Linkomanijos blokavimas sulaukė atvirkštinio rezultato – išaugo srautas ir atsirado produkcija, kurios anksčiau ten net nebuvo, o ir pašalinti jos nebeliko kaip

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nosfis 2019-02-26 16:37
Per youtube, žmonės užsidirba milijonus, uždirbama per reklamas, norint klausyti muzika per Youtube, turi pažiūrėti reklamą (jei ad block neturi), radijas irgi sumokėjo už tas dainas, ir bet kada klausyti savo mėgstamo albumo negali, tik pavienes dainas. Softas gali kainuoti milijonus norint sukurti. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_m ... to_develop Filmai irgi, kainuoja milijonus https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_m ... sive_films Ir tuos pinigus reikia atidirbti. Bet pagal tave vienas žmogus nusipirko, padarė kopija ir vsio visas pasaulis gali žiūrėti nemokamai ? Gi kopijos nieko nekainuoja. Jeigu pirataujant, tai bent neišsigalvokit visokių moralinių kodų, kad kopija nieko nekainuoja ir pan.
nondescript 2019-02-26 18:03
Manau Lietuvai reikia tokiu alternatyvu kaip Netflix, as asmeniskai galiu sau leisti moketi 10 euru per menesi, kad per savo placiaekrani televizoriu galeciau legaliai ziureti HD kokybes megstamus filmus ir serialus, bet tikrai nesiruosiu moketi 10 euru uz viena filma ir dar vaziuoti iki kino teatro kai greiciausiai tas filmas net nepatiks. Juks zinot kokie dabar filmai. Anonsiniam filmuke viskas pateikiama 10 kartu geriau negu yra istikruju. O Netflix as tiesiog galiu perjungti kita filma ir tiek. Reiktu judeti link to kad tokios svetaines kaip Filmai.in butu legalizuojamos, o ne blokuojamos (nes vistie visi per proxy ziuri). Kodel Lietuvoje vis dar nera legalios Netflix alternatyvos tiems kurie nori ziureti filmus Lietuviu kalba arba tuos pacius Lietuviu autoriu filmus? Jie negali pateikti jokios legalios platformos, o paskui pyksta, kad zmones renkasi Filmai.in. Filmai.in irgi reikia moketi pinigus uz taskus, bet dauguma renkasi sita varianta, nes nori ziureti Lietuviu kalba, o jokiu alternatyvu nera. Kur as tarkim dar galiu legaliai pasiziureti visus Game of Thrones sezonus Lietuviu kalba?
amas 2019-02-26 18:16
Tai uždirbama iš youtubo, bet aš iš ten galiu nusikopijuoti, jie leidžia ir turbūt negalėtu neleist, tai jei leidžia pirataut? O softas bus debesyje ir išsispręs problema. Neieškau aš pateisinimo, čia visas tas "piratavimas" pasiteisinimas. Uždirbinėtu iš to, ko negali skleist kopijom ir nebutu jokių problemų.
nondescript 2019-02-26 18:17
O kur legaliai ziureti filmus, kai ju Lietuvos kino teatruose net nerodo, arba kur ziureti senesnius filmus, arba kur ziureti serialus lietuviu kalba? Tai turi but kazkokia alternatyva zmonems, juk zmogus ne del to ziuri Linkomanijoj nes jis gatvej gyvena, jis galbut ir sumoketu uz ta perziura 2-3 eurus, tik sukurkit legalia platforma kuri butu panasi i Linkomanija, nes tai butu vienintelis budas kovot su tokio pobudzio svetainemis. Buvau uzkietejes piratas, kol neatsirado panasios svetaines i Netflix, dabar moku pinigus ir dziaugiuosi ziuredamas, bet net ir dabar kartais tenka isijungti Filmai.in jei nerandu kazkokio filmo arba noriu pasiziureti ji lietuviu kalba.
