Pietų Korėjoje kuriamas naujas modernus 4,5 kartos naikintuvas - KAI imasi gaminti prototipą  ()

„Korea Aerospace Industries“ (KAI) pradeda kurti naujos kartos naikintuvo prototipą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 14 dieną didžiausia Pietų Korėjos aerokosmoso kompanija šventė pirmosios lėktuvo pertvaros kūrimo pradžią. Tai bus viena pagrindinių likusio fiuzeliažo dalių naujos kartos „Korean Fighter Xperiment“ (KFX) orlaivyje.

„Pertvara yra ta struktūra, kuri neleidžia orlaiviui derfomuotis dėl didelio slėgio, kurį sukelia didelis greitis“, – pranešė KAI.

Kompanijos atstovas sakė, kad naujasis KF-X pažangaus, daugiafunkcio orlaivio, dar vadinamo 4.5 kartos naikintuvu, prototipas bus baigtas 2021 metų balandį.

Šiuo metu KAI turi 15 proc. viso KF-X plano, tuo tarpu iki rugsėjo planuojama, kad kompanija turės daugiau nei 80 proc. viso plano. KF-X sistemos reikalavimų ir funkcijų apžiūrą praėjo 2016 metais, o orlaivio kūrimas buvo pradėtas dar 2015 metų gruodį.

KF-X planuoja sukurti 120 naujos kartos naikintuvų, kad pakeistų pasenusius F-4 ir F-5 orlaivius. Tikimasi ir kad šis projektas atkurs ir Pietų Korėjos aviacijos industriją tiek technologijų, tiek darbo vietų atžvilgiu. KF-X projekte šiuo metu dalyvauja 112 institucijų – 16 vietinių universitetų, 11 mokslinių tyrimų institutų ir 85 kompanijos.

Parengta pagal „Defence Blog“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()