Kino teatras namuose: „dabar net nekyla abejonių kur geriau žiūrėti filmus - projektorių naudoju kasdien 3-4 valandas ir tai neabejotinai vienas geriausių projektorių už tokią žemą kainą“ („Alfawise X“ apžvalga, Video, iš Čekijos ir Lenkijos sandėlių)  ()

Apžvalgininkas ieškojo tokio projektoriaus, kurio raiška būtų bent 1280 x 800, ryškumas siektų 3200 liumenų, neturėtų ir taip nereikalingos „Android“ operacinės sistemos ir dar kainuotų nedaug. Ir visus šiuos kriterijus atitiko „Alfawise X“ projektorius, o konkrečiai - „Alfawise X 3200 Basic version“. Būtent joje nėra „Android“ operacinės sistemos, dėl kurios skundėsi pirkėjai ir kompanija supratusi, kad tokio projektoriaus versija nepasiteisino, toliau gamina tik „Basic version“. Tačiau ar pastaroji projektoriaus versija yra gera? Detaliai panagrinėsime šį projektorių, prijungsime prie televizoriaus ir pasižiūrėsime, kaip jis darbuojasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turbūt dažnam gali kilti klausimas: o kam išvis namuose yra reikalingas toks nebrangus projektorius?

Pagrindiniai pliusai yra tie, kad su tokiu įrenginiu galima namuose pasidaryti tikrą kino salę. Taip, per projektorius pateikiamas vaizdas gal ir nebus toks ryškus kaip žiūrint per LED televizorių, bet užtikrinamas vaizdo dydis atsveria šį trūkumą.

Su projektoriumi galima dideliame ekrane – tiesiog ant kambario sienos – žiūrėti filmus, žaisti įvairius žaidimus bei kitaip pramogauti. Ir visas šias pramogas gali suteikti gana nebrangus projektorius.

Tad tokie įrenginiai yra geriausi bei suteikia daugiausiai naudos tiems, kurie mėgsta žiūrėti filmus dideliame ekrane.

Ką apie tai mano vienas apžvalgininkas, išbandęs eilinį pigų projektorių, galite paskaityti šioje citatoje:

Taip! .. ir dar kartą - Taip! Projektorius - tikrai kietas dalykas! Pažiūrėjęs patį pirmąjį filmą, aš iš karto esu pasirengęs visiškai atleisti šiam projektoriui visus jo trūkumus: triukšmą, nustatymo nepatogumą, nupjautus medijos leistuvo kampus, ne patį geriausią fokusavimą. Natūralu, kad yra beprasmiška tikėtis idealaus vaizdo: spalvų perteikimas, gilus kontrastas ir aiškumas nėra tobulas ir atitinka šį kainų segmentą, bet ... efektas žiūrint filmą dideliame ekrane labai legvai atperka visus šiuos trūkumus. Taip, jo pateiktas paveikslėlis nėra toks ryškus ir sultingas kaip LED televizoriuje, bet dydis lemia viską - čia panašiai taip, kaip palyginti žaidimą su labai moderniu automobilio simuliatoriumi ir tikrą pasivažinėjimą su pačiu pigiausiu, bet tikru automobiliu. Tai nesulyginama. Asmeninė nuomonė - 100'' įstrižainė visiškai suteikia visaverčio kino efektą, net ir naudojant ne patį brangiausią projektorių, filmai žiūrisi visiškai kitaip nei per paprastą ekraną. Manau, tie, kurie mėgsta žaisti, taip pat gali labai pamėgti projektorių. Taigi, jei jums patinka filmai dideliame ekrane - rekomenduoju pabandyti ir tikrai nereikia investuoti į brangius projektorius.

Na, o dabar detaliau pasižiūrėkime ką apie „Alfawise X“ projektorių sako jį išbandęs apžvalgininkas.

Pakuotės turinys

„Alfawise X“ projektorius atkeliauja įprastoje kartoninėje dėžėje. Jis supakuotas labai kokybiškai ir jį iš šonų dengia storo putplasčio apsaugos.

Be pačio projektoriaus, pakuotėje dar yra naudojimosi instrukcija įvairiomis kalbomis, tarp kurių yra rusų bei anglų.

Taip pat randame visus reikalingus laidus, kuriais galima šį projektorių prijungti prie televizoriaus, maitinimo laidą ir nuotolinio valdymo pultelį, kuris yra maitinamas dviem AAA tipo baterijomis.

„Alfawise X“ išvaizda

Apžvalgininkas teigia, kad projektorius jam atrodo gražios išvaizdos, korpusas pagamintas iš baltos spalvos (yra ir juodos spalvos modelis aut. past.) blizgančio plastiko, kuris, deja, gana greitai renka pirštų atspaudus.

Pačio projektoriaus priekyje yra gamintojo ženkliukas ir silikoniniu dangteliu labai gerai uždengtas objektyvas.

Projektoriaus dešinėje korpuso pusėje yra aušinimo ir oro įleidimo angos bei galima apatiniame dešiniajame kampe matyti, kad projektorius turi išimamą oro filtrą (2:40 min.).

Kairėje korpuso pusėje yra projektoriaus turimas garsiakalbis ir oro išleidimo anga.

„Alfawise X“ nugarėlėje yra maitinimo laidui prijungti skirta jungtis bei kitos svarbios jungtys, kaip: HDMI, USB, VGA.

Apačioje yra keturios silikoninės kojelės, lipdukas su informacija apie projektorių, maža skylutė, kad per ją galėtume reguliuoti projektoriaus pasvirimą su reguliavimo varžtu.

