„Huawei“ Barselonoje pristatė savo sulankstomą telefoną: kuo skirsis nuo „Samsung Galaxy Fold“? (Video)  (1)

Nors Kinijos technologijų bendrovė „Huawei“, kaip ir kiti gamintojai, prieš oficialų pristatymą stengėsi nuslėpti savo pristatymo turinį, paskutinėmis dienomis, panašu, informacijos saugojimas nuslopo: Barselonoje pasirodė reklaminių skydų, pagal kuriuos be jokių abejonių buvo galima pasakyti, kad Ispanijoje „Huawei“ pristatys perlenkiamą telefoną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal nuotrauką matoma, kad telefonas bus sulenkiamas, tačiau, skirtingai nei prieš kelias dienas pristatyto „Samsung Galaxy Fold“ atveju, didysis ekranas bus ne slepiamas įrenginio viduje, tarsi knygos turinys, o apgaubs telefoną, kaip knygos aplankalas.

Tuo tarpu oficialiajame pristatyme, į kurį susirinko šimtai žurnalistų iš viso pasaulio netrukus sužinojome, koks „Huawei“ knygos turinys.

„Huawei Mate X“ – dizaino ir technologijų ateitis

6,6 arba 6,38 colių colių įstrižainės ekranas žiūrint iš vienos arba kitos pusės. Ištiesinus – 8 colių įstrižainės planšetė.

R. Yu įgėlė „Samsung“: matote, ištiestame ekrane nėra jokių iškirpimų. Visa sienelė – vientisas ekranas.

Labai įdomus vyris – telefonas susilenkia taip, kad ekranas nesitempia. Anot R. Yu, tai yra pats sudėtingiausias pasaulyje vyris, kurį „Huawei“ inžinieriai kūrė trejus metus.

Išskleisto telefono storis – 5,4 mm. Sulenkto – 11 milimetrų. „Mažiau, nei kito sulenkiamo telefono“, – sako R. Yu.

Aišku, kad vėl gelia korėjiečiams, kurių sulenkto telefono storis – 17 mm, o tarp sluoksnių yra oro tarpas.

Šio aparato kameros sukištos į pastorintąją telefono briaunelę. Prie kamerų kūrimo prisidėjo „Leica“, taigi, galima tikėtis, kad ir šį kartą nuotraukų kokybe skųstis nereikės.

Kartu „Huawei“ sukūrė ir dėkliuką šiam telefonui – jis įrenginį saugo ir sulenktą, ir ištiestą.

Telefonas galės jungtis ir prie 5G tinklų, kai tik jie pradės veikti.

5G modemas – „Balong 5000“, sukurtas „Huawei“.

„Šoninė juostelė be jokių kameros išsikišimų“, – sako R. Yu. Na taip, kur jau dar prikiši išsikišimų viename dideliame išsikišime.

Telefone galės būti naudojamos arba dvi SIM kortelės, arba viena SIM ir viena atminties kortelė.

Akumuliatorius – 4500 mAh talpos, išdalinta į abi įrenginio puses. Taip pat „Huawei“ į šį įrenginį sumontavo „greičiausią pasaulyje“ įkrovimą su 55 W galia – „600 proc. greičiau nei „iPhone Xs Max“, – tikina R. Yu.

Be to, naujojo telefono kroviklio adapteris yra tokios didelės galios, kad tiks ir kompiuteriui įkrauti (su sąlyga, kad kompiuterį taip pat pagamino „Huawei“).

Kaina – 2300 eurų už telefoną su 8 GB darbine atmintimi ir 512 GB nuolatine atmintimi. Inžinerinis darbas su telefonu, panašu, dar nėra visiškai užbaigtas ir pirmieji egzemplioriai operatorius turėtų pasiekti šių metų vasarą – veikiausiai birželį ar liepą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Vaidas Neverauskas
(14)
(5)
(9)

Komentarai (1)