„Kalašnikov“ dabar ėmėsi gaminti dronus-kamikadzes, bet ar jie tikrai bus tokie efektyvūs kaip žadama? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2019-02-21 16:12
Vo blyn, čia tai kietai. Nepataikė į taikinį labai tiksliai kaip suprantu, bet tikrai perspektyvus daiktas. Senai sakiau, kad reikia kažko pigaus ir efektyvaus Lietuvai, kaip šitie dronai-kamikadzės. Jei kas kurs kažką panašaus pas mus pasufleruosiu galutinėj stadijoj reikia numesti sparnus ir paversti į oras-žemė valdomą ir greitą bombą šitą daiktą. Užtaisyti HEAT tipo šarvus pramušančiu sprogmeniu, arba skeveldriniu priklausomai nuo paskirties. Korpusą pagaminti iš anglies pluošto, kad būtu beveik nematomas radarams. Taip nebus galima nei susekti, nei vizualiai pamatyti nebus lengva, o ir numušti mažai šancų, o jei numušinėti raketomis kurių kaina nuo 100 iki 1000 kartų didesnė nei tokio drono tai prašom galima pasiųsti vien tik tokiam tikslui, kad išnaudoti visą priešo turimą amuniciją, o tada užpulti iš oro su rimtais atakos lėktuvais. Čia netgi efektyviau ir pigiau nei gaubicos, tiesiog tobulas partizaninis ginklas. Tik reikia išvystyti ryšio priemones, kad nebūtu galima blokuoti signalo ir DI, kad teisingai atpažintu taikinį, jei valdymo signalą vis tik užblokuotu, dronas galėtu pakeisti taikinį ir atakuotu patį trukdžių generatorių. Tuo pačiu ir žvalgybinę misiją atliktu ir atakos.
Niemand 2019-02-21 18:33
Tavo techniniai reikalavimai nesuderinami su pigumu Reiktų daryti kuo paprasčiau, iš pigiausių medžiagų, su inercine navigacijos sistema ir primityviu autopilotu, mokančiu tik skristi užduotu maršrutu ir nukristi užduotame taške. Tada programa paprastm laptope swarm maršrutų generavimui ir urminiam užkrovimui. Paleidai 100 vnt. į taikinį: 50 nedaskris (numuš, pasiklys, suges), 25 nepataikys, o vat 25 pataikys. Kovinė dalis skeveldrinė arba kasetinė, nes tikslumas bus mažas. Įtvirtintų objektų vis tiek tokiu metodu nesunaikinsi, o vat aerodrome stovintiems lėktuvams, lėtai judančioms kolonoms, ypač tiekimo, lauko stovkloms naikinti teoriškai turėtų būti neblogai. Radarus taip pat sugadintų skeveldromis, jei tik jų pozicijos žinomos.
bahuriux 2019-02-21 19:32
Tavo variantas, geras, reikalingas ir turėtu pritaikymą. Aš kalbu apie truputį pažangesnį robotizuotą droną na jis kainuotu tarkim 1-10 k€, pigumą aš turiu galvoj sąlyginį palei karinės pramonės kainas, pvz stingerio viena raketa kainuoja 38k$, jau nekalbu apie rimtas žemė-oras raketas tos išvis ir puse limono gali kainuoti vienetas ir daugiau. Paskirtis būtu naikinti lengvai šarvuotą techniką, galbūt ir tankus nes iš viršaus kaip taisyklė jie neturi daug šarvų, kad ir kokiais kiekiais jos priešas pasiustu į mūsų teritoriją, žemė - oras raketines sistemas, gyvają jėgą, radio trukdžių sistemas ir t.t. Turėtu būti variantai visiškai stealth tipo ir priešingai masalo tipo su padidintu radio bangas atspindinčiu plotu, yra tokie spec reflektroriai/atšvaistai.