Legenda sugrįžo? „Tai yra pats maloniausias kompanijos išmanusis telefonas, kokį tik esu testavęs“: 2 mėnesiai su „Nokia X6“ ir kodėl dabar tai vienas iš pačių geriausių vidutinės kainos telefonų („Nokia X6“ apžvalga, žemiausia kaina, Video)  (4)

Gana ilgą laiką „Nokia“ kompanijai nesisekė rimčiau žengti į išmaniųjų telefonų rinką. Apie įvairius iššūkius ir tai, kad kompanija pramiegojo išmaniųjų telefonų revoliuciją, puikiai žinoma. Bet galbūt legendinė ir daugelio šiltai prisimenama kompanija sugrįžta? Matome, kaip „Nokia“ pristato vieną išmanųjį telefoną po kito ir „Nokia X6“ susilaukia ypatingo pirkėjų dėmesio. Jie negaili gerų žodžių šiam nebrangiam, bet itin kokybiškai pagamintam telefonui. O ką apie jį galvoja apžvalgininkai? Vienas jų nusprendė pasidalinti mintimis apie „Nokia X6“, kuriuo naudojasi jau daugiau nei du mėnesius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas Vladimiras teigia, kad „Nokia X6“ arba dar kitaip vadinamu „Nokia 6.1 Plus“ išmaniuoju telefonu jau naudojasi daugiau nei du mėnesius.

Jis teigia, kad vis neprisiruošė padaryti šio išmanaus telefono apžvalgos, bet štai – galiausiai yra pasirengęs pasidalinti savo įspūdžiais apie naująjį „Nokia“ išmanųjį telefoną.

Kiekvieną kartą, kai tik paimu Nokia X6 į rankas, mane vėl ir vėl aplanko tie malonūs jausmai, kai kažkada Nokia telefonai man buvo patys mėgstamiausi“.

Galbūt „Nokia X6“ telefonas ir vėl sugrąžins kompanijos didybę? Turbūt tik laikas parodys, bet dabar detaliau pasižiūrėkime į „Nokia X6“.

Vladimiras teigia, kad „Nokia X6“ yra labai gražus išmanusis telefonas, kuris patogiai guli rankoje ir 5,8 colių įstrižainė yra būtent tas optimalus dydis.

Korpusas iš stiklo ir metalo, su užapvalintais kampais - „puikiai atrodo“.

Dešinėje telefono pusėje yra garso reguliavimo ir įjungimo/išjungimo mygtukai, kairėje pusėje – nanoSIM kortelės dėklas. Galima įdėti dvi nanoSIM korteles arba nanoSIM ir papildomą atminties kortelę iki 256 GB.

Telefono apačioje yra C-tipo USB jungtis, garsiakalbis, o viršuje – 3,5 mm audio jungtis.

Pačio telefono priekyje, jo apačioje, yra „NOKIA“ logotipas, o viršuje – ekrano išpjova, kurioje įtaisyta priekinė kamera ir pokalbiams telefonu skirtas garsiakalbis bei kiti jutikliai.

Gamintojas „Nokia X6“ parduoda su „Android 8.1“ operacine sistema, tačiau Vladimiras teigia, kad pas jį telefonas jau darbuojasi su naująja „Android 9“, kuri palaiko įvairias kalbas, tarp kurių yra ir lietuvių.

Per pastaruosius du mėnesius jau buvo gauti keli papildomi sistemos saugumo atnaujinimai. Vadinasi kompanija itin greitai darbuojasi ir „Nokia X6“ gauna naujausius operacinės sistemos atnaujinimus.

Nors apžvalgininkui ne itin patinka „Android“ operacinės sistemos, tačiau „Nokia X6“ telefone viskas labai gerai apgalvota ir patogiai pateikta. „Man prireikė šiek tiek laiko priprasti prie naujos operacinės sistemos, bet dabar ji man yra labai patogi.“

Kalbant apie telefono techninius dalykus, tai „Nokia X6“ aprūpinta „Snapdragon 636“ procesoriumi ir apžvalgininkas teigia, jog visi žaidimai su šiuo telefonu veikia kuo puikiausiai - „man atrodo, kad Nokia X6 yra būtent tas telefonas, kuriame šis procesorius parodo savo geriausias savybes“.

„Nokia X6“ taip pat turi 4 GB RAM ir 64 GB ROM. Kaip jau minėjome, vidinę atmintį galima dar papildomai padidinti su atminties kortelę iki 256 GB.

Gale „Nokia X6“ turi dvigubą (16 + 5 MP) kamerą, o priekyje įtaisyta 16 MP kamera.

Telefonas turi 3060 mAh talpos baterija ir „kaip tokiam telefonai tai nėra itin didelė baterija, tačiau įprastam naudojimuisi jos tikrai užtenka visai diena. Žinoma, jei esate didelis žaidimų mėgėjas, baterijos visai dienai tikrai neužteks, bet vargiai rastume telefoną, kurio baterija atlaikytų žaidimų maniakų poreikius. Bendrai, įjungus ekraną, telefono baterija atlaiko apie 5-6 valandas“.

Antutu testai rodo, kad „Nokia X6“ surenka daugiau nei 114 000 taškų, o Geekbench – 1330 ir 4810.