lizunas 2019-02-26 18:20
Telia su video nuoma juda ta linkme, tik gaila jog serialai su subtitrais. Aišku jie orentuojasi labiau į senesnio amžiaus klientus, o jiems tokių serialų poreikio nėra. Plius, pas telia filmas 2.59€ Lyg ir, kai kine už neaiškią kokybę moku 7€ (tik garso kokybė gera kine, video kokybė....) Ir šiaip, kodėl visi filmai, kurie kurti iš vyriusybės sąskaitos nėra prieinami DYKAI??? Visur kur tik įmeta, ten mokamai, žmonės turi laukti, kada LRT parodis be kelių pakartojimų... Ir šiaip, man keista, kad kūrėjai su kino teatrais nekariauja, kurie pelnosi iš to daugiausia 50% / 50% dalinasi jie... Man rodos per daug ir dar tokiomis kainomis... P.s. iš LT rinkos toks variantas yra https://www.zmonescinema.lt/lt bet nusipirkau filmą, galvojau motinai paleisiu (ji negalėjo į kiną nuvykt), bet pamačius kokybę, tipo 1080p... tegul jie eina kniūpšti...
Eič 2019-02-26 18:56
Parsisiunti iš youtubės - piratauji. Naudoji adbloką - piratauji. Tai nėra leidžiama. Jei būtų leidžiama, pilnas Chromo store'as būtų programų, kurios leistų siųstis video iš youtubės. Dabar - nė vienos.
Nosfis 2019-02-26 18:58
http://www.filmuparduotuve.lt/lt/4-blu-ray prasau va pirk. Aišku kai nėra galimybės, tada piratausi. Ir aš pilnai sutinku, kad reikia tokių produkcijų kaip netflix Lietuvoje daugiau. Bet kalba eina apie piratavimą, kai yra galimybė, pakankamai pigiai vis tai gauti. Juk toj pačioj linkomanijoje yra pilna netflix filmų ir serialų. Ir žmonės juos piratauja, nors Pats nefliksas kainuoja 3 pakelius cigarečių mėnesiui. Mano pagrindinė mintis, elektroninė kopija nėra tapatu atšviesti popieriaus gabalą ir piratavimas neturėtų būti mūsų default būsena. Netgi knygos, čia gi juk tik kopijos, bet knygų kažkaip mažiau linkę piratauti. Aišku yra bibliotekos, bet knygos juose atsiranda tik po kelių metų ir pan.
Kibirelis 2019-02-26 20:27
Perku softą ir muziką iš beatport. Bet tikrai nežadu mokėti už filmus, kurie šiais laikais yra labai prasti, ypatingai lietuvių kūrybos. Galite prigalvoti visokių alternatyvų Netflix'ui, bet manau sunkiai kas keisis, kol nepradės kilti pragyvenimo lygis.
conjurer 2019-02-26 21:50
Galit čia ginčytis, ir kelti savo savivertę sakydami kad kartais kažką nusiperkat, bet tai visiškai beprasmiška. O šitas straipsnis nušviečia Lietuvos autorinių teisių gynėjų darbo beprasmybę. Piratavimas po kiekvieno smūgio atsigauna kelis kartus stipresnis. Linkomanijoje dabar daug naujo turinio, piratebay turi daug "veidrodžių". Todėl noriu naujo žingsnio iš latgos, tai pakolkas yra efektyviausias piratavimo skatinimas, ir sistemų tobulinimas. Telekomo ftp serveriai buvo neblogi, bet tai ką dabar turim yra dešimtis kartų geriau. Ir daugiau žmonių apie tai žino dėl nemokamos reklamos, taigi daugiau "skleidėjų".
Taspac 2019-02-26 22:04
Ačiū Linksmomanijai ir kitiems pan. pobūdžio resursams. Paskutiniu metu kino pramonė kuria tokį šūdą, kad man už daugelį filmų turėtų primokėti, kad žiūrėčiau.
Elite 2019-02-26 22:43
Šiuolaikiniai filmai atspindi kolektyvinį visuominės mentalitetą.
lizunas 2019-02-26 23:54
Aha, centus?? Suprantu, valstybei sumoki mokesčius, algos, bet kino teatrai nuo bilieto pasiima 50%, man jau ne vienas filmą kūręs asmuo pasakė! Kodėl Ukmergės kino teatras sugeba paleisti filmus po 3€ net premjerinius, kino salė atnaujina, rodo net 3D filmus vaikams. Čia jau suprantu kad 1,5€ nuo bilieto yra centai. Bet Forum cinemas, multikino... nuo bilieto 4€ arba 3.5€, dar priklauso kokia kaina bilieto.
AAA000 2019-02-27 00:24
pilnai sutinku. kadangi dabartines visuomenes mentalitetas susimoket uz "autorines teises" i prieki - tai ir tenusipelno tik visiskai sudino autorinio produkto. toki ir gauna. viskas cia naturalu. kam stengtis - jei avinai jau apmokestinti autoriu mokesciais o tie kur nori kokybisko autorinio produkto - tiesiog nesutinka moket autoriniu mokesciu. pirma tegu duoda pabandyt nemokamai. sprest visada turi vartotojai, o ne kazkokie nusmurge autoriai, ar isvis kazkokios "autoriu teisiu organizacijos". as cia manau, kad iteisintos istatymiskai autorines teises yra tiesiog parazitavimo legalizacija ant visuomenes sprando. tiesiog susitare autoriai su platintojais, pasere valdzia procenteliais, ir dabar sedi visi ant visuomenes sprando ir dar plecia parazitavimo reklamines kampanijas visokias, kaip jie to autorinio atlygio nusipelno... nors faktiskai cia tiesiog korupcija. o kiekvienas autorius, priklausintis autoriniu teisiu organizacijai, turetu sedet kalejime butent tiek laiko - kiek priklauso. o autorine imone - moket baudas uz tiesiogines zalos visuomenei daryma.
Berserkas 2019-02-27 00:34
Nes dažniausiai tie patys filmai, serialai paimti iš Netflix būna įgarsinimi, išverčiami lietuvių kalba. Netflix nesuteikia tokios galimybės. Visgi yra dar daug žmonių kurie nesupranta anglų kalbos pakankamai (būtų galima kalbėti apie kiek vyresnius). Taip pat kita nemaža dalis iš jaunesnių (kurie supranta anglų kalbą), vis dar gyvena su tėvais. Jeigu nebūtų tokių kaip Filmai.in ar Linkomanijos, Torrent.ai, kažin ar būtų kažkokia nauda, manyčiau, kad atvirkščiai.
mindaugas.vaitiekūnas 2019-02-27 19:44
, aš tau pasakysiu taip: inžinierius reiškia sup**tas gyvenimas Įsivaizduoju kiek ten su kokiu SW reikia sukti galvą braižant tą brėžinį, taisant klaidas pagaminto produkto, nuolat skubant, šokinėjant nuo vieno prie kito ir t.t... Vat ateis koks architektas, paims namą iš šablono, pakels lubas 5cm aukščiau - pupt ir yra 1500 EUR Ir patikėk visai nesikniso. Mačiau architekto projektą už 8000 EUR - likau šokiruotas. Kas svarbiausia, architektas čia pigus, nes paprastai toks projektas apie 20k. Braižymo tai 2 vakarai Kokia inžinerija Lietuvoje yra nuskriausta puikiai žinau, nes dirbu su automatika, o uždirbu mažiau negu tas, kuris tik rozetes deda stroikėse Nors proto automatikoj... ai net nėr ką lyginti: čia tiesiog reikia proto, o ten reikia 1 kartą pamatyti Grįžtant prie temos. Mano manymu Linkomanija tėra tik "politinis triukas". Pvz. torrent.ai turi gerokai daugiau aktyvių vartotojų (lyginant kiek žmonių tą patį filmą siunčiasi lm ir t.ai, tai torrent laimi). Taip pat čia daugiau pačių torrentų. O ir LT filmų įgarsinimai prasideda "šūkiu" filmas skirtas filmai.in ir torrent.ai bendruomenei Torrent.uose net reklamų skydeliai klesti (betsafe ir panašus mėšlas). Tai kodėl buvo nusitaikyta į LM? Gal kas žinot loginį paaiškinimą? Nes man šviečiasi maždaug taip: kažkieno galvą reikia bandyti kirsti, bus sunku (gal net neįmanoma), tai taikomės bent jau ne į pačią didžiausią
AAA000 2019-02-27 19:59
man tai atrodo, kad proto kaip tik ne fontanai - jei neinama dirbt paprastesnio darbo (sukinet rozetes pasak tavo atvejo) uz geresne alga cia pagal mane ne proto pozymis - vaidint kazka labai protingo, bet neimt pinigu, kuriu geidi, jei turi galimybe. -------- del ko ten raunasi butent ant LM as manau neatspejai. greiciausiai tiesiog pirminis idirbis yra ir tingima persiorientuot. ar neapsimoka. nes cia parazitams svarbu palankia jiems praktika nuteisimo iteisint. taip sakant sukurt pradine parazitavimo erdve. minimaliom investavimo salygom. nes parazitavimo esme su nauda surista labai tiesiogiai ir tampriai. o paskui isples kiek tik nores su minimaliom pastangom. LM tera tik labiau visuomeninis resursas nei tos pacios "autoriu gynimo organizacijos". kad jis vis dar gyvuoja - terodo, kad LM pagrindas teisingas. ir tiek.
mindaugas.vaitiekūnas 2019-02-27 23:04
Taip kalba mano draugai baigę profkes ir vakarines. Bet nelabai girdėjau to iš tų, kurie turi aukštąjį išsilavinimą
arthappyuphere 2019-03-01 15:34
kas nusimano kiek kainuotų sukurti platformą apie kurią kalbat? turiu omeny patogią videonuomą su LT įgarsinimu? Sorry, pasijungiau zmonescinema ir panašu, kad radau ko reikia. Dėkui kas pasidalino
Incognito 2019-03-01 19:52
Užeinu, pasižiūriu kokiomis kalbomis tas filmas ir išeinu. Kas nutiko lietuviškam įgarsinimui? Jau geras dešimtmetis, jei ne daugiau, jokių DVD/Blu-ray ar pan. lietuviškai nėra pirkti niekur. Kad ir čia, "Bohemijos rapsodija" įgarsinimas: rusų, lenkų, ukrainiečių, anglų 7.1 HD. Ir už tai dar prašp 19 eurų? Cha cha cha cha cha.
AAA000 2019-03-01 23:41
o kam to reikia? nori but kaimietisku nacionalistu? vistiek visi moka bent viena is labiau paplitusiu uzsienio kalbu. ir cia principe lietuviu mentalitetinis ir protinis privalumas - valdyt masiskai dvikalbyste. dauguma tokia situacija manau pilnai tenkina. o lt igarsinimo yra pilna neoficialaus. jei nera 7.1 - tai tiesiog technologija per silpna, o ne lietuviu kalte, kad neiperka irangos tokiam formatui. kai tie "autoriai" neaptarnauja mazesniu tautu - tai as tai vertinu kaip asmenini izeidima - imt pinigus uz "autoryste". as ivesciau tautos zeminimo mokesti - tegu visus savo sudinus autorinius muzikinius kurinius pvz perdainuoja lietuviskai, arba visa softa pritaiko lietuviskai rasysenai - kad moket uz ten kokia muzika ar softa autorinius mokescius. o visokios latga moketu Lietuvai kaip valstybei pastovius tarifinius mokescius vien uz tai kad leidzia uzsiimt savo sitom "autoriu" gynimo veiklom aplamai Lietuvos ekonomineje zonoje. o tu cia verki, kad nera matai pirkt bet nesuvoki - kad tavo kaip lietuvio teises OFICIALIAI pazeidineja vargseliai autoriukai su asociacijom... gal pradekim nuo lietuviu kalbines zonos gynimo asociacijos, ar ka? o ne cia apie kazkokius bedzius is LM diskutuokim, kur ju "nusikaltimas", kad sukure tiesiog gyvybinga resursa. butent lietuviams. cia tokia LM veikla tik kaip atsakas i uzsleptas verslo monopolijas, kuriu daroma zala daug didesne, negu ten "kazkas is LM" gauna naudos ar "pavagia". kol sitai nebus istaisyta, tam tikru rusiu piratavimas, siuo atveju intelektualinis - yra pilnai moraliskai ir etiskai pateisinama veikla. aisku ne visur ir visada. bet lietuviai ir kitos mazesniu skaitlingumu tautos cia labai daznai turi AISKIAI IRODOMAS isimtis.