„Jei gaunate už 150€, tai tikrai vienas iš geriausių tvirtų išmaniųjų telefonų su 6000 mAh baterija ir IP68 reitingu“ („Cubot King Kong 3“ apžvalga, Testų rezultatai, Video, Pasiūlymas už 145€)  (1)

„Cubot“ kompanija išsiskiria iš daugelio kitų išmaniųjų telefonų gamintojų. Šis Kinijos gamintojas mėgsta gaminti itin tvirtus išmaniuosius telefonus ir naujausias jos kūrinys „Cubot King Kong 3“ tą tik patvirtina. Pavadinimas skamba įspūdingai, bet toli gražu ne tai vilioja pirkėjus. Šioje apžvalgoje išsamiai ir susipažinsime su šiuo išmaniuoju: nuo jo išpakavimo iki veikimo, baterijų ir kamerų testavimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Cubot King Kong 3“ iš esmės yra vidutinės klasės išmanusis telefonas, savo kainų grupėje pasižymintis labai geromis savybėmis.

Turi 5,5 colio įstrižainės HD+ ekraną, „Helio P23“ procesorių, 4 GB RAM, 64 GB ROM ir 6000 mAh bateriją, kuri palaiko greitąjį įkrovimą.

Ir jei pataikote ant nuolaidų, kaip dabar, visą tai vos už maždaug 150 eurų. Tačiau ar viskas taip gerai, kaip teigia gamintojas?

Technikos apžvalgininkai, „Tech Brothers“, nusprendė „Cubot King Kong 3“ patys išbandyti. Tad pradėkime nuo pat pradžių.

„Cubot King Kong 3“ pakuotė

Išmanusis telefonas atkeliauja baltoje ir įprastoje dėžutėje. Nieko kažko išskirtinio kaip ir nėra: priekyje kompanijos logotipas, o gale – techninės telefono charakteristikos.

Dėžutės viduje yra išmanusis „Cubot King Kong 3“ telefonas, naudojimosi instrukcija, adatėlė išimti SIM kortelės dėklui, C tipo USB laidas, įkroviklis ir ausinių adapteris, kadangi telefonas neturi standartinės 3,5 mm audio jungties.

Kaip galima suprasti, apsauginio dėkliuko „Cubot King Kong 3“ neturi, nes šis išmanusis pats yra atsparus vandeniui, dulkėms, smūgiams bei aukštai temperatūrai.

„Cubot King Kong 3“ išvaizda

Kalbant apie telefono išvaizdą, pirmiausiai reikėtų paminėti telefono dydį ir svorį. „Cubot King Kong 3“ yra 163 x 78 x 13 mm ir sveria 280 gramų.

Telefonas yra pagamintas iš smūgiams atsparios gumos, o šoniniai telefono rėmeliai yra metaliniai.

Be to, įrenginio gale yra metalinė plokštelė, kuri apsaugo pirštų atspaudų skaitytuvą ir galines kameras.

Telefono kraštinėse yra ir varžtai, tačiau tai tik imitacija, o pačios SIM kortelės lizdas yra telefono kairėje pusėje.

C tipo USB lizdas yra telefono apačioje ir paslėptas po guminiu dangteliu. Pastarąjį apžvalgininkai teigia, kad yra gana sunku atidaryti, o tai visai geras bruožas – telefono jungtis bus maksimaliai apsaugota nuo neigiamų veiksnių.

Tad bendrai, telefonas yra atsparus vandeniui, dulkėms, smūgiams bei aukštai temperatūrai.

5,5 colių įstrižainės ekranas yra apsaugotas „Corning Gorilla Glass“, tačiau nežinoma kurios kartos.

Virš ekrano yra įtaisyta priekinė kamera ir šviesos indikatorius, kuris informuoja apie gautus pranešimus.

Kraštinės aplink telefono ekraną yra gana storos ir bendrai „King Kong 3“ atrodo, kaip labai patikimas ir aukštos kokybės išmanusis telefonas. Tačiau apžvalgininkai pabrėžia, kad telefonas yra gana masyvus ir jo nešiotis džinsinių kelnių kišenėje yra praktiškai neįmanoma.