Duomenų nuskaitymo ir įrašymo greičiai taip pat yra aukšti ir Vladimiras mano, „jog tokie Nokia X6 rezultatai yra netgi geresni nei Xiaomi Redmi Note 7.“

Verta atkreipti dėmesį, kad „Nokia X6“ palaiko 2,4 ir 5 GHz „WiFi“ ryšį ir Vladimiro testai rodo, kad duomenų atsiuntimo greitis siekia 92,8 Mbps, o išsiuntimo – 85,5 Mbps.

Vladimiras pabrėžia ir tai, kad su „Nokia X6“ lengvai jungiasi prie maršrutizatorių ir palaiko „WiFi“ ryšį stipriai nutolus nuo pačio maršrutizatoriaus - „man esant kituose kambariuose, kuriuose kiti telefonai jau neužtikrina WiFi ryšio, Nokia X6 vis dar pagauna signalą ir galiu naršyti internete.“

Taip pat nėra jokių nusiskundimų dėl mobiliojo ryšio signalų - „signalas yra stiprus ir kuo puikiausiai girdžiu savo pašnekovą. Garsiakalbis taip pat labai geros kokybės. Garsas aukštos kokybės tiek klausantis muzikos, tiek kalbant su pašnekovu. Bendrai, dėl telefono pagaminimo kokybės neturiu jokių pretenzijų. Per visą šį laiką nepastebėjau jokių trūkumų.“

Žinau, kad yra žmonių, kurie įsigijo Nokia 8, Nokia 7.1, Nokia 5, pastarąjį telefoną pats testavau, ir visi šie modeliai yra labai įdomus, tačiau Nokia X6 man labiausiai iš visų šių modelių patinka dėl to, kad yra subalansuotas telefono dydis, patogiai guli rankoje, geras ekranas, patogus valdymas, greitai darbuojasi ir jau turi Android 9.“

O kaip gi kameros?

Vladimiras teigia, kad fotografavo įvairiomis sąlygos – lauke, patalpoje, esant geram apšvietimui ir esant prastam apšvietimui. Kaip atrodo su „Nokia X6“ darytos nuotraukos ir jų kokybė, galite pasižiūrėti nuo 9:58 minutės.

O vaizdo įrašų kokybę ir jų palyginimus galite pasižiūrėti nuo 10:33 minutės. „Nokia X6“ palaiko įvairius filmavimo režimus ir galima filmuoti 4K.

„Žinoma, visada norisi geriau, bet atsižvelgiant į tai, kad šis telefonas kainuoja mažiau nei 180 eurų, tai jo kameros netgi labai neblogos. Sakyčiau, kad kameros netgi darbuojasi taip, kaip telefonų, kurie kainuoja daugiau nei 260 eurų.

Nokia X6 turi galybę įvairių fotografavimo režimų, o ir su galine kamera galima filmuoti iki 4K, o su priekine – FHD.“

Taip pat su „Nokia X6“ galima daryti tiesiogines vaizdo transliacijas į „Facebook“ ir „Youtube“ bei yra įdomi funkcija, kuri leidžia vienu metu filmuoti bei fotografuoti priekine ir galinėmis kameromis (16:45 min.).

Keletas minčių pabaigai

„Nokia X6 man yra pats maloniausias kompanijos išmanusis telefonas, kokį tik esu testavęs. Labai patogus ir tiesiog mielas telefonas.

Žinoma, kompanija jau išleidžia ir naujų išmaniųjų telefonų, kurie turės galingesnius techninius parametrus, bet už tokią kainą, tai yra puikus pasirinkimas.

Mačiau, kad internetinėje parduotuvėje Gearbest šiuo metu (Vladimiro apžvalgos įkėlimo metu aut. past.) Nokia X6 taiko nuolaidą ir jį galima įsigyti už 158 eurus. Už tokią kainą manau, kad tai yra puikus pasirinkimas.

Jei dar jis turėtų NFC, tai jis iškart taptų mano pagrindiniu telefonu ir atsisakyčiau savojo Honor 7X. Tik dėl to, kad Nokia X6 neturi NFC, mane sulaiko nuo to, kad šis telefonas taptų pagrindiniu, kadangi man yra labai reikalinga ši funkcija.

Visais kitais atvejais Nokia X6 yra tiesiog puikus telefonas ir aš jį tikrai rekomenduoju.“

Išsami techninė informacija apie „Nokia X6“:

Kinijos turgelio stebuklai: skelbiamos nuolaidos tarptautinei „Nokia X6“ versijai su visiškai švariu „Android 8.1“, kompaktišku korpusu ir labai gerais pirkėjų atsiliepimais (Video)

Kaina ir sąlygos

Šiuo metu internetinėje parduotuvėje Gearbest šis išmanusis telefonas parduodamas už pačią mažiausią kainą:

„Nokia X6“ 4/64 GB- globali versija:

Gearbest 151,30 €;

  • 26 proc. nuolaida;
  • pati mažiausia kaina iki šiol
  • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Lietuvoje ši versija neparduodama

Aliexpress - apie 170 eurų.

 

„Nokia X6“ 6/64 GB- globali versija:

Gearbest 169,10 €;

  • 25 proc. nuolaida;
  • pati mažiausia kaina iki šiol
  • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

 

„Honor 7X“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(10)
(5)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: