Grizlis, pasiruošęs palengvinti karių dalią - JAV Sausumos pajėgos bandys įdomų vikšrinį robotą  ()

„Textron Systems“ kompanija sukūrė robotą „Grizzly“, kuris gali pavežti 454 kg svorį. Vikšrinė važiuoklė leidžia „Grizzly“ įveikti bekelės kliūtis, todėl tai bus naudingas pagalbininkas ateities mūšiuose. Tiesa, „Grizzly“ bus visiškai neginkluotas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skirtingoms situacijoms reikalingi skirtingi daiktai. Jei žaidžiate kompiuterinius žaidimus, žinote, kad gerai kartais šturmo šautuvą pakeisti prieštankiniais ar snaiperio ginklais. Tačiau realybėje vienas karys negali su savimi pasiimti daugybės sunkių ginklų. Juk jam taip pat reikia neštis maisto, pirmos pagalbos reikmenų, apsaugines priemones, amuniciją, komunikacijos įrangą ir krūvą kitų daiktų. Visi supranta, kad kariai yra perkrauti. Tai trukdo jų mobilumui, tačiau sumažinti nešamų daiktų kiekį yra labai sudėtinga.

Kuriamos įvairios priemonės. Dažnai kalbama apie egzoskeletus, tačiau jie negali visiškai išspręsti mobilumo problemos. Todėl JAV Sausumos pajėgos vykdo specialią programą, kurios metu tiria galimybes dalį krovinio patikėti robotams. Tai padėtų kariams išlaikyti mobilumą, mažiau pavargti, tačiau tuo pat metu po ranka turėti daugiau ginklų ir atsargų.

„Textron Systems“ kompanija siūlo „Grizzly“. Jis yra valdomas vieno žmogaus ir gali pavežti 454 kg krovinį. Pagal reikalavimus „Grizzly“ privalo be degalų papildymo bekele įveikti 97 km. Vienas toks robotas lydėtų 9 pėstininkus.

Tokie robotai suteikia lankstumo veiksmams mūšio lauke. Kariai gali keisti ginklus, pasiimti daugiau atsargų. Ateityje „Grizzly“ taip pat galėtų gabenti sužeistuosius ar net vykdyti žvalgybos misijas. Jis taip pat galėtų veikti autonomiškai, nes yra sukurtas „Howe & Howe“ kompanijos RS2-H1 roboto pagrindu, kuris turi tokias galimybes.

Kalbant apie RS2-H1, šis robotas jau yra išbandytas. Su 454 kg kroviniu bekele jis per 29 valandas įveikė 97 km. Tai yra pakankamai geras rodiklis. Svarbiausia, kad tokie robotai nesulėtintų karių judėjimo ir, jei tik įmanoma, jį pagreitintų. Lengvesni kariai lengviau judėtų ir manevruotų, jiems būtų lengviau išvengti pasalos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()