„Cubot King Kong 3“ ekranas

Telefonas turi 5,5 colio įstrižainės HD+, 1440 x 720, raiškos ekraną. Vaizdo santykis yra 18:9, o PPI rodiklis siekia 296.

Žinoma, vaizdas nėra tokio ryškumo, lyginant su FHD ekraną turinčiu išmaniuoju telefonu, tačiau „King Kong 3“ ekranas turi užtektinai gyvų, gražių ir realistiškų spalvų.

Žiūrėjimo kampai taip pat yra geri, o ir didelis ekrano ryškumas tampa dideliu privalumu, esant lauke saulėtą dieną.

„Cubot King Kong 3“ veikimas ir testų rezultatai

Išmanusis telefonas turi keturių branduolių „Helio P23“ procesorių, kurio taktinis dažnis siekia iki 2,5 GHz.

Gamintojas išleido vieną „Cubot King Kong 3“ versiją su 4 GB RAM ir 64 GB ROM. O jei reikės papildomai vidinės atminties, tada galima įdėti „Micro SD“ kortelę – iki 128 GB.

„Tech Brothers“ ištestavo šio telefono veikimą ir štai kokie rezultatai:

„Cubot King Kong 3“ išmanusis telefonas „Antutu“ teste surenka apie 90 000 taškų ir tai yra labai geras rezultatas, atsižvelgiant į tai, kad šis telefonas kainuoja apie 150 eurų.

„GeekBench 4“ teste telefonas surenka 869 ir 3996 taškus, o „3DMark“ bendras balas siekia 725.

„Cubot King Kong 3“ palaiko GPS ir GLONASS navigacines sistemas ir jų tikslumas siekia 4 metrus.

Neverta pamiršti ir to, kad išmanusis telefonas palaiko „WiFi“ (2.4 ir 5 GHz) ir apžvalgininkai teigia, kad interneto greitis yra labai geras.

Apžvalgininkai su šiuo išmaniuoju telefonu išbandė ir keletą gerai žinomų žaidimų.

Pats pirmasis buvo „PUBG“ ir teigiama, kad šį žaidimą galima žaisti pasirinkus HD grafiką, tačiau ne viskas taip sklandu, kaip norėtųsi – kartais atsiranda vaizdo vėlavimų.

Kitas išbandytas žaidimas yra „Lineage 2 Revolution“ ir šiuo atveju išmanusis telefonas susiduria su tais pačiais iššūkiais, kaip ir „PUBG“ atveju. Žaisti „Lineage 2 Revolution“ galima, bet tik pasirinkus gana žemus grafikos nustatymus ir pastebimi tam tikri nedideli vaizdo atsilikimai, vykstant įnirtingam mūšiui.

„League of Legends“, vienas iš populiariausių žaidimų, nesukelia „Cubot King Kong 3“ kažkokių sunkumų ir jį galima žaisti be jokių problemų.

„Cubot King Kong 3“ operacinė sistema

Šis išmanusis telefonas turi „Android 8.1 Oreo“ operacinę sistemą (palaiko įvairias kalbas, tarp kurių yra ir lietuvių) ir apžvalgininkai teigia, kad naujausius sistemos saugumo atnaujinimo paketus telefonas gauna reguliariai.

Visgi, greičiausiai „Cubot King Kong 3“ negaus naujausios „Android 9 Pie“ operacinės sistemos.

Smagu, kad „Android 8.1 Oreo“ yra be iš anksto įdiegtų kiniškų programėlių ir vartotojo sąsaja švari.

Dar vienas įdomus dalykas, kad telefono kairėje yra papildomas mygtukas, kurio konfigūravimui jokios specialios programos nėra, tačiau galima pasinaudoti „Button Mapper“ funkcija ir jam priskirti papildomus veiksmus. Pavyzdžiui: automatiškai atidaryti žemėlapį, kontaktų sąrašą, įjungti žibintuvėlį ir pan.

„Cubot King Kong 3“ kameros ir jų testavimas

Išmanusis telefonas turi dvigubą galinę kamerą: 16 MP su „Sony“ jutikliu + 2 MP. Bei priekyje 13 MP kamerą.

Kameros valdymas yra paprastas ir su standartinių funkcijų rinkiniu, tarp kurių įdomiausi yra „portreto“ ir „grožio“ režimai.

