma, talpos netenkama laikinai, bet dėl to „iPhone“ gali išsijungti, net ir tuomet, kai yra likę daug baterijos įkrovos.

Kaip su tuo kovoti?

1. Prieš išeidami į lauką įkraukite bateriją

Paprastas, bet veiksmingas patarimas. Kuo daugiau „iPhone“ akumuliatoriaus bus įkrauta prieš išeinant, tuo ilgiau jis veiks. Geriausia būtų prieš išeinant į šaltą orą jį pilnai įkrauti.

2. Laikykite išmanųjį telefoną dėkle

Galbūt daugelis iš jūsų nemėgsta telefonų dėklų. Slėpti tokį stilingą įrenginį kaip, pavyzdžiui, „iPhone X“ į dėklą, nėra jokio noro. Tačiau žiemą jis ne tik išgelbės jūsų išmanųjį telefoną nuo susitikimo su asfaltu, bet ir neleis jam greitai sušalti.

3. Naudokite ausines

Bendraudami lauke žiemos metu naudokite ausines, kad eilinį kartą netektų traukti išmanaus telefono iš šiltos kišenės. Geriausiai tiks įprastos laidinės ausinės, kuriose nėra baterijų: tuomet jos neužšals šaltyje.

4. Įjunkite galingus žaidimus

Jei norite, kad užkaistų procesorius ir nesušaltų akumuliatorius šaltyje, prieš išeidami į lauką užkraukite kokią nors rimtą programą ar žaidimą.

5. Nenaudokite „iPhone“ žiemą kaip navigacijos

„iPhone“ sunkiai veikia po nakties šaltame automobilyje, todėl jį naudoti kaip navigaciją žiemos metu yra nepatariama, nes kitaip jis gali išsijungti pakeliui į darbą. Taip pat šiuo metų laiku nepalikite „iPhone“ automobilyje net ir trumpam laikui.

6. Laikykite „iPhone“ arčiau kūno

Geriau „iPhone“ nešiotis vidinėje kišenėje, arčiau savęs. Jei išmanusis telefonas yra striukės arba džinsų šoninėje kišenėje, tuomet kyla didesnė tikimybė, kad jis sušals ir išsijungs.

Ką daryti, jei „iPhone“ sušalo ir išsijungė?

Visų pirma, nuneškite išmanųjį telefoną į šiltą patalpą. „iPhone“ sušildykite palaipsniui, kad nebūtų staigaus temperatūros pokyčio. Jūs negalite dėti jo šalia radiatoriaus – gali susidaryti kondensatas.

Taip pat neverta iškarto skubėti įkrauti, nes tai tik pakenks išmaniajam telefonui. Pabandykite jį įjungti po 30–40 minučių. Įsijungė? Puiku. Jei ne, o ekrane mirksi įkrovimo piktograma, tai reiškia, kad baterija visiškai išsikrovusi.

Žiemą geriau visada su savimi turėti išorinį akumuliatorių, kad galėtumėte įkrauti savo išmanųjį telefoną bet kuriuo metu. Jis turėtų būti kompaktiškas, lengvas, praktiškas. Optimali akumuliatoriaus talpa yra 10 000 mAh. Įsigyti mažesnės talpos – nėra prasmės, didesnės – dažniausiai jie būna sunkesni, ir su tokiais ne visuose oro uostuose būsit praleidžiami. Teks paaiškinti, kas tai yra ir kodėl jums to reikia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(9)
(12)
(-3)

Komentarai (4)