„Facebook“ planuoja dideles permainas, kurios turėtų palengvinti bendravimą: tai liečia „WhatsApp“, „Instagram“ ir „Messenger“  (1)

Socialinių tinklų bendrovės „Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas ketina integruoti dalį jam priklausančių programėlių „WhatsApp“, „Instagram“ ir „Facebook Messenger“ funkcijų, remdamasis informuotais šaltiniais paskelbė laikraštis „The New York Times“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visos trys platformos ir toliau veiks kaip atskiros programėlės, bet jų pagrindinė infrastruktūra bus apjungta, teigia šaltiniai.

M.Zuckerbergas taip pat reikalauja, kad visos platformos naudotų asmeninių žinučių šifravimo technologijas.

Anot šaltinių, integracijos procesas yra pradiniame etape, ir „Facebook“ ketina užbaigti jį iki šių metų pabaigos ar kitų metų pradžios.

Planuojama, kad pakeitimai leis „Facebook“ vartotojams siųsti apsaugotas žinutes žmonėms, turintiems, pavyzdžiui, tik „WhatsApp“ paskyrą. Šiuo metu tai neįmanoma, nes platformos veikia kaip atskiros programėlės.

Apjungdama platformų infrastruktūrą „Facebook“ tikisi išlaikyti milijardus vartotojų savo tinkle ir padidinti pelningumą, rašo „The New York Times“.

Bendrovė įsitikinusi, jog vartotojams vis dažniau bendraujant per „Facebook“ platformas jie ilgainiui gali atsisakyti kitų susirašinėjimo programėlių, įskaitant siūlomas varžovių „Apple“ ir „Google“. Pasak šaltinių, tai reiškia, kad bendrovė gali pritraukti daugiau reklamos užsakovų ir teikti naujų mokamų paslaugų.

Socialinių tinklų milžinė pareiškė norinti „pasiūlyti vartotojams geriausią patirtį, kalbant apie bendravimą per susirašinėjimo programėles“.

„Žmonės nori, kad susirašinėjimo programėlės būtų sparčios, paprastos, patikimos bei užtikrintų jų privatumą“, – pabrėžiama „Facebook“ pranešime.

„Dirbame, kad integruotumėme šifravimo technologiją į daugiau mūsų susirašinėjimo programėlių, taip pat tiriame, kaip būtų galima palengvinti vartotojų bendravimą su draugais ir šeimos nariais tarp platformų“, – pridūrė bendrovė.

Integravimo strategiją pasirinkęs M.Zuckerbergas iš esmės pakeitė požiūrį į „WhatsApp“ ir „Instagram“, nors įsigydamas šias platformas jis žadėjo palikti joms didelę autonomiją.

„Facebook“ įsigijo „WhatsApp“ 2014 metais už 19 mlrd. dolerių (16,7 mlrd. eurų), o „Instagram“ – 2012 metais už 715 mln. dolerių (627 mln. eurų).

„Instagram“ įkūrėjai Kevinas Systromas ir Mike'as Kriegeris pernai nusprendė palikti savo bendrovę. Anot žiniasklaidos, tarp jų ir „Facebook“ vadovybės kilo nesutarimų dėl „Instagram“ autonomiškumo laipsnio ir šių socialinių tinklų vystymosi strategijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(4)
(-4)

Komentarai (1)