Nustatymuose galima reguliuoti bendrus dalykus, kaip GPS, scenos režimą, baltos spalvos balansą ir kt. Taip pat nuotraukų ir vaizdo įrašų nustatymus: maksimaliai 16 MP ir vaizdo įrašo raiška FHD (1080P).

„Tech Brothers“ pateikia vaizdo įrašą, kuriame matyti su „Cubot King Kong 3“ darytos nuotraukos ir vaizdo įrašų kokybė:

Dienos metu darytos nuotraukos yra labai geros kokybės – puikus kontrastas ir detalumas.

Kaip ir minėjome, telefonas palaiko „portreto“ režimą, tačiau apžvalgininkams jis nepatinka ir neatrodo, kad duotų kažkokį apčiuopiamą efektą. Panašiau, kad papildoma 2 MP kamera nelabai naudinga.

Priekinė 13 MP kamera fotografuoja gerai ir asmenukės atrodo gražiai.

Na, o esant prastoms apšvietimo sąlygoms, „Cubot King Kong 3“ susiduria su tomis pačiomis problemomis, kaip ir daugelis tokios kainos segmento atstovų. Automatiniu režimu darytos nuotraukos yra gana žemos kokybės ir situaciją galima šiek tiek pagerinti keičiant nustatymus rankiniu būdu.

Vaizdo įrašai (1080P) yra gana geros kokybės, tačiau telefonas nepalaiko nei optinio, nei elektroninio vaizdo stabilizavimo, tad vaizdo įrašas šiek tiek dreba.

„Cubot King Kong 3“ baterija ir jos testavimas

Baterija yra vienas iš pagrindinių šio išmanaus telefono pliusų. Jis turi 6000 mAh talpos bateriją ir palaiko greitąjį įkrovimą 9V/2A.

Testų rezultatai rodo, kad išmaniojo telefono baterijos, esant įjungtam ekranui ir intensyviam naudojimui („WiFi“, HD vaizdo įrašai „Youtube“), užtenka 15 valandų – o tai yra labai geras rezultatas.

Visgi, baterijos įkrovimo laikas yra gana vidutiniškas ir siekia beveik 5 valandas. Tad telefoną palikti įkrauti yra patogiausia nakties metu.

„Cubot King Kong 3“ garso kokybė, ryšiai

Garsiakalbis yra įtaisytas telefono nugarėlėje ir visiškai apsaugotas nuo vandens. Net nereikia kažkokiu specialiu dangteliu jo uždengti, prieš įmerkiant telefoną į vandenį.

Pats garsas yra gana neblogas ir garsus, tačiau trūksta žemų tonų.

Deja, bet išmanusis telefonas neturi 3,5 mm audio jungties ir ausines teks prijungti pasinaudojus C tipo USB adapteriu arba prijungti belaidžiu būdu per „Bluetooth“.

„Cubot King Kong 3“ palaiko praktiškai visus Lietuvoje esančius mobiliuosius ryšius (nepalaiko tik 4G LTE B40), „Bluetooth 4.2“, „WiFi“ (2,4 ir 5 GHz) bei NFC. Tad su šiuo telefonu galima atlikti ir bekontakčius mokėjimus.

Galutinis verdiktas

„Cubot King Kong 3 yra vienas iš geriausių tvirtų išmaniųjų telefonų, kokie tik buvo pasirodę rinkoje 2018-aisiais.

Taip, jis yra gana didelis ir sunkokas, tačiau užtikrina maksimalią apsaugą nuo vandens, dulkių ar smūgių.

Išmaniajame telefone yra itin talpi 6000 mAh baterija, palaiko greitąjį įkrovimą, turi C tipo USB jungtį, palaiko papildomą atminties kortelę ir net NFC.

Už 150 eurų gauname labai gerą ir tiesiog neužmušamą išmanųjį telefoną.“

Kaina ir sąlygos

„Cubot King Kong 3“ 6 GB RAM + 64 GB ROM:

  • Gearbest“ – 145 €.
  • 28 % nuolaida, pati mažiausia kaina iki šiol, į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu.
  • AliExpress“ – 166-234€.
  • Lietuvoje neparduodamas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai (1)