Kaip ir kur tankistai atlieka gamtinius reikalus? Naujausias „Armata“ turės išskirtinę naujovę tarp visų rusiškų tankų ir palyginimui, kaip tai daro anglų tankistai  (4)

Naujosios kartos pagrindinis Rusijos kovos tankas „Armata“ turės tualetus, praneša agentūra TASS. Tą paskelbė Uralo Transporto inžinerijos dizaino biuro Kokybės ir informacinių technologijų direktorius Ilja Baranovas, rašo svoboda.org


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jo, tankistai kovos mašinose turi praleisti daug laiko. Tankuose yra laikomi sauso davinio ir vandens racionai, bet iki šiol rusiški tankai neturėdavo vietos, kur galima būtų atlikti gamtinius reikalus. Ir problema šiuo metu išspręsta tik „Armata T-14“ tanke, juose įrengiant vadinamąsias GPP – „gyvybės palaikymo priemones“ (rus. средство жизнеобеспечения, СЖО). Arba paprasčiau kalbant – tualetus.

Tankų T-14 platforma gaminama Uralvagonzavodo gamykloje, ir viešai pristatyta buvo 2015 m. Vadovybė tada skelbė, kad iki 2020 metų karinėms Rusijos pajėgoms gamykla perduos 2300 šio modelio kovos mašinų, kurios, pasak karių „neturėjo analogų pasaulyje“. Realybėje masinė tankų gamyba dar nebuvo pradėta net 2018 m. viduryje – iki šiol pagaminta tik keletas dešimčių pavienių modelių, kurie naudojami kariniams bandymams. Per 2015 m. parado repeticiją Maskvos Raudonojoje aikštėje „Armata“ gedo tris kartus.

Ir nors tai bus pirmasis rusiškas tankas su įrengtu tualetu, pasaulyje tai toli gražu nėra naujovė. Štai britų „Challenger 2“ tankai turi ne tik tualetus, bet ir oro kondicionieriaus funkciją atliekančius oro filtrus – o taip pat ir elektrinius virdulius (britai! arbata!).

Tiesa, kalbant apie „Challenger 2“, naudojimasis tualetu vis dėlto galbūt nėra pats didžiausias malonumas, nes tanko viduje nėra jokio privatumo: tualetas įrengtas tiesiai priešais tanko vado ir kulkosvaidininko vietas – ir žinoma, neturi jokių pertvarų.

„Armatos“ tualeto dizaino detalės neskelbiamos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(12)
(5)

Komentarai (4)