Įdomus dalykas, kad nuėmus silikonines kojeles, po jomis yra paslėpti sriegiai – tad šį projektorių galima ne tik pastatyti ant stalo, bet ir pritvirtinti prie lubų.

„Alfawise X“ viršuje yra jo valdymo mygtukai ir apžvalgininkas teigia, kad su jais galima valdyti praktiškai visas projektoriaus funkcijas.

Taip pat projektoriaus viršuje yra du specialūs ratukai, kurie naudojami norint nustatyti židinio nuotolį nuo objektyvo (fokusavimui) ir reguliuoti vaizdo iškraipymus.

„Alfawise X“ veikimas

Įjungto projektoriaus ventiliatorius darbuojasi vienu greičiu ir pastoviai pučia orą. Apžvalgininkas su išmaniuoju telefonu pamatavo keliamo triukšmo lygį, kuris siekė 43 dB.

Kai projektorius tėra įjungtas į rozetę, ant jo korpuso esantis šviesos indikatorius šviečia raudonai, o kai jau pilnai įjungtas – spalva pasikeičia į žalią.

Apžvalgininkas įjungia 50 W LED lempą ir kai projektorius veikia pilnu pajėgumu, jo galia pasiekia apie 140 W.

Pirmą kartą įjungus projektorių, ekrane pirmiausiai yra matoma ekrano užsklanda su gamintojo vardu ir jei nėra prie projektoriaus prijungto jokio įrenginio, tada ekrane atsiranda užrašas „No Signal.“

Jei prie projektoriaus yra prijungtas kuris nors įrenginys, pavyzdžiui televizorius, tada iškart galima keisti projektoriaus nustatymus: kalbą, vaizdo proporcijas, mastelį, ryškumą, kontrastą ir taip toliau.

Prie šio vaizdo projektoriaus galima prijungti USB atmintuką ir iškart atsiranda atitinkama ikonėlė. Ją pasirinkus, matome USB atmintuke esančius failus ir kiekvienam skirtingo formato failui (ar tai būtų vaizdo įrašas, ar nuotrauka) yra suteikiama iliustracija.

Ir galiausiai, kaip gi atrodo vaizdas, prijungus šį projektorių prie televizoriaus? Nuo 9:28 min. galite patys įsitikinti „Alfawise X“ suteikiamo vaizdo kokybe.

Demonstruojamas 4K vaizdo įrašas iš Youtube ir paleidžiamas 1920 x 1080 raiškos filmas.

Apžvalgininkas taip pat pasinaudoja ir šio projektoriaus suteikiamomis galimybėmis iš naujo patirti maksimalų žaidimų malonumą ir žaisti mėgstamus žaidimus itin dideliame ekrane (13:52min.).

Žinoma, „Alfawise X“ galima tiesiog naudoti, kaip didelį ekraną ir žiūrėti įprastas televizijos laidas. Visgi, palyginus su 32 colių įstrižainės „Samsung“ televizoriumi, yra matyti akivaizdus skirtumas (16:05 min.). Akivaizdu, jog projektorius praranda televizoriaus demonstruojama spalvų ryškumą, bet „manau, kad man net nereikia aiškinti kodėl taip yra. Ir taip visiems aišku.“

Beje, verta atkreipti dėmesį, kad projektoriaus rodomas vaizdas yra 120 colių įstrižainės ir „Alfawise X“ nuo pačio ekrano kabo 3,5 metrų atstumu.

Maksimalus „Alfawise X“ projekcinis vaizdo dydis siekia iki 200 colių, o atstumas iki ekrano – 6 metrus. Būtina paminėti ir tai, kad „Alfawise X“ palaiko WiFi (2.4 bei 5 GHz) bei turi 1 GB RAM + 8 GB ROM.

Galutinis verdiktas

„Manau, kad tokioje kainų kategorijoje, tai yra labai geras projektorius. Užtikriną gerą ryškumą, nors ir dienos šviesoje per jį žiūrėti nėra itin malonu ir norisi užsitraukti užuolaidas

Iš minusų, paminėčiau projektoriaus ventiliatoriaus triukšmingumą - garsas tik girdisi, bet įpratus jau netrukdo. Bet gera žinia - projektorius visiškai nekaista ir maksimali temperatūra, kurią išmatavau, siekė iki 45 laipsnių pagal Celsijų.

Atkreipiu dėmesį, kad projektorius pasižymi gera rezoliucija, ryškiu ir geru vaizdu bei geru garsu. Žiūrėti filmus jo tikrai pakanka.

Bendrai, pasakysiu taip - nežiūrint visų jo trūkumų, dabar net nekyla abejonių kur geriau žiūrėti filmus -projektorių naudoju kasdien 3-4 valandas ir neturiu jokių rimtų nusiskundimų, o apie sugrįžimą prie tradicinio ekrano net negalvoju.“

Kaina ir sąlygos

„Alfawise X Basic version“:

Gearbest 131,74 € su nuolaidos kuponu GBH0321S9;

  • iš Kinijos sandėlio, atsiuntimas papildomai kainuos 8,29 €, tad galutinė kaina bus 140,03 €.

Gearbest 135 €;

  • iš Čekijos sandėlio ir atsiųs per 3-5 darbo dienas;
  • atsiuntimas papildomai kainuos 4,92 €, tad galutinė kaina bus 139,92 €.

Gearbest 127,80 €;

  • iš Lenkijos sandėlio ir atsiųs per 2-5 darbo dienas;
  • atsiuntimas papildomai kainuos 9,15 €, tad galutinė kaina bus 136,95 €.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(18)
(-12)

Komentarai ()