7 nemokamos programėlės, kuriomis galite drąsiai leisti naudotis savo vaikams  ()

Šiuolaikinėmis technologijomis vaikai įgunda naudotis ypač greitai, todėl tėvams vis anksčiau tampa svarbu pasirūpinti, kad virtuali erdvė atžaloms būtų ne tik pramogų, bet ir edukacijos šaltinis. „Telia“ iniciatyvos „Augu internete“, kuri skirta patarti ir edukuoti interneto saugumo klausimais, komanda atrinko ir rekomenduoja net 7 vaikams ir jų edukacijai skirtas mobiliąsias programėles.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pirmiausia, svarbu atsiminti, kad vaikams išmaniaisiais įrenginiais nereikėtų piktnaudžiauti – ikimokyklinio amžiaus vaikams rekomenduojama su jais praleisti iki pusvalandžio, pradinių klasių mokiniams – iki valandos per dieną. Vis tik nuo technologijų vaiko visiškai atriboti irgi nereikėtų, ypač žinant, kad yra gausu tiek lietuviškų, tiek užsienietiškų mobiliųjų programėlių, skirtų ne tik mažųjų pramogai, bet lavinimui ir edukacijai“, – sako Birutė Eimontaitė, „Telia“ komunikacijos vadovė.

Prieš diegiant vaikams programėles, rekomenduojama aktyvuoti specialius pačių įrenginių nustatymus, kurie leis valdyti vaikų praleidžiamą laiką, diegiamas ir naudojamas programėles, lankomus tinklalapius ir kt. „Apple“ įrenginiuose tėvams skirtus nustatymus rasite paspaudę „Settings“ ir pasirinkę „Screen Time“ skiltį. Tokią funkciją „Android“ telefonuose ir planšetėse atlieka specialiai tam skirta programėlė „Google Family Link“.

Jei visu tuo jau pasirūpinote, siūlome septynias nemokamas programėles vaikams,  kuriomis galite ramiai leisti naudotis savo vaikams.

  1. Spalvos ir formos. Mažiausiems vaikams, kurie dar mokosi pažinti spalvas ir formas, gali patikti lavinamieji žaidimai, tokie kaip „Baubukai! Mokytis spalvas“ ar „Baubukai! Mokomės geometrines figūras“. Šiuos nesudėtingus, lietuviškai įgarsintus žaidimus „Android“ platformoje vaikai gali žaisti tiek prižiūrimi tėvų, tiek vieni.
  2. Logika. Dar vienas lietuvių kūrinys – „Nemokami loginiai žaidimai 3+m“. Tai keturių loginių žaidimų rinkinys, skirtas 3–7 metų vaikams, padedantis ugdyti logiką, pažinimo procesus ir intelektą. Lengviausi žaidimų lygiai skirti mažiausiems vaikams, sunkesni – vyresniems. „Android“ programėlę sukūrė daugiau nei 10 metų patirtį turintis vaikų psichologas.
  3. Lietuviška abėcėlė.Abėčėlė“ – animuota lietuviškos abėcėlės dainelė ir mokomasis raidžių rašymo žaidimas 3–7 metų vaikams, kurį sukūrė tėčiai iš „Biplan“ ir „PetPunk“. Tiesa, šiuo metu programėlė prieinama tik „Apple“ įrenginiams.
  4. Pasaulio pažinimas. Pradinių klasių moksleiviams skirtas dar vienas lietuvių kūrinys – mokomasis žaidimas „Išmanieji robotai“. Ši priemonė skirta ugdyti 1–4 klasių mokinių pasaulio pažinimo gebėjimus, ją vaikai gali naudoti tiek savarankiškai, tiek padedami mokytojų ar tėvų. Programėlėje yra interaktyvių filmukų, pratimų, testų, laboratorinių darbų ir kitų užduočių. Programėlė sukurta „Android“ aplinkai, žaidimą taip pat galima žaisti interneto naršyklėje adresu Ismaniejirobotai.ugdome.lt.
  5. Intelekto vystymas. Nuotaikingas žaidimas „Nemokama Logikos šalis vaikams“, skirtas 6–8 metų vaikams, žaidimų forma moko svarbių dalykų: loginio mąstymo, matematinių gebėjimų, erdvinio intelekto, atminties ir dėmesio ugdymo. Daugelis šio žaidimo užduočių yra panašios į IQ mokymo medžiagą, tik pritaikytos tikslinei amžiaus grupei. Žaidimo autorius – vaikų psichologas, besispecializuojantis ikimokykliniame ugdyme.
  6. LEGO fanams. LEGO kūrėjų veiksmo ir nuotykių žaidimas „LEGO Juniors Create & Cruise“ siūlo vaikams susikonstruoti skirtingos išvaizdos herojus ir daiktus – automobilius, sraigtasparnius ir sunkvežimius. Žaidimų metu renkamos monetos leis atrakinti naujus rinkinius, be to, žaidime nėra pirkimų ar nuorodų į kitas svetaines, todėl galite būti ramūs, kad jūsų vaikas žais saugioje aplinkoje. Atsisiųskite iš „Google Play“ ar „Apple App Store“.
  7. Vaizdo įrašai. „YouTube“ yra viena pirmųjų svetainių, kurias atranda vaikai, tačiau anaiptol ne visi čia esantys vaizdo įrašai tinkami vaikams. Todėl „Google“ sukūrė specialią programėlę „YouTube Kids“, kurią įdiegę galėsite būti ramūs, kad jūsų vaikai žiūri tik jiems tinkamus vaizdo įrašus. Atsisiųskite iš „Google Play“ ar „Apple App Store“.

 

 

 

Yesforskills Lavinamieji žaislai vaikams

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(4)
(12)

Komentarai ()