Septynios „Windows 10“ naujovės, kurias pamatysime šį pavasarį: keisis meniu funkcija „Start“ ir sulauksime naujos biuro programos  ()

Naujas dizainas, tolesni eksperimentai su meniu „Pradėti“ ir įdiegtas „Sandbox“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „Microsoft“ kas šešis mėnesius įsipareigojo išleisti didelius „Windows 10“ atnaujinimus. Mes pažvelgėme į naujausią kūrėjo numatomą atnaujinimo išleidimą pagal „Windows 10 19H1“ kodą ir štai ką ten radome.

1. Nauja šviesi tema

Atsirado nauja šviesi tema, kuri veikia ne tik programų langus, bet ir užduočių juostą kartu su meniu „Pradėti“. Ji operacinei sistemai suteikia modernią ir švarią išvaizdą, kuri daugeliui vartotojų tikrai patiks.

Dabar būtent ši tema bus siūloma kaip pagrindinė, nors, žinoma, bus galimybė pereiti ir prie tamsios sąsajos.

2. Pakeitimai meniu funkcijoje „Pradėti“

Po daugelio metų eksperimentuojant, meniu funkcijoje „Start“, kūrėjai, atrodo, surado kompromisinį sprendimą. Tai bus senojo meniu ir šiuolaikinio ekrano susiliejimas. Manome, kad toks pakeitimas turėtų būti tinkamas tiek asmeninių kompiuterių vartotojams, tiek planšetinio kompiuterio savininkams.

3. „Fluent Design“ įgyvendinimas

„Fluent Design“ yra naujas „Microsoft“ dizainas, kuris palaipsniui įsiskverbia į visus kompanijos produktus. Jam būdingas bendras paprastumas ir patogumas, taip pat yra daug permatomų paviršių ir interaktyvių elementų. Naujoje „Windows 10 19H1“ versijoje tai atrodo labai įspūdingai.

4. Skydelyje esančių greitųjų nustatymų patobulinimai

Greitieji nustatymai gavo keletą svarbių naujovių. Pirma, dabar nebūtina atidaryti atitinkamų nustatymų lango, norint pasirinkti ikonų skaičių ir sudėtį. Viską galima padaryti tiesiog čia, paprasčiausiai velkant ikonas į teisingas vietas. Ir, antra, pagaliau atsirado ryškumo reguliavimo slankiklis, kuris anksčiau buvo paslėptas maitinimo šaltinio nustatymuose.

5. „Windows Sandbox“

Naujoji „Windows Sandbox“ funkcija leidžia paleisti programas virtualioje aplinkoje, atskirtoje nuo pagrindinės operacinės sistemos. Tai naudinga diegiant programas, dėl kurių saugumo jūs abejojate ar testuojant naują programinę įrangą.

6. Sistemos atnaujinimų pataisymai

„Windows 10“ atnaujinimo sistema jau seniai yra kritikuojama vartotojų dėl savo įsibrovimo vartotojams nepatogiu metu. Kūrėjai pristatė keletą papildomų funkcijų, įskaitant galimybę sustabdyti atnaujinimus tam tikram laikotarpiui, „tylų“ pataisų diegimą kompiuterio prastovos metu ir ankstesnį sistemos padėties atkurimą.

7. Nauja biuro programa

„Microsoft“ atnaujino biuro programų rinkinį, kurį ji iš anksto įdiegia daugelyje kompiuterių. Dabar jis turi ryškesnę ir modernesnę išvaizdą, pažangias funkcijas ir gilesnę integraciją su įmonės „debesiniu“ biuru.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(24)
(6